Dodaj do ulubionych

Udka kurczaka po meksykańsku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:57
Potrawa jest świetna- po prostu niebo w gębie!!! Polecam gorąco.
Edytor zaawansowany
  • Gość: nowa IP: *.remontowa.pl 24.05.05, 14:20
    A ile czasu mają się te udka piec bo nigdzie nie jest napisane?
    Z góry dzięki za odpowiedż.
  • Gość: dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:09
    Czy można poprosić was o ten przepis dziś kupiłam udka i bardzo chętnie bym
    zrobiła według waszego przepisu . Z góry dziękuje.
  • Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 18:15
    dorota , nad kazdym postem jest coś takiego "przeczytaj komentowany artykuł"
    kliknij na to i bedziesz miała przepis
  • Gość: ola IP: 212.160.172.* 13.11.07, 14:57
    mylisz się, prawie żaden link do "przeczytaj artykuł" nie jest
    aktywny
  • Gość: dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:24
    Dziękuję za pomoc .
  • Gość: lolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:44
    jestem neofitą kulinarnym ale wydaje mi się, ze podołam wyzwaniu: przepis
    stosunkowo prosty a czytając zacząłem się ślinić. Pozdrawiam
  • Gość: os IP: *.icis.pcz.pl 11.07.05, 12:41
    Hmmm, teoretycznie przepis sie zgadza, ale brakuje mi jednego skladnika, kiedy jadlam ostatnio kurczaka po meksykansku, kucharz-czarodziej dodal przy smazeniu kawalkow kurczaka gorzka, starta czekolade. Moze to trudne do wyobrazenia, zwlaszcza, ze wiekszosci czekolada kojarzy sie jedynie ze slodyczami, ale dalo to niebagatelny efekt. Zreszta jak legenda glosi potrawa ta powstala, gdy kucharzowi do garnka wpadly resztki z calego posilku - takze z deseru ;)
  • ba_nita 11.07.05, 13:16
    Jak przeczyta to wegetarianin/nka to padnie trupem:

    Udka kurczaka po meksykańsku
    ______________________
    Danie wegetariańskie:
    ______________________
    Autor: Barbara Sowa

    Zaiste - baaaaardzo wegetariańskie.;-)))
  • jacek1f 11.07.05, 13:23
  • ba_nita 11.07.05, 15:11
    może niedługo i wołowinka stanie się wege????//lol
  • teresa50 11.07.05, 21:29
    zawsze mówiłam, że kurczak to nie mięso... :)))
    --
    Starość jest smutna. Na szczęście przemija.
  • ba_nita 11.07.05, 21:31
    Pewnie - w dodatku biorąc pod uwagę tryb hodowli tychże niedługo i tak będą
    zbierane z krzaka.;-) Aaaaaaaa - udka oczywiście jako płodozmian dla
    sympatycznego owocu jakim jest marchewka!
  • fridolino 03.09.05, 20:42
    w pierwszej chwili tez sie zdziwilam ale wiem ze buddysci moga jesc drob wiec jakby kurczak jest w porzadku. Oczywiscie jest wiele odlamow vege ale moze z tad wynikaja nieporozumienia

    --
    "Tylko nudni ludzie sie nudza"
  • natalia868 28.08.05, 20:10
    to ile czasu ta potrawa ma spędzić w piekarniku?:)
  • marta76 30.08.05, 13:44

    Wszystko mam w kuchni tylko winka brak,nie wiem czy wydzie w takm razie
    dobrze.Robił może ktoś bez wina?Ja i tak tego nie skosztuje bo nie jem
    mięsa ,ale wolę męża nie raczyć jak ma być coś nie tak:)
  • ba_nita 30.08.05, 13:48
    Wnioskuję, że po meksykańsku dlatego, że z fasolą? Zaznaczam, że nie czepiam
    się smaku. Skądinąd może być to dobre.
  • ampolion 31.08.05, 07:15
    Mam podobne wątpliwosci co do tej polskiej "meksykalnosci"...
    --
    Jeszcze się taki nie urodził,
    który by wszystkim dogodził...
  • Gość: jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:37
    Spróbujcie, a nie będziecie mieli wątpliwości.
    Pozdrawiam i życzę smacznego.
  • Gość: perejil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:30
    Muszę wreszcie odpowiedzieć, bo w sobote robiłam te udka i też chciałam
    wiedzieć, jak długo je trzymać w piekarniku. Ja piekłam je 30 min. i wyszły
    świetne.
  • Gość: gosc IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.10.05, 23:02
    Byloby to po meksykansku gdyby dodac odrobine czegos ostrego do sosu i nie
    dodawac tej fasoli absolutnie.Fasole najlepiej typu "pinto" albo czarna ,
    ugotowana w wodzie a potem utluczona i podsmazona z cebula podac jako dodatek.
    Do tego ryz.
  • ampolion 19.10.05, 03:00
    A co w tym meksykańskiego? Fasola?
    --
    Jeszcze się taki nie urodził,
    który by wszystkim dogodził...
  • Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:11
    A co meksykanskiego jest w meksykanskiem jedzeniu? Pot meksykanina?
  • Gość: kotek IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.10.05, 18:46
    pyszne
  • Gość: gość IP: *.lodz.mm.pl 12.02.06, 13:51
    Super Bardzo smaczne i szybki danie
  • Gość: Paula IP: *.jota.za.digi.pl 16.03.07, 14:09
    Szukam tego przepisu,ale niestety go nie widze a z wzrokiem problemu nie mam.A
    zależy mi na tym przepisie bo zauwazyłam ,że jest chwalony.Prosze o ten przepis.
    Z góry serdecznie dziekuje!
  • Gość: mromir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:08
    U mnie też się nie otwiera.Bardzo poproszę o przepis.
  • olushia 17.03.07, 10:23
    U mnie również nie ma przepisu , prosze mnie nim poratować.Na zdjęciach wygląda
    tak wspaniale,że chciałabym go jutro zrobić.Prosze o przepis jakiegoś dobrego
    człowieka i z góry dzięki
  • Gość: robin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:17
    Wczoraj zrobiłam na kolację, podałam z ryżem (z bagietką pewnie też
    będzie dobre)i niech się nazywa jak chce, nam bardzo smakowało.
    Przepis godny polecenia.
  • Gość: Sylwia IP: *.altec.pl 01.11.07, 12:55
    Potrawa bardzo dobra. Łatwe i szybkie przygotowanie. Dobrze smakuje
    z białym pieczywem i sałatką jarzynową.Gorąco polecam
  • Gość: maluszki02 IP: 193.189.116.* 02.12.07, 14:15
    jakie wino pol czy wytrawne
  • Gość: Ania IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.08, 13:05
    Udka są pycha, tylko ja dodaję jedynie sól, pieprz i paprykę z przypraw, polecam!
  • Gość: ania IP: 194.48.219.* 19.09.08, 15:22
    przepis super!
    troche długo się robi ale palce lizac, najlepiej schodzi sos z
    fasolą a udka to dodatek!! do sosu dolewam troche wina z miodem :)
  • Gość: monia IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.09, 13:29
    A czy bez wina ten kurczak może byc moja córka ma tylko 8 lat a kurczaka je
    każdego nie podaruje mi jak tylko ja to będę jeśc
  • Gość: dodo IP: *.zone8.bethere.co.uk 01.06.09, 00:10
    Ja robię bez wina :-) Poza tym, używam fasoli w pikantnym sosie lub doprawiam
    ostrą papryką/tabasco/co tam mam pod ręką. Byle nie przesadzić.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka