Dodaj do ulubionych

Dodałam za mało cukru do dżemu - pomocy

16.06.19, 20:52
Witam,
zrobiłam wczoraj dżem z truskawek przy pomocy żel fixu 2:1. Nie wiem, jak to się stało, ponieważ dżem robię od lat, ale zamiast 2 kg cukru do 4 kg truskawek dodałam tylko 1 kg cukru - czyli o połowę mniej. Słoiczki się zaciągnęły, a ja dopiero dzisiaj uświadomiłam sobie, że dałam za mało cukru. Pewnie jest teraz duże ryzyko że dżem się szybko zepsuje, najlepiej byłoby go szybko zjeść ale mam aż 16 słoiczków. A może trzymać go w lodówce? Czy można jakoś uratować te dżemy? Może ktoś coś doradzi?
Pozdrawiam
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.