Dodaj do ulubionych

Rabarbar - kulinarne inspiracje

IP: 94.42.109.* 09.06.11, 13:38
Zrobiłam wczoraj rogaliki francuskie z konfiturą rabarbarowo-imbirową i moja rodzina pochłonęła całą blachę w kilkanaście minut. Polecam ten przepis, jest wyjątkowo prosty!: www.kocham-jesc.pl/blog/?p=125
Edytor zaawansowany
  • Gość: światowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 14:21
  • Gość: Ra-Barbara IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 22:09
    Służy jako dodatek do soków (np. z malinami), tudzież placków drożdżowych, rzadziej do drożdżówek. Popularny jest też kompot z rabarbaru. Może być również wykorzystywany do produkcji wina owocowego, lub spożywany na surowo z cukrem. Charakteryzuje się kwaskowatym smakiem. Zawiera dużo żelaza, kwas jabłkowy i znaczącą ilość kwasu szczawiowego przez co usuwa z organizmu wapń i tworzy trudno rozpuszczalny szczawian wapnia, który może odkładać się jako kamienie nerkowe.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.