lot 17.03 z W-wy do Sharm El Shaik,godzina 9 razno. owszem wylecielismy planowo ale po jakis 15 minutach lotu pan kapitan stwierdzila ze samolot musi wrocic na okecie na badanie techniczne. ok, wracamy, za 15 minut ma byc komunikat co dalej, byl jedne komunikat i kilka kolejnych, az wreszcie info ze ten samolot to juz nie poleci, czekamy na drugi, byla godzina 10 rano, okazalo sie ze czekamy do 17, poznej do 17.30, a w rezultacie wylecielismy kolo 19, 10 godzin czekania na lotnisku!! co prawda dali nam vouchery na obiad ale co odsiedzielismy to nasze.
a co sie okazalo, awaria nastapila na skutek bledu pilota, ktory startujac zaczepil ogonem samolotu o plyte lotniska!!taki byl specjalista!!
co do zalogi to ok, mila byla, nawet dali nam wszystkim kanapki i napoje za ktore nei trzeba bylo placic :)
a teraz droga powrotna, SSH - W-wa,odlot 2.45 w nocy, odprawilismy sie o polnocy, wchodzimy na terminal a tam niespodzianka, opoznienie, 4.10 wylot. oczywiscie o tej porzez to nawet w samolocie jeszcze nie siedzielismy, wylecielismy o 4.50, tym razem jednym lotem. ale tu juz nie dawali kanapek i napoi, kto chcial to sobie mogl kupic.
takze ja osobiscie nie polecam, notoryczne opoznienia to chyba ich specjalnosc. ludzie z malymi dziecmi musieli siedziec tyle godzin na lotnisku, a w drodze powrotnej organizowac im zabawy w srodku nocy. dobrze ze jeszcze za skorzystanie z toalety nie biora oplat, chociaz to pewnie kwestia czasu.
--
mam męża od...
moje aukcje na allegro