Dodaj do ulubionych

Sernik na zimno z galaretką

IP: *.tczew.net.pl 17.10.05, 08:02
co to znaczy stopione schlodzone masło? przecież jak jest schłodzone to jest
twarde, wiec jak sie topi takie maslo?
Edytor zaawansowany
  • Gość: Jekaterina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:39
    najpierw je topisz np. w mikrofali a potem zostawiasz do wystudzenia (żeby było
    płynne ale już w temp. pokojowej)
  • Gość: paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 17:18
    pychota
  • Gość: moliszka IP: *.c27.msk.pl 12.04.06, 08:47
    Do przepisu dodałam kakao i jest bez galaretki posypany czekoladą. Jest
    pyszny!!!! Palce lizać...
  • Gość: Malwcia IP: *.tomaszow.mm.pl 26.05.06, 17:32
    Ludzie co to za przepis w ogole?! jesc surowe jajka <blee> przeciez tam jest
    prawie wszystko surowe a wy to jecie... zastanowcie sie troche... a do tego
    ptasia grypa... no ale zycze smacznego.
  • Gość: Iza IP: *.isw.uni-stuttgart.de 29.05.06, 14:15
    Siedze w Nimczech i mysle sobie ile to jest 2 opakowania serkow homogenizowanych?
    2x150g 2x250g ?
    Pomocy
  • Gość: amrita IP: 195.69.80.* 10.06.06, 15:47
    chyba 2x125 ;)
  • Gość: x sc c IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 12:00
    KOBIETO a jak jesz kogiel mogile to co jaja gotujesz??
  • Gość: maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:05
    był to mój pierwszy sernik na zimno i podbiłam nim serca całej rodziny!!
    przepyszny!!
  • Gość: Ewi IP: *.pl / 212.244.6.* 14.06.06, 09:41
    Jak stopisz masło odstaw je na minutę - dwie, żeby nie było gorące, ale było
    płynne:)
  • Gość: Jagoda IP: *.netway.com.pl 17.07.06, 16:12
    Co wy ludzie z tą ptasia grypa macie tetar jecie surowy a przeciez jest choroba
    wsciekłych krów niedawno było o niej głośno. Serniczek pycha zrobiłam jeden
    według przepisu a do drugiego dodałam tak jak pisąło w komentarzu czekolade i
    kakao pychaaa podbił serca rodziny i przyjaciół. UŻYŁAM 5 SERKÓW PO 150g wyszly
    dwie tortownice polecam pychotka <mimo, że ze syurowych jaj> :):):):):)
  • Gość: biedronka IP: *.petrus.com.pl 23.07.06, 09:32
    salmonella osadza sie na SKORUPAKACH wiec wystaczy jajka sparzyc
    przed 'uzyciem' i nie ma strachu ;)
  • Gość: monikas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:25
    strasznie słodki, radzę dać połowę cukr
  • Gość: aneta IP: *.manowo.sdi.tpnet.pl 12.08.06, 19:49
    jaką gramaturę mają te dwa serki?
  • Gość: Grażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 13:58
    Masło stopić a potem ochłodzić.Nie dodawać gorącego.Pozdrawiam
  • Gość: Daga IP: *.opa / *.galileusz.3s.pl 23.08.06, 09:03
    Chodzi o to że najpierw musisz stopic masło i poczekać aż ostygnie :)
  • Gość: niki IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 24.08.06, 17:52
    rzeczywiscie pycha
  • Gość: ula IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 24.08.06, 18:02
    jesli zelatyne mam w tzw "kartkach"-blattach(po niemiecku)to ile mam ich dac?
  • Gość: Lucyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 17:43
    sprawdziłam, że jeden listek niemieckiej żelatyny to jedna łyżka
  • Gość: Ula Ełk IP: 80.48.227.* 08.12.06, 10:32
    Sernik robie już czwarty raz. Po prostu,niebo w gębie :) Zrobił karierę wśród
    moich znajomych. Gorąco polecam.
  • Gość: blondterrorystka IP: *.cable.ubr10.edin.blueyonder.co.uk 15.12.06, 10:24
    To oznacza ze nie wlewasz masła od razu po ściągnięciu go z ognia, tylko czekasz
    z dwie minuty zeby przestygło. Nie tężeje od razu...
  • Gość: gosc IP: *.patmedia.net 19.12.06, 21:00
    Moglby ktos chociaz napisac do tego przepisu jakiej wielkosci te serki
    homogenizowane bo to chyba ma duze znaczenie!!!
  • Gość: aGa IP: *.plock.mm.pl 23.12.06, 09:13
    tAKIE JAK SA W POLSCE CZYLI PO 125 GRAM
  • Gość: Ania IP: *.plock.msk.pl 24.12.06, 10:53
    Super przepis!Poprostu rewelacja......mniam mniam
  • romarzena 30.12.06, 16:39
    Własnie zrobiłam pierwszą część, ale masa z żelatyną zrobiła mi sie kaszkowata -
    czy tak powinno być?
  • Gość: a.b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 11:39
    No chyba musisz najpierw rozpuścić masło w rondelku na wolnym ogniu, a potem
    zostawić do wystygniecia, byś nie wlewał Drogi Gościu gorącego masła do masy... :)
  • Gość: Ania IP: *.plock.msk.pl 07.01.07, 14:07
    Przepis jest świetny zawsze sie udaje!!!!!A sernik poprostu przepyszny!!!!!!!!!
  • Gość: kala IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.07, 15:45
    czy mozna dac mrozone owoce na wierzch np maliny, truskawki itp i potem zalac
    galaretka, czy tylko nalezy dawac swieze owoce ??
  • katyy31 03.02.07, 14:02
    A ile godzin trzymacie sernik w lodowce, aby masa stężała?
  • Gość: andzelika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 15:59
    ananasy do galaretki niepasuje.
  • Gość: patrycja 18 IP: 82.160.195.* 21.03.07, 12:19
    musisz mieszac zeby przestyglo i nie stwardnialo. ciagle mieszajac ono sie
    ostudzi (nie musi byc zimnie ale letnie) pozdrawiam wszystkich smakoszy sernika:)
  • Gość: sylwia IP: *.kopnet.pl 03.04.07, 20:43
    gorąco polecam sernik łatwy i naprawdę pyszny!!!!
  • Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:55
    to trochę głupie pytanie, bez obrazy. Masło po stopieniu i przestudzeniu tylko troche twardnieje- nie powraca do swojej poprzedniej formy- ciała stałego. Najpierw zrób, zobaczysz co się stanie- na pewno będzie dobrze:)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka