Dodaj do ulubionych

biszkopt z kaszanki

25.11.12, 16:07
Czy ktoś robił biszkopt z kaszanki "gesslerowski"?
Pytam,bo kupiłam jakis dwutygodnik w którym jest niedokładny przepis.Podali ilośc śmietany ale nie wiem jakiej?
Edytor zaawansowany
  • m.war 17.02.13, 19:53
    a możesz podać ten przepis?
  • Gość: reginamaria IP: *.mysliborz.vectranet.pl 31.05.18, 00:15
    4 cebule pokrojone w piórka
    3-5 dag masła do przesmażenia cebulki
    10 dag masła
    1 bułka namoczona w mleku
    40 dag kaszanki pokrojonej w kostkę
    2 jabłka pokrojone w kostkę
    10 dag obranych migdałów
    10 dag rodzynek
    2 duże śmietany
    6 jajek
    kumin, sól, pieprz, cynamon

    Cebulkę przesmażyć na maśle i ostudzić. Masło utrzeć do białości i dodać namoczoną w mleku bułkę (odciśniętą), rozetrzeć.
    Dodać cebulkę, kaszankę pokrojoną w kostkę, jabłko obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, obrane migdały, rodzynki namoczone w gorącej wodzie, śmietany wymieszane z 6 żółtkami i ubitą pianę z 6 białek. Dodajemy sól, pieprz, cynamon i kumin.





    Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy, około 50 minut.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.