Dodaj do ulubionych

Jajecznica na szynce dla początkujących

IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 15:51
pamiętajcie początkujący, jajka bez skorupek !!!!!!
Edytor zaawansowany
  • Gość: frik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:47
    najlepiej wiejskie ale umyte
  • Gość: kuch4 IP: *.e-wro.net.pl 20.08.06, 00:02
    Kłamstwo.W skorupkach smakują z dziesięć razy lepiej,
  • Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:51
    Faktycznie zabawne, a ma ktoś przepis na herbatę z ekspresówki?
  • Gość: bacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:55
    To wcale nie jest śmieszne, jeśli spotkało się w życiu zdziwionego
    studenta(pierwszego roku),bo torebka z "ekspresówki" nie rozpuściła się nawet po
    długim mieszaniu.
  • andzia-nie-ania 14.07.05, 15:59
    Rozbrajajace :)))
    A gdzie instrukcja obierania surowych jajek ze skorupki ? ;)
  • roxica 14.07.05, 21:35
    ja nie jem jajecznicy na szynce, ale polecam pomidora zamiast i kawałki żółtego
    sera.
    samcznego!
  • ba_nita 14.07.05, 22:51
    To nie jajecznica NA SZYNCE a jajecznica Z SZYNKĄ a to dość znaczna różnica.
  • gizela2005 15.08.05, 23:21
    Masz całkowitą rację. Jaja na szynce robię w ten sposób: na patelni obsmażam 2-
    3 plastry szynki i wbijam 2 jaja. Czekam aż się zetną na wolnym ogniu, bo
    inaczej szynka się przypali. Posolić do smaku. Można posypać wiórkami sera
    żółtego / przykryć na minutę pokrywką/ i polać ketchupem. Wersja łatwiejsza od
    tej proponowanej. Smacznego.
  • janek53 12.09.05, 20:14
    Dlatego jest nie smaczna zamiast niesmaczna.
  • Gość: /\/\\/\/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:06
    Nalezy wbic jaja i mieszac tylko bialko - tak, zeby nie naruszyc zoltek. Kiedy
    sie 'zetnie' doprawic(uzywam ziol prowansalskich, czosnku, soli, pieprzu).
    Przed podaniem mieszamy zoltka. Do smazenia polecam oliwe.
    Smacznego :)
  • Gość: ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 21:13
    i właśnie tego szukałem, zawsze tak robię
  • martynamyszka 29.01.06, 20:02
    pół puszki kukurydzy,3jaja(lub 5 ;) ),troche startego sera do
    smaku,oregano,bazylia,pieprz,sol(malutko),maslo -> maslo na patelnie,wrzucamy
    kukurydze,oregano,bazylie,troche pieczemy,robimy miejsce na patelni dla jaj,jak
    sie NIE do konca zetna sypiemy ser, mieszamy jaja z kukurydza a potem juz tylko
    sol i pieprz. MOJ CHLOPAK UWIELBIA JESC MOJA JAJECZNICE. gdy mam szynke lub
    boczek w lodowce to tez dodaje. SMACZNEGO :) :*
  • Gość: ssds IP: 62.233.209.* 16.02.06, 17:54
    i kawałek szkła
  • Gość: olga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:22
    hehe o dziwo było bez skorupek :D udało sie je oddzielic :D:D
  • Gość: edyta IP: *.chello.pl 13.08.06, 20:04
    Pyszna jajeczniczka mniam, mniam taka delikatna
  • Gość: Cichy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:55
    bardzo dobra jest jajecznica z kiełbasa i cebula ( Pokrojone w kosteczki )
    dotego szczypty : soli , pieprzu, wegety lub ziarenek smaku ! Mozna też dodać
    sera zultego pokrojonego w kosteczki ! normalnie pycha ! polecam ten przepis :)
  • Gość: Kroolik IP: *.chello.pl 09.10.06, 17:37
    Przepis ten przydal mi sie na angielski ;p dzieki ;D
  • Gość: maga IP: *.elb.vectranet.pl 29.11.06, 13:30
    :)
  • Gość: Katka IP: *.autocom.pl 12.01.07, 23:41
    Czegos tu nie rozumiem...jak mozna jajka bezposrednio lac ze skorupki :| ..przeciez jajecznica z tego nie wyjdzie
  • Gość: justka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:41
    Dobra, zapamiętam ! :D
  • Gość: Zozol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 14:26
    dobe pycha
  • Gość: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:01
    Gość portalu: Ewa napisał(a):

    > pamiętajcie początkujący, jajka bez skorupek !!!!!!

    Niekoniecznie, jajecznica ze skorupkami jest chrupiąca.
  • Gość: Lasuch IP: *.ptr.magnet.ie 27.08.07, 12:19
    Oto przepis na jajecznice dla zglodnialych:
    1 jajko
    2 pomidory
    5 plasterkow szynki
    pol kielbasy torunskiej albo swojskiej
    cwierc boczku
    2 cebule
    1 szczypiorek
    30dag sera zoltego
    sol
    pieprz
    vegeta
    olej roslinny

    Na rozgrzana do czerwonosci patelnie, ostroznie wlewamy olej. I
    czekamy, az zacznie skwierczec. Wrzucamy na patelnie w kolejnosci:
    pokrojona w kostke szynke, kielbase, cebule i boczek. I smazymy ok 4
    minuty. Nastepnie kroimy pomidory i szczypiorek i rowniez wrzucamy
    na patelnie. Nastepnie rozbijamy jajko i wrzucamy na patelnie,
    wszystko mieszajac. Smazymy na mocnym ogniu (bez obawy - nie
    przypali sie) ok 4 minuty. Scieramy ser zolty na tarce i dodajemy
    dalej mieszajac. Doprawiamy sola (ok pol lyzeczki) i pieprzem (do
    smaku). Do tego 1 lyzeczka Vegety. Podajemy na talerzu z chlebem.
    Mozna chleb posmarowac maselkiem. Mmmmm pycha. Zycze smacznego!
  • Gość: Gabi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:35
    Dlaczego jajecznica w każdej restauracji smakuje o niebo lepiej?
  • Gość: ola 13 IP: *.eimg.pl 23.01.08, 18:13
    super! przydalo mi sie na technike ;)
    mialam zrobic plan przyrzadzania jajecznicy ,
    tylko wszystko musialam pisac pismem technicznym.
    zajelo mi to 1,5 godz
  • Gość: <=misia=> IP: *.CNet.Gawex.PL 11.03.08, 07:48
    W sumie wyszła i właśnie teraz ją jem,ale sie troche przypaliła,bo w
    domu nie miałam szynki i użyłam sera=>
    Ale przyszna!!!
  • Gość: Kriss2666 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 12:45
    A czy nie można zmiksować skorupek i dodać do jajeczniczki ?
    Przecież to wapń :)A tak serio....polecam masełko śmietankowe (
    żadnych Delm , Ram i inneogo świństwa )
  • Gość: bi IP: *.tpnet.pl 29.07.09, 12:10
    Szczypiorek należy wrzucić na samym końcu, aby był chrupiący.
  • Gość: edmund IP: *.22.broadband9.iol.cz 01.01.10, 20:05
    co to znaczy wbiejmy i zdjemujemy odpowiedz proszę bo pali mi się kuchnia
  • Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 15:10
    Ja jeszcze posypuję przyprawą gyros. Soli wtedy mniej..
  • Gość: juhas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 01:51
    Biedne ludziska - tyle komenarzy przy przepisie o jajecznicy - czy to
    naprawdę tak trudne, żeby do przepisu zaglądać.

    Wszystko jedno jaka ta jajecznica - wiadomo jak na maśle usmażyć czy
    na oliwie, czy dodać szynkę, pieczarki, mięso mielone, papryke -
    konfiguracji są dziesiątki a przepis na jjecznice pozostaje taki
    sam.....
    Można makaron podsmażyć a potem jajka dodać i pyszne wychodzi.

    Ale to chyba są podstawy gotowania i nie potrzeba zamieszczać
    przepisu na jajecznice - no chyba, że 10 letnie dzieci chcecie
    nauczyć gotować i krzywdę im zrobić przy okazji. Bo nie wierzę, że
    dorośli szukają przepisu na jajecznicę - ja od 12 roku życia miałem
    patelnie od matki do dyspozycji, żeby sobie jajecznice usmażyć i
    żadnego przepisu nie potrzebowałem.
    Wszystko musicie mieć na papierze czy ekranie? ludzie - trochę
    wyobraźni - nie wierzę, że bez przepisu jajecznicy zrobić nie
    umiecie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka