Komentarze do artykułu

Rabarbar - kulinarne inspiracje

Rabarbar cenimy nie tyle ze względu na wartości odżywcze, które są raczej niewielkie (mówi się nawet o negatywnym wpływie, ze względu na obecność wypłukujących wapń z organizmu szczawianów), ale na kwaskowaty smak, który świetnie komponuje się zwłaszcza ze słodkimi deserami i jest bardzo orzeźwiającym dodatkiem na ciepłe wiosenne dni.

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Rabarbar - kulinarne inspiracje Dodaj do ulubionych

  • IP: 94.42.109.* 09.06.11, 13:38
    Zrobiłam wczoraj rogaliki francuskie z konfiturą rabarbarowo-imbirową i moja rodzina pochłonęła całą blachę w kilkanaście minut. Polecam ten przepis, jest wyjątkowo prosty!: www.kocham-jesc.pl/blog/?p=125
    Edytor zaawansowany
    • Gość: światowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 14:21
    • Gość: Ra-Barbara IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 22:09
      Służy jako dodatek do soków (np. z malinami), tudzież placków drożdżowych, rzadziej do drożdżówek. Popularny jest też kompot z rabarbaru. Może być również wykorzystywany do produkcji wina owocowego, lub spożywany na surowo z cukrem. Charakteryzuje się kwaskowatym smakiem. Zawiera dużo żelaza, kwas jabłkowy i znaczącą ilość kwasu szczawiowego przez co usuwa z organizmu wapń i tworzy trudno rozpuszczalny szczawian wapnia, który może odkładać się jako kamienie nerkowe.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.