04.10.10, 21:56
...Ponieważ w KUCHNI wolno odpowiadają, to TU przeklejam mój wątek.

Taka zielona, do zupy, mniam, mniam. No, my lubimy. Właśnie zieloną bo dodaje smaku.
Pytanie:
Jak zakonserwować zieloną paprykę? Bez octu. Najlepiej samą.
Planuję powkładać pokrojoną, ale z gniazdami nasiennymi bo smaczne są :-) do słoików/słoi, zalać wrzątkiem, zakręcić przykrywki i pasteryzować:
Małe słoiki (takie jak po dżemie) 10 min od zagotowania i 20 min. litrowe.
I co Wy na to?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zanim ona nadejdzie - wyszykuję słoiki przyniesione z piwnicy. Paprykę już mam. Trochę zła kolejność, ale trudno. Papryka jest TERAZ tania więc jest pomysł.
Pozdrawiam, dziękuję raz jeszcze,
Żyra

--
:-)
Papryka mi więdnie ;-).


--
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka