Dodaj do ulubionych

Co zrobić z pieczarek?

12.04.15, 14:44
Oprócz zupy i sosu:)
Edytor zaawansowany
  • 12.04.15, 15:14
    adam1130 napisał(a):

    > Oprócz zupy i sosu:)

    Zapiekanki, albo opanierować i upiec i podać z dipem np. chrzanowym, bardzo dobre połączenie. Albo czymś nafaszerować i upiec. Albo zrobić z nimi naleśniki.

    --
    Chaotyczna neutralna.
  • 05.05.16, 21:28
    sos pieczarkowo-cebulowy do makaronu.
    sos zabielany serem topionym z odrobiną pleśniowego i czosnku do smaku.
    pycha
  • 13.04.15, 12:46
    nadziewana pieczarki, cukinię nadziać pieczarkami, zapiekanka z pieczarkami, sałatka ze smażonymi pieczarkami, naleśniki z pieczarkami, warzywne spaghetti z pieczarkami itd.
  • 16.04.15, 09:53
    ale że pieczarki? surowe pieczarki? dobra można je zjeść na kanapkach, ale chociaż smażone
  • 17.04.15, 09:38
    Surowe pieczarki bardzo lubię. Są smaczne. Ale rozumiem, że nie każdemu może taka wersja odpowiadać.
    --
    JS
  • 25.10.15, 17:58
    A mi zawsze mama powtarzała, że od surowych pieczarek to będzie brzuch bolał ;)
    Świetne są pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem żółtym, naleśniki z pieczarkami i sosem meksykańskim, sos pieczarkowy z koperkiem, zapiekanki z bagietki, pieczarek, sera żółtego (takie długie jak w fast foodach). Jadłam też pieczarki malutkie marynowane w occie (tak jak grzybki) - pychotka, do sałatek są super. Pieczarek smażonych jak kotlety nie jadłam, chętnie spróbuję ;)

    Najważniejsze, żeby nie smażyć ich na oleju :)
  • 16.04.15, 13:20
    farsz do roladek :) krokiety, mozesz je też nafaszerowac mięsem mielonym. Dla mnie pieczarki nasmaczniejsze sa z cebulką :)
  • 18.10.15, 21:09
    Mi bardzo smakują grillowane pieczarki oraz faszerowane. Często stosuję je też w różnych potrawach no i oczywiście na pizzy. Widziałam natomiast przepis na sałatkę na ciepło ze szpinaku i pieczarek.
  • 26.10.15, 15:05
    ja podsmażam pieczarki i potem marynuję w słoiku z mieszanką przypraw i oleju lub octu, a potem dodaję do ró żn ych dań
  • 29.10.15, 12:07
    pieczarki można zmielić z cebulą i pietruszką i stworzyć pastę na kanapki. Oczywiście wcześniej warto je poddusić wraz z cebulą. Często robię to z bułkami i już na nałożoną pastę kłade plasterek żółtego sera. Wkładam do piekarnika na czas roztopienia się sera. Idealna przekąska.
  • 29.10.15, 12:29
    ja polecam dość tradycyjnie: krokiety z pieczarkami i żółtym serem albo pierogi z pieczarkami i jajkiem.
  • 14.11.15, 18:36
    ja często używam pieczarek do tradycyjnych zapiekanek na chlebie tostowym z serem , prażoną cebulką i ketchupem, zapiekanE w piekarniku.
  • 20.11.15, 10:10
    Witaj, jak to co?! możesz je wykorzystać na kilka sposobów nie tylko do zupy czy do sosu. Ja pieczarki dodaję do pizzy czy po prostu robię małe pizzer' inki tylko z sosem pomidorowym i pieczarkami a na wierzch posypuję serem żółtym, jak również robię szybki zapiekanki a nawet pieczarki dodaję do grzanek. Dzieciaki uwielbianą grzanki z pieczarkami szynką i kukurydzą. Pomyśl aby w taki sposób wykorzystać pieczarki ponieważ nie są to trudne dania a na pewno wszystkim będą smakowały:) Pozdrawiam serdecznie.
  • 24.11.15, 08:55
    Bardzo dobrze smakują grillowane, marynowane pieczarki. Co prawda teraz możemy je "zgrillować" wyłącznie na patelni albo w piekarniku, ale to zawsze coś.
  • 11.01.16, 14:06
    Też często robię takie zapiekanki. Są proste i przede wszystkim pyszne.
  • 14.01.16, 14:29
    ja np. robię zapiekanki z farszem pieczarkowym - pieczarki ścieram na tarce, przesmażam, dodaję cebulę, doprawiam do smaku. Jak wyparuje woda nakładam na bagietkę albo angielkę. sypię serem żółtym i do piekarnika na 20 minut. :)
    drugim sposobem są smażone pieczarki. obtaczam je w jajku i bułce tartej i smaże na patelni. :) pyszniusie :))))
  • 28.01.16, 17:35
    Usmażyć na patelni w całości z cebulką :)
  • 01.03.16, 15:35
    ja nadziewam pieczarki (główki): posiekanym jajkiem na twardo, podsmażoną cebulką posiekranymi ugotowanymi nóżkami pieczarek. Przyprawiam farsz solą, pieprzem i troche majonezu
  • 06.03.16, 13:24
    Można też przygotować ciasto drożdżowe z farszem pieczarkowym. Idealna przekąska do pracy.
  • 14.03.16, 10:42
    Możesz przyprawić wegetą i zgrillować, dobe są też nadziewane. Możesz je też dodać do omleta np na śniadanie.
  • 28.04.16, 19:59
    Pyszne są pieczarki marynowane w sosie sojowym i w teryiaki, a potem grillowane. Często tak je przyrządzam.
  • 09.05.16, 12:45
    Ja ostatnio zrobiłam naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami - były przepyszne. Na pewno powtórzę to danie.
  • Gość: zygmunt.zajdar IP: *.146.4.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.16, 09:13
    potrawke z kurczakiem i ryżem
  • 16.05.16, 11:08
    polecam podsmażyć na masełku z koperkiem, solą i pieprzem i położyć na świeżym chlebku. idealne na kaca <3
  • 27.05.16, 23:11
    Z pieczarek można zrobić wiele rzeczy. Ja na przykład robię nadziewane pieczarki. Można je potraktować jako przystawkę lub dodatek do obiadu:

    Składniki: 30 dag dość dużych pieczarek, 1 surowe jajko, sól, pieprz, natka pietruszki, tarta bułka, olej do smażenia.

    Pieczarki obieramy, myjemy. Bardzo delikatnie by nie uszkodzić kapeluszy oddzielamy ogonki od kapeluszy. Kapelusze odkładamy. Ogonki kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Przekładamy do naczynia. Jajko lekko roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ogonków. Następnie dodajemy natkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy tartą bułkę - taką ilość aby masa się nam "związała". Tak przygotowane ogonki przekładamy do kapeluszy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
  • 27.05.16, 23:12
    KOTLETY Z PIECZAREK

    30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 surowe jajko, sól, pieprz, ulubione przyprawy, tarta bułka, olej do smażenia

    Pieczarki obieramy ze skórek, myjemy. Kroimy w drobniutką kostkę (trzemy na tarce), cebulę również kroimy w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać roztrzepane widelcem jajko. Masę doprawić do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Dodać tyle tartej bułki aby można było formować kotleciki. Z masy uformować placuszki, lekko je spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • Gość: x IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 28.05.16, 21:41
  • 02.06.16, 15:36
    sos do makaronu: usmaż na maśle klarowanym, dodaj śmietanę, żółtko, natkę pietruszki i starty żółty ser. pycha!
  • 03.06.16, 16:33
    parówki pokroić na trzy części każdą końcówkę naciąć w X (tak żeby był podział na ćwiartki)
    pieczarki pokroić na pół lub trzy części i razej nie za cieńko tak samo cebulę, to podsmażyć, rozgrzać piekarnik, pieczarki wrzucić do naczynia żaroodpornego, wrzucić pokrojone parówki, wymieszać, przykryć. dani jest gotowe jak parówki się "powyręcają'' (nacięte końcówki powinny się rozłożyć)
    można jeść z ketchupem, albo bez:)
  • 22.06.16, 14:02
    Dodać do jajecznicy. Cienkie plasterki pieczarek, roszponka, na koniec potarty ser. Pyszne :-)

    --
    www.wrozbitawojciech.blox.pl
  • 28.06.16, 11:53
    Ja robie coś takiego że podsmażam pieczarki + kurczak z sosem , to do naczynia żaroodpornego i nakrywam to ciastem francuskim :) Pycha, spróbujcie koniecznie tego
  • 13.07.16, 08:30
    Można też kupić duże pieczarki i zapiec je z soczewicą i pomidorami. To jest pyszne danie!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.