Za Nowosciami
www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=1953&NrSection=1&NrArticle=220383
"Sieć stacji BP złożyła wniosek o przyznanie jej w Toruniu koncesji na sprzedaż mocniejszych alkoholi. Co Pan na to?
- W Toruniu byłaby to pierwsza taka stacja. Wiem, że tak naprawdę nie ma bezpośredniego związku między dostępnością alkoholu a jego spożyciem. Osobiście jednak uważam, że stacje benzynowe nie są od sprzedawania trunków. Mają sprzedawać paliwo i akcesoria samochodowe. A w części handlowej - jakieś produkty pierwszej potrzeby. Według mnie część handlowa i mała gastronomia to tylko dodatki.
Dlaczego? Stacje przecież też mają swoje sklepy. Czy uniemożliwienie im otrzymania koncesji nie jest dyskryminacją?
- Alkohol na stacji to zły pomysł z różnych powodów. Mogą zdarzać się na przykład przypadkowe zakupy kierowców. „Tankuję paliwo. A, to jeszcze kupię sobie alkohol”. A potem, nie daj Boże, takiemu kierowcy przyjdzie jeszcze do głowy, żeby go od razu spożyć. Wystarczy, że na toruńskich stacjach jest piwo. Mocniejsze alkohole powinny być kupowane w sklepach. Takie jest moje zdanie, zresztą nie od dziś.
Chodzi Panu zatem o minimalizowanie ryzyka spożywania procentowych trunków przez kierowców?
- Dokładnie tak. W końcu ze stacji paliw w większości korzystają zmotoryzowani. Dlatego jestem przeciwny przyznaniu koncesji sieci BP.
Jasinski nie kompromituj siebie i twojego guru towarzysza gospodarza
ty wisz ze nie ma bezposredniego zwiazku ale mowisz nie no bo nie
Jasinski, zaprponuj Zalekiemu uchwale rady miasta ze kazdy sklep musi dac gospodarzom liste towarow ktore bedzie sprzedalwal
Idz dziadku zlozyc kwiaty pod pomnikiem Popieluszki, potem pod pomnikiem papieza
I tak na przemian
Dziadziusiu, radnym miasta, powinien byc czlowiek inteligentny, prezny, z wizja
Jak widzisz to n ie miejsce dla ciebie