Dodaj do ulubionych

Ciasto na gofry

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:17
tragedia i porażka na "pełnym froncie" szkoda moich dzieci i pieniędzy...
szkoda slów... i komentarza...
Edytor zaawansowany
  • Gość: klaudia IP: *.chello.sk 14.01.06, 21:56
    Pani Gosciu:OLU wymysl sama jakis przepis zamiast krytykować innych.To jest
    bardzo nie na miejscu.
  • brynia2 14.01.06, 22:49
    Gość Ola ma takie samo prawo do negatywnej opinii, jak i pozytywnej. Autorka
    przepisu popełniła podstawowy błąd, a mianowicie, nie napisała, że margaryna
    powinna być roztopiona. Poza tym pragnę dodać, że wielokrotnie próbowałam upiec
    gofry wykorzystując mleko i nigdy mi nie wyszły jak powinny. W jednym z
    przepisów podanym na FK mleko zastąpione jest wodą. Gofry są super.
  • Gość: velmartina IP: *.smstv.pl 12.04.06, 08:50
    Witam,czy mozesz Bryniu 2 podac ten przepis?Czy te Twoje gofry są takie jak sie kupuje w budkach?bo mi wychodzą takie miekkie i flakowate a nie twarde t chrupiące,tez dawałam mleko.Dodam ze gofrownice mam z tymi głębokimi rowkami,to powinno byc ok.POzdrawiam.
  • Gość: chmielcie IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.01.06, 21:56
    te gofry -to -gofry biedoty z czasów glodu-niewiem ,jak można taki przepis
    podać na gofry ,to nasze babki byly biedniejsze i na produktach na gofry nie
    oszczedzaly,
  • Gość: marian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:45
    o ja jego prawie rozwalilo mi gofrownice od tego ciasta ...przykro mi bardzo;[
  • Gość: Wioletta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:08
    25 dag.mąki pszennej
    25 dag mąki ziemniaczanej
    3 dag.cukru
    5 jaj
    1 margaryna cukier waniliowy
    1 łyżka proszku do pieczenia
    woda
    Jajka z cukrem ubić.Margarynę rozpuścić,ostudzić,wlać do jajek,dodać mąkę
    resztę składników.Wody tyle,aby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki (to
    zależy od mąki)Odstawić na 15 minut Smażyć

    Oto drugi przepis też mi wychodzą dobre gofry

    3 jaja
    1 płaska łyżeczka sody
    3 lekko czubate łyżki mleka w proszku
    2 szklanki mąki
    szczypta soli,
    cukier waniliowy
    1,5 szklanki wody
    1 "chlup" oleju
    Zmiksować i piec gofry
    Życzę smacznego.Wioletta
  • tina1234 25.04.06, 00:38
    Mleko dodaje miękkości a woda chrupkości. W każdym przepisie można zamiast
    mleka dać wody.:)
    --
    Moja Juleczka
  • Gość: aguś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:28
    jesli sie jest antytalentem kucharskim to nawet gofry Ci nie wyjda... kup od
    razu gotowe. Przepis na ciasto świetny, palecam:))
  • aw271 14.08.06, 17:47
    Robię tak samo, daję tylko 250g mąki i są pyszne.
  • Gość: kerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:40
    ciasto robiłam dwa kilka razy myślałam ze coś jest nie tak z moją
    gofrownicą . Szkoda czasu i pieniedzy na zmarnowane produkty. CHyba juz nigdy
    nie zrobie ,<GOFRÓW> pozdrawiam
  • Gość: gott IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.06, 12:29
    pol godziny siedzialam na kiblu... :/ wspolczuje tego... przepisu...
  • Gość: do ąkłych IP: *.centertel.pl 06.02.07, 15:47
    jak dla mnie git gofry bardzo dobre rarytas jak z budki tylko jak ktoś jest
    ąkły i za mało zalał ciasta to potem wychodzi lipa i są opieczone z jednej
    strony przepis dobry polecam:)))))))
  • Gość: asias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:12
    A robiłaś chociaż te gofry?chyba nie!ja robiłam i są przepyszne ale jak ktoś
    jest beztalenciem i nic mu nie wychodzi to nic dziwnego nawet najlepszy przepis
    dla niego jest lipą!Wiec gofry są pyszne polecam SUPER przepis!
  • Gość: maria IP: *.infinity.net.pl 13.06.07, 21:22
    ja zamiast mleka do ciasta dodaję wody , są bardziej chrupiące , zamiast
    margaryny daję olej .
  • menagerka 14.08.07, 18:39
    dzizezz!
    wystarczy zrobić takie samo ciasto jak na naleśniki.
    tyle.
  • Gość: MARCYSIEŃKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 15:16
    Widać od razu,że marna z ciebie kucharzynka!!!W życiu nie slyszalam
    takiej głupoty o gofrach.Radzę ci poczytaj sobie o pracy w
    kuchni,zanim do niej się wślizgniesz!
  • Gość: businesswoman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 10:56
    Taka z ciebie kucharka jak "menagerka"
  • Gość: Rudi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 18:34
    heheheeh :) dobre a moze pani zamiast proszku do pieczenia wsypala
    drozdzy albo zamiast cukru soli!! mi wyszly bardzo smaczne! :) trzeb
    dac wiecej serca!
  • Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:09
    super
  • Gość: ja IP: *.marsoft.net 07.04.08, 13:59
    to po co tyle żarłaś że aż Cię na kibelek zagoniło??? troskę umiaru:)
  • Gość: mala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:35
    spadaj prosiaku
  • lemur_78 17.10.08, 12:41
    Ja robię gofry podobnie i zawsze się udają
  • Gość: homarka IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 16:03
    Spróbuj jeszcze raz. Ten przepis na gofry
    sama wypróbowałam. Pozdrawiam!!
  • Gość: Beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:04
    Ja robię takie jak na naleśniki tyle że bez mleka, z proszkiem do
    pieczenia i są super. Są chrupiące bo gofrownica dobra :) za dużo
    proszku do pieczenia nie można

    a prawdziwy hardcore to gofry bezglutenowe :) udały mi się nawet z
    mąki z nasion miłki abisyńskiej :D czyli teff, z ksylitolem (bez
    cukru)
  • Gość: ewa IP: *.inowroclaw.mm.pl 01.07.09, 12:37
    polecam ten przepis-pyszne!
  • marta.r.8.5 01.07.09, 15:32
    Ja zazwyczaj dodaję jeszcze łyżkę soku z cytryny lub jeżeli nie mam to ocet.

    --
    restauracje
  • tastula 05.11.09, 08:38
    Ponieważ często piekę paczki, zostaje mi dużo białek i wtedy piekę gofry.Nie
    mam dokładnego przepisu, ale ubijam białka na sztywno , dodaję cukru do smaku(
    nie za dużo, bo je się gofry z cukrem albo dżemem!)trochę wody, szczyptę soli
    i mąki tyle,żeby było gęściejsze niż na naleśniki.I nic więcej.Wychodzą
    chrupiące i są dietetyczne, bo bez tłuszczu.Życzę smacznego!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.