IP: *.244.156.140.ip4.tnp.pl 24.12.04, 19:09
Ludzie ten placek jest przepyszny, musicie go sprubować
PS.Marta może masz jeszcze masz przepisy na jakieś dobre placki
Edytor zaawansowany
  • Gość: ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:53
    Można też przłożyć ugotowanym budyniem śmietankowym lub waniliowym.
  • Gość: mika i ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:16
    to jest bardzo bombowy przepis jak wyprubujemy to napiszemy jak smakuje pa
  • Gość: gogo IP: *.mt.pl / *.mt.pl 14.01.05, 17:37
    a jajek się nie daje ?? ;-O
  • Gość: Ola IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 11:54
    Czy możesz Marto przyblizyć mi sposób upieczenia tego? Nie bardzo wiem jak to
    się wkłada do pieca jest troszeczkę niejasno czy wszystko razem pieczemy
    przełożone od początku czy pieczemy osobno. Możesz mi pomóc? Bardzo bym chciała
    to zrobić - pozdrawiam - Ola.
  • Gość: antycyponek IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.04.05, 15:03
    Piecze się bez masy, masą sie przekłada na koniec. Ja robię tak, że osobno
    piekę sam spód ciasta i osobno górę z masą orzechową. To jest naprawdę pyszne!
  • Gość: beza IP: *.ghnet.pl 14.04.05, 21:13
  • fruwam 02.05.05, 15:54
    hmmm... tepa jednak jestem. mowisz, ze masa smarujesz na koncu ale przeciez:

    "piekę sam spód ciasta i osobno górę z masą orzechową" znaczy chyba, ze gore
    zapiekasz z masa... (?) blagam o wyjasnienie jak 5letniemu dziecku
  • Gość: dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:38
    chyba rzeczywiście frufasz w obłokach
  • Gość: antycyponek IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.05.05, 08:28
    No, namieszałam! Ciasto piekę z masą orzechową. A masą budyniową przekładam na
    zimno.
  • Gość: antycyponek IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.04.05, 10:27
    Chciałam dodać, że to ciasto naprawdę sporo zyskuje, jeżeli zamiast margaryny
    dodamy masło, zamiast sztucznego miodu zwykły miód.
  • fiolka27 22.04.05, 18:01
    Jak mam zagnieść to ciasto bez jajek, na samym miodzie? Czy aby napewno? Czy to
    tylko pomylka?
    --
    src="lilypie.com/days/050713/4/0/1/+1"
    alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
  • Gość: kama IP: 213.17.170.* 25.04.05, 17:38
    Bardzo proszę o przepis, nie mogę znależć pod hasłem "SNIKERS" na forum.
  • Gość: Kama IP: 213.17.170.* 25.04.05, 17:41
    Sorry, już mam, nie zauważyłam dodanego artykułu.
  • Gość: tina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:50
    podtrzymuję, super ciasto!
  • Gość: lusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 09:42
    A może na początek nauczyć się poprawnej pisowni?
  • Gość: milkie IP: *.blich.krakow.pl 01.05.05, 15:17
    przepraszam, ze tak sie spytam, ale ile sie to trzyma w piecu i w jakiej
    temperaturze?
  • Gość: milkie IP: *.blich.krakow.pl 01.05.05, 17:57
    up, up, nie zgadne sama ile to piec przecie :) mloda jeszcze jestem
  • Gość: monika IP: *.epsa.pl 04.11.05, 10:14
    ja pieke warswe samego ciasta okolo 12-15 minut,a warstwe ciasta 15-20 minutw
    piekarniku nagrzanym do 180 stopni C
  • Gość: megi IP: 80.51.199.* 11.05.05, 12:22
    Placek jest super. Proźba w przepisach podawajcie czas pieczenia.
  • Gość: dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:35
    co z tymi cholernymi jajkami?!
  • Gość: Ewa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.05.05, 16:07
    podciagam temat, tez mnie interesuje technika wykonania tego ciasta.
    Piecze obydwa placki?????????? ile i w jakiej temperaturze, w ktorym momencie
    daje mase budyniowa???????????a w ktorym mase orzechowa??????????????
    Prosze o odpowiedz:)
  • Gość: antycyponek IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.05.05, 08:30
    Podsumuję: w moim wykonaniu to wygląda tak:
    Dzielę ciasto an 2 części,
    piekę I część
    na II część wylewam masę orzechową i też ją piekę
    Studzę obydwie części ciasta
    Przekładam je masą budyniową
    Odstawiam na 24h, żeby ciasto zmiękło.
  • Gość: antycyponek IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.05.05, 08:31
    Aaaaa czas pieczenia: u mnie to 20 min w 200 C (I placek) i 25 minut drugi
    placek - wyjmuję go, jak masa orzechowa zaczyna mocno brązowieć
  • Gość: Ewa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.05.05, 19:44
  • Gość: justka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:09
    zaraz zabieran się do dzieła!
  • Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:06
    drogi ancyponku prosze odpowiedz czy do ciasta dajesz jajka??????
  • Gość: Gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:53
    do środka można jeszcze dać cieniutki biszkopt pycha
  • Gość: antycyponek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:43
    Nie, nie daję jajek. To ciasto jest ciężkie i słodkie, takie jakby piernikowe.
  • Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 09:28
    dzięki!!!!!!!!!! Jutro piekę snickersa
  • Gość: basia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:11
    no i wyszło?
  • Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:26
    wyszło było super i wszystkim bzrdzo smakowało!
  • Gość: monika IP: *.epsa.pl 04.11.05, 10:22
    zajrzyj pod komentarz z tematem Uwagi do przepisu na Snickers!! Pozdrawiam:-)
  • Gość: Adriana IP: 212.122.215.* 20.06.05, 15:03
    Pychoooootka:) Dodałam jeszcze na wierzch polewę czekoladową:) Polecam!
  • Gość: justka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:30
    musiało być rewelacyjne!
  • Gość: wanda IP: *.robikom.com.pl 22.07.05, 16:14
    Przepis na placek jest wspaniały , placek zawsze się udaje jst poprostu pyszny
  • Gość: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:30
    polecam
  • Gość: ewciak6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:42
    to ciasto jest pyszne!!!!!!!!!!!!proponuje zrobic budyn wanilinowy i na wierzch
    łyzeczka go nałozyc
  • Gość: fifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:41
    a miałam nie jeść słodyczy ...
  • Gość: Kisiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:04
    Upiec, ale w piekarniku nagrzanym na ile stopni?? Ciasto ekstra
  • Gość: monika IP: *.epsa.pl 04.11.05, 10:20
    witam wszystkich milosnikow tego wspanialego ciasta!!!
    ja jednak do ciasta dodaje jajka!!! skladniki na ciasto:
    CIASTO:
    3 szklanki mąki
    2 jajka
    ½ kostki margaryny
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka sody
    1 szklanka cukru
    orzechow daje wiecej,takie podgrzane z miodem,margaryna i cukrem prosto z
    patelni same w sobie sa przepyszne:)
    ORZECHY:
    ½ kostki margaryny
    2 łyżki miodu
    30 dkg posiekanych orzechów włoskich
    ½ szklanki cukru
    Wszystko razem podgrzewać na patelni(konsystencja musi być płynna). Ciepłą masę
    przełożyć na drugą część ciasta. Piec około 15 minut. (będzie to warstwa
    wierzchnia).
    UWAGA: masę orzechową podczas podgrzewania należy cały czas mieszać, żeby nie
    zrobiła się zbyt twarda, bo będzie trudna do rozsmarowania na cieście.
    A krem robie sama:
    KREM:
    ½ l mleka
    ¾ szklanki cukru
    2 cukry waniliowe
    1 ½ łyżki mąki pszennej
    2 ½ łyżki mąki ziemniaczanej
    1 kostka margaryny
    Połowę mleka podgrzać. Do drugiej części mleka dodać cukier, cukier waniliowy,
    mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać i przelać do gotującego mleka. Cały czas
    mieszając czekać aż krem zgęstnieje. Do ciepłego kremu dodać kostkę margaryny i
    utrzeć mikserem na jednolitą masę. Ciepły krem wyłożyć na warstwę ciasta i
    przykryć warstwą ciasta z orzechami.
    A na wierzchu polewam rozpuszczona czekolada mleczna z dodatkiem odrobiny
    czekolady gorzkiej
    SMACZNEGO
  • Gość: bonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:12
    ciacho extra,polecam
  • Gość: TERESA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:47
    Spróbujcie nasączyć ciasto ponczem: mocna herbata, plastry cytryny, trochę
    wódki. Ręczę bedzie jeszcze lepsze. Smacznego.
  • Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:40
    Moja mama górę ciasta polewa mleczkiem z puszki słodzonym , które wcześniej
    gotuje trzy godziny ( wychodzi karmel ), a potem posypuje orzechami , jest
    super .
    Podsunę jej wasz przepis, może będzie jeszcze lepsze.
    Chociaż czy może być lepsze coś co i tak jest już super
  • justynka_szczuk 27.01.06, 18:09
    ciacho przepyszne...
    na tym świecie żyją wredni ludzie.. ja się odchudzam ale przecież po
    przeczytaniu takiego przepisu i do tego tych wszystkich komentarzy nie da się
    tego ciasta nie zrobić i, co gorsza, później nie zjeść... :D

    Przechodzę więc na ciemną stronę mocy i namawiam żeby zrobić sobie to ciacho:D
  • Gość: Dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:34
    Cisto będzie jeszcze lepsze , jak po upieczeniu i przełożeniu kremem wierzch
    posmarujesz karmelem z mleka zagęszczanego słodzonego ( ugotowanego w kapieli
    wodnej 2-3 godzin.)i posypiesz orzechami .
    PYCHA !!!!!!!!!!!! Smacznego!!!!!!!!!!!!
  • Gość: magda IP: *.server.ntli.net 25.02.06, 15:22
    nie ma czegos takiego jak sztuczny miod!miodem moze nazywac sie tylko produkt
    wytwarzany z nektaru roslin lub spadzi przez pszczoly miodme!!dlaczego do
    przepisu nie dodac miodu naturalnego o niebo lepszego niz jakies substytuty!
  • giga28 15.03.06, 19:03
    A to MÓJ SNICKERS
    Ciasto
    60 dag mąki
    20 dag margaryny
    3/4 szkl. cukru
    3 jajka
    3 łyżeczki płaskie sody
    3 łyżeczki miodu

    Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Rozwałkować
    na równe placki, 2 placki upiec same (każdy piec gdzieś 15-20 min) a Trzeci
    razem z karmelem.

    Karmel
    30 dag orzechów włoskich grubo siekanych
    2 łyżki miodu
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    20 dag margaryny

    Wszystkie składniki karmelu smażyć , do uzyskania jednolitej masy, tą masę
    wyłożyć na ten 3 placek i siup do piekarnika. Jak się upiecze, przykryć jednym
    plackiem na ten placek wyłożyć krem, przykryć następnym i polać polewą
    czekoladową.

    Krem
    3/4 l mleka
    3 łyżki maki pszennej
    2 budynie DELECTA
    1/2 szkl. cukru

    Wszystko zagotować i wystudzić. Jak wystygnie dodać 1 kostkę margaryny
    i utrzeć. Przełożyć placki. SMACZNEGO !!!!
    Umnie TEN SNICKERS jest zawsze na WIELKANOC !!!!
  • Gość: Justyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 09:50
    Ja zamiast orzechów włoskich daje laskowe. Jest smaczniutkie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.