Gazeta.pl   Forum   Dom   Eksperckie   Jak budować i remontować?   Sens ocieplania domu

Sens ocieplania domu

Autor: amityr 17.09.11, 20:35
Chcę ocieplić mój dom . Albo styropianem albo wełna mineralną. Co raz częściej spotykam się z opinią ,że ocieplenie domu styropianem powoduje większe straty niż zysk. Rozmówcy twierdzą ,że po ociepleniu domu wydłuża się się sezon grzewczy bo po prostu w domu jest zimno a nawet pojawia się wilgoć. Najpierw trzeba o wiele szybciej niż przed ociepleniem rozpocząć ogrzewanie a po tym o wiele dłużej grzać . Jak wyliczono sezon przedłuża się minimum średnio od 2-3 miesięcy. Biorąc powyższe pod uwagę koszt ogrzewania domu wcale nie maleje. Ponosimy więc straty finansowe na zbędne "ocieplanie "? Nie wiem jak to się ma do wełny mineralnej. A co Państwo sądzą na ten temat. Może podzielicie się swoimi obserwacjami.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Sens ocieplania domu - amityr 17.09.11, 20:35

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.