Dodaj do ulubionych

Rogaliki drożdżowe z jabłkami

IP: *.zdm.waw.pl / *.crowley.pl 05.08.05, 14:00
od kiedy ciasto drożdżowe wyrasta w lodówce?
Edytor zaawansowany
  • Gość: renia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:48
    a własnie ze ciasto drożdzowe w lodówce rośnie i ma nawet lepszy smak po
    upieczeniu ale nie do proponuje stosować tej metody do ,,bab drożdzowych,,
  • am55 30.08.05, 10:53
    piekę taki rogaliki ale nie z surowym jabłkiem tylko z marmoladą jabłkową
    pyszne,a niektóre ciasta drozdzowe rzeczywiście są smaczniejsze jak wyrosną w
    lodówce;-))
    --
    ...nie wszystko złoto co się świeci,nie każdy chłop z widłami to Posejdon
  • Gość: GOsia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 12:53
    DO jagienki< gosia> ja często piekę ciasto drożdrzowe i wczoraj pierwszy raz
    włożyłam do lodówki,myślalam że ucieknie z miski bo tak rosło.... pozdrowienia
  • Gość: mała IP: 83.168.106.* 13.02.06, 15:17
    na pewno mają być aż dwie margaryny?
  • Gość: anima IP: *.chello.pl 15.02.06, 12:25
    Robię takie ciasto od dawna i własnie wkładam do lodówki , a jako nadzienie
    proponuję marmoladę z roży, bajecznie pachnie i smakuje. Pozdrawiam
  • karambol45 21.02.06, 14:17
    a ta margaryna to ma być roztopiona czy taka twarda?
  • Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:35
    Co z tą margaryną , czy ktoś możę odpowiedzieć.
  • Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:16
    rogaliki wyszły super,ja też mam podobny przepis wkładadałam ciasto do zimnej
    wody twój sposób jestlepszy.
  • Gość: kinga IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 20:27
    sa po prostu rewalacyjne wyjdą napewno każdemu
  • Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:36
    widzę że nie znasz się na pieczeniu w lodówce rośnie klasyczne kruche ciasto
    drożdżowe
  • Gość: zocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:00
    Widocznie nigdy nie robiłaś rogalików drożdżowych skoro zadajesz takie pytania. Odpowiedź: od zawsze!!!
  • Gość: kina IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 20:02
    są reweacyjne
  • Gość: Buleczka IP: *.woh.res.rr.com 24.05.07, 00:59
    tez sie dziwilam, ale wyrasta calkiem dobre i chrupiace
  • Gość: aga IP: *.nysa.3play.net.pl 06.06.07, 16:54
    oczywiście że wyrasta, rogaliki są pyszne,a ciasto jest bardziej chrupiące niż
    normalne :)smacznego
  • Gość: czers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:39
    od czasu jak lodówka się zepsuła
  • Gość: andzia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.07.07, 22:18
    Ja robię podobne ciasto ale dodaję tylko jedną margarynę -jest wtedy lepsze
    a szczególnie na drugi dzień :)) a jako nadzienie polecam kostkę czekolady mlecznej i łyżeczkę serka homogenizowanego. Po prostu pycha :))
  • Gość: Emi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:45
    ni własnie a poza tym 2 szt. margaryny??????dziwny przepis
  • Gość: Magda20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:30
    do lodówki to sie wkłada ciasto po to żeby sie schłodziło i nie rosło więcej.
    A nie żeby objętość zwiększyło,ciasto rośnie pod wpływem ciepła!
    pozdrawiam
  • Gość: hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 21:47
    od kiedy ciasto drozdzowerośnie w lodowce
  • Gość: kasieńka IP: 80.54.232.* 26.10.07, 12:24
    czasami tylko zaglądam na taką stronę al rzeczywiście mam w swoich przepisach
    ciasto krucho drożdżowe ,które rośnie w lodówce, więc niech nikt się już nie
    dziwi bo ciasto jest BOSKIE!!!!!!!!!!
  • Gość: JustMe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:11
    przepis jest super,wszyscy zachwyceni ciastem, ale daruję sobie tę
    lodówkę na koszt kaloryfera:)) tam mi dopiero wyrasta:)_
  • Gość: bozena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:56
    Sama jestem ciekawa jak moze rosnąć w lodówce.......w ciepłym
    miejscu tak ale nie w zimnym....z ciekawosci spróbuje ten przepis
  • Gość: andrysek IP: *.gprs.plus.pl 14.01.08, 19:22
    przepis wygląda pysznie!!
  • Gość: Joana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 15:48
    Właśnie?? Autor przepisu chyba w życiu ciasta drożdżowego nie robił...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.