Kotlet schabowy

Komentarze do artykułu

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • IP: *.chello.pl

    chyba jeszcze trzeba posolic kotleta, zanim sie go obtoczy w panierce. tak
    przynajmniej ja robie, bo sol w panierce nie dziala tak jak sol na miecho...
    • IP: *.stacje.agora.pl

      Gość: azja 17.10.05, 11:35 Odpowiedz
      Ja unikam solenia surowego mięsa, bo wtedy twardnieje przy smażeniu. Ale skoro
      Ci wychodzi, to może następnym razem tak spróbuję :)
      • IP: *.chello.pl

        Gość: marilyn monroe 17.10.05, 11:49 Odpowiedz
        Vegeta sama w sobie jest już słona. Przy diecie, w której unika sie soli lepiej
        nie solic dodatkowo :) ale co kto lubi :) ja nie solę prawie w ogóle, słonych
        przypraw i soli dodaję tylko do ryb i jajecznicy. można się przyzwyczaić :)
        schody się zaczynają przy dzieciach, które wychowane na super słonych frytkach
        i słonych paluszkach nie chcą jeść domowego obiadu...
        • IP: *.gprs.plus.pl

          Gość: berseis 11.03.08, 18:17 Odpowiedz
          Nie polecam Vegety. Kiedyś z nudów sprawdziłam nazwy i wartości
          składników w necie... Same chemikalia i świństwa. Jeśli chcesz
          unikać soli, spróbuj maggi. Dzieci też można odzwyczaić dzięki temu,
          po prostu skropić frytki itp.
          • IP: *.gdynia.mm.pl

            Gość: Po MiUPSach 28.11.08, 01:43 Odpowiedz
            O rany, ratunkuu.... Maggi to hydrolizat białkowy opracowany przez firmę Maggi -
            stąd potoczna nazwa. Hydroliza białka polega na potraktowaniu wszystkiego co
            zostało po przetworzeniu mięsa w przetwórni, a więc... chyba Ci oszczędzę opisu.
            Generalnie to, co zostało z przetworzenia zwierzaka na mięso i wędliny, te
            resztki, trawi się dodatkowo kwasem azotowym przez kilka dni i żeby można to
            było skonsumować zobojętnia się ten kwasowy odczyn zasadą sodową. Powstaje
            polecana prze Ciebie Maggi. Niezawierająca chemii :). Ja osobiście wolę sos
            sojowy. Taka sama chemia jak Maggi ale mi lepiej smakuje. Jest słodsza. Poza tym
            dla wegetarian: maggi jest ze zwierzaków a sos sojowy z roślin ;)
      • 23.02.06, 15:24 Odpowiedz
        Te obawy nie dotyczą wieprzowiny
    • IP: *.fn.pl

      Gość: gpk 07.12.05, 14:01 Odpowiedz
      głupole pnieruje się w mące potem w jajku ( ma się czego trzymać ) i na koniec
      w bulce. bełtanie mąki z bułką to chore jest!!
      • IP: w3cache.* / *.2-0.pl

        Gość: kuchta 08.12.05, 12:32 Odpowiedz
        Nieźle wychodzi bez mąki. Jajko i potem bułeczka.
      • IP: *.netcontrol.pl

        Gość: ola 08.02.06, 15:38 Odpowiedz
        mąka jako pierwsza ma za zadanie zatrzymać soki w mięsie- tak słyszałam, ale
        czasami robię wg. przepisu mojej siostry-mąkę razem z jajkiem mieszam na
        gładko, obtaczam przyprawione mieso i wtedy do bułki, a potem do smażenia
      • 23.02.06, 15:30 Odpowiedz
        Tylko "głupole" panierują schabowego w mące.To WŁAŚNIE jest "CHORE". Moja
        teściowa jeszcze dodaje cebule. To sie nie daje jeść!!! Schabowy NIE jest
        płaski i NIE jest panierowany w mące oraz NIE jest z CEBULĄ bo to
        barbarzyństwo. To brak smaku i powonienia
        • IP: *.adsl.inetia.pl

          Gość: SŁAWEK- foto 05.10.11, 14:44 Odpowiedz
          Mąka, jajko i bułka tarta TO PODSTAWA PANIERKI I SCHABOWEGO WIĘC JAK SIE GŁUPOLU NIE ZNASZ TO SIE NIE ODDZYWAĆ!!!!!
    • IP: 81.210.123.*

      Gość: tm 18.01.06, 14:42 Odpowiedz
      słyszałem właśnie od Makłowicza,że sól daje się na końcu wtedy mięso nie jest
      takie twarde
    • 14.03.06, 11:38 Odpowiedz
      Rozbite tłuczkiem kotlety soli się każdy z obu stron, do tego ziołowy pieprz,
      czarny z młynka, papryka, curry, gałka muszkatołowa (niekoniecznie) i to co
      daje mu cudo smak to cebula granulowana (KAMIS) - odstawić na 10 minut aby
      przeszedl tą cebulą, a potem: do jajka, do bułki z mąką (mąka z jajkiem tworzą
      po prostu ciasto, ktore ładnie rośnie) i na patelnię z rozgrzanym olejem i tak
      przez ok. 10 minut (nie lubię surowizny w schabowym). Jeśli kto nie ma cebuli
      granulowanej, to przełożyć plastrami z cebuli, które przed smażeniem się po
      prostu wyrzuca - jeszcze lepszy smaczek niż z granulowanej...
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: MamiHK 20.06.06, 11:40 Odpowiedz
      Mięso po rozbiciu trzeba przyprawić np.solą, pieprzem, wegetą itp., bo sama
      panierka z solą to niezbyt smakowite.
      • IP: *.chello.pl

        Gość: ja 23.07.06, 18:31 Odpowiedz
        Wlasnie pieprzu sie nie daje do miesa wieprzowego, bo on niszczy smak tego miesa...
        • IP: *.dip0.t-ipconnect.de

          Gość: wrzatek 27.07.06, 10:13 Odpowiedz
          Nie uzywam maki i tez sie schabowy da zrobic. Maka tylko przykleja panierke do
          miesa i kotlet ladniej wyglada. Wedlug mnie schabowy panierowany smakuje z maka
          i bez maki tak samo.
        • IP: *.olsztyn.vectranet.pl

          Gość: AAM 14.11.09, 14:59 Odpowiedz
          Ja rozbite(najlepiej przez folię) kotlety leciutko solę i posypuje
          drobiną koniecznie świeżo zmielonegoBIAŁEGO pieprzu.Uprzednio
          smaruje je z obydwóch stron ząbkiem czosnku. Smażę przewracając
          tylko raz na oleju. Na koniec smażenia dodaję dla zapachu odrobinę
          masła.Najlepsze są z okraszonym ociupinką skwareczek z wędzonej
          słoninki. i mizerią.
    • IP: 83.99.125.*

      Gość: Ina 28.07.06, 19:46 Odpowiedz
      kotletynie nie n.alezy solic przed
      panierowaniem.
      Niesolone sa soczyste i miekkie.
    • IP: 194.146.219.*

      Gość: kuchara :) 07.09.06, 17:47 Odpowiedz
      Ostatnio podpatrzyłam u znajomej ze użyła do schabowego pieprzu ziołowego. nie znałam wcześniej tej przyprawy, pychota...zupełnie inny smaczek...można też natrzeć mięso zgniecionym czosnkiem.
      • 07.09.06, 22:45 Odpowiedz
        Bardzo rzadko robie panierowane kotlety. panierka to u mnie wspomnienie z
        dziecinstwa. Zawsze mam metlik w glowie solic od razu czy nie? A moze pozniej?
        Taki balagan, ze ze strachu nie sole. Jak sa prawie gotowe to posypie. Nigdy
        tego nie zapiemietam jak ma byc. Ale co tam, smakuje.
    • 12.09.06, 12:38 Odpowiedz
      Najbardziej chyba prymitywna, bezsmakowa podstawa obiadu w tzw. tradycyjnej
      polskiej kuchni. Kawał mięcha bez smaku rzucony na tłuszcz. Bleee.
      • IP: 217.221.159.*

        Gość: Iwona 14.09.06, 09:50 Odpowiedz
        No to sprobuj go zrobic inaczej - na oleju, bez panierowania z dodatkiem duzej
        ilosci ziaren kminku! Pycha! Do tej samej patelni wklada sie duze pajdy chleba
        i opieka sie je na tym samym tluszczu, a pozniej sie wcina razem z kotletem.
        Sam miod!
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: Entuzjasta 09.07.08, 13:13 Odpowiedz
        A Ty co uważasz, ze Kotlet Schabowy jest bez smakowym kawałem mięsa, to Tobie
        chyba sie coś we łbie poprzewracało!
      • IP: 79.97.133.*

        Gość: [;;;;] 13.01.09, 11:16 Odpowiedz
        to usmaż sobie równie bezsmakowy irlandzki stek jak ci kotlet nie
        smakuje
      • 27.03.09, 19:14 Odpowiedz
        ar11 napisała:

        > Najbardziej chyba prymitywna, bezsmakowa podstawa obiadu w tzw. tradycyjnej
        > polskiej kuchni. Kawał mięcha bez smaku rzucony na tłuszcz. Bleee.

        Bleee to sa tzw schabowe sojowe :) Schabowe wieprzowe sa pyszne :)
      • IP: *.torun.mm.pl

        Gość: ziom 03.06.09, 13:56 Odpowiedz
        Kotlet schabowy to nie jest potrawa kuchni polskiej...
      • IP: *.gdynia.mm.pl

        Gość: bolo 04.07.09, 20:46 Odpowiedz
        jedna z lepszych potraw chyba że woliisz mace to wszystko jasne
      • 08.05.12, 23:57 Odpowiedz
        jesli uwazasz ze jest "bezsmakowy", to znaczy ze zle go zrobile(a)s. w rzeczywistosci to "kotlet wiedenski", mozna wiec eksperymentowac roznorako, marynujac mieso wczesniej, posypujac roznmi przyprawami jak curry itd.

        no ale forma "klasyczna" jest zawsze najlepsza... ja smaze na masle, ale nie spalonym.
    • IP: *.devs.futuro.pl

      Gość: Gniewek 28.10.06, 14:03 Odpowiedz
      Nie bardzo to skomplikowane :P:P hehe :)
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: mistrz patelni 07.12.06, 14:23 Odpowiedz
        nie wiem czemu nikt z was nie wspomniał jeszcze o tej najlepszej, jedynej
        słusznej metodzie przyrządzania kotleta schabowego.
        Dzień wcześniej należy namoczyć świeże mięso w syropie z malin i obłożyć drobno
        posiekanym czosnkiem, następnego dnia wyjąć mięso, obsypać wiórkami kokosowymi
        i przystąpić do smażenia na porządnie rozgrzanym maełku ekstra!
        smacznego!
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: the best 27.12.06, 20:51 Odpowiedz
      tak masz racje
    • IP: *.lodz.dialog.net.pl

      Gość: Beacri 02.02.07, 19:11 Odpowiedz
      Ja tam przed wrzuceniem w panierkę posoliłem i.... popieprzyłem ;).
      Też wychodzi super :D
    • IP: *.bajtnet.lca.pl

      Gość: Czesio 03.04.07, 20:23 Odpowiedz
      Dzien Dobry Fajny Przepis




      Dobranoc Mowi Czesio
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: malibu 19.04.07, 14:49 Odpowiedz
      ja sole, pieprze i jeszcze dodaje zioła prowansalskie ( spróbujcie warto ), a
      panieruje kolejno w mące, jajku z przyprawami a na końcu w bułce tartej.,
    • IP: *.sotn.cable.ntl.com

      Gość: olka 27.06.07, 11:22 Odpowiedz
      a po cholerę tam mąka ja nigdy nie daje?????
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: Ewelina21 21.07.07, 20:02 Odpowiedz
      Ten przepis jest bardzo dobry i ja tak zawsze robie:)
      • 25.07.07, 07:27 Odpowiedz
        Kiedyś , spróbuję wg . tego przepisu . Chodzi mi konkretnie
        o panierkę - zmieszana mąka , bułka tarta i przyprawy .

        Nauczyłam się rozbijać kotlety schabowe w woreczku foliowym .
        Dobry sposób - nie pryska naokoło brobinami mięsa .
        • 26.07.07, 18:41 Odpowiedz
          Dziś zrobiłam kotlety wg . tego przepisu i nie jestem zadowolona .
          Przede wszystkim , kotlety nie były słone , a takie nam nie smakują .
          Za zgodą rodziny , wracamy do swojej dawnej metody smażenia kotletów .

          I jednak , będę je solić dzień wcześniej .
    • IP: *.centertel.pl

      Gość: :) 06.08.07, 13:34 Odpowiedz
      Dziękuję za tak przejrzysty przepis! Jeśli chodzi o gotowanie jestem laikiem.
      Dzięki za pomoc ;)
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: Waldi 06.01.08, 21:30 Odpowiedz
      ludzie nie ma czasem jak tradycyjny schabowy he he
    • IP: 212.33.82.*

      Gość: asid 13.01.08, 14:20 Odpowiedz
      Ja (ze względów zdrowotno-smakowych) używam b.mało soli w kuchni. W przypadku
      schabu, który sam w sobie zawiera trochę soli, nie solę wogóle. Oczywiście, by
      wydobyć ciekawy smak mięsa, stosuję przeróżne przyprawy (nie mieszanki - te
      sklepowe prawie zawsze mają sól): kolorowy pieprz, odrobinę curry, wyciskany
      świeży czosnek, troszkę starkowanego korzenia imbiru (nigdy w proszku!).
    • IP: 212.127.95.*

      Gość: marick 24.02.08, 16:32 Odpowiedz
      a ja jajko solę
      • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

        Gość: berta 22.05.08, 22:24 Odpowiedz
        ja też jajko solę. Tak robiła też moja babcia, mama. Nie daję już pieprzu.
        Jeśli zaś panieruję filety z kurczaka, to dodaję jeszcze przyprawy do drobiu.
    • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

      Gość: alaa 19.05.08, 14:11 Odpowiedz
      oo i to mi sie podoba :D napisane tak ze nawet taka kucharka jak ja
      zrozumiała :D dzieki :)
    • 22.05.08, 10:16 Odpowiedz
      1.Od kiedy to 4 kotlety mają starczyć na "...ilość porcji - powyżej 4...",
      czyżby następny Chrystus albo inny cudotwórca?
      2. Kotlety wieprzowe lub jak ktoś chce schabowe smaży się na SMALCU. Warto
      zajrzeć sobie do przedwojennych książek kucharskich. Wiem, że dla wielu to danie
      swój rodowód wywodzi z głębokiego PRL-u. Nic bardziej błędnego.
      3.Wieprzowinę spokojnie soli się przed obróbką cieplną. Nigdy w życiu nie
      stwardnieje. W odróżnieniu od podrobów (vide wątróbki wszelkiej maści) i
      polędwicy wołowej.
      4.Nie miesza się mąki z solą i pieprzem. Doprawia się mięso a nie panierkę.
      Panieruje się następująco: doprawienie rozbitego mięsa solą i pieprzem z obu
      stron (broń Boże Wegeta czy inna jarzynka - to całkiem inny smak), oprósza mąką,
      następnie "tapla" się w rozbełtanym jajku i docelowo w bułce tartej. Ewentualnie
      dopuszczalne jest zmieszanie mąki z bułką.
      5. Czas smażenia to rzeczywiście 4-5 minut. Tylko dlaczego na wstępie jest
      napisane, że 15? Po tym czasie otrzymujemy wspaniałą podeszwę do butów na
      górskie wędrówki. Kotletów podczas smażenia NIE PRZYKRYWA się. Chyba, ze ktoś
      przepada za mokrą i odpadającą panierką. Te kotlety są SMAŻONE a nie DUSZONE
      Mocium Panie.
      B U B E L!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      --
      Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, że można otrzymać odpowiedź...
    • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

      Gość: ;) 16.06.08, 11:24 Odpowiedz
      Jak dla zupełnego laika to całkiem dobry przepis i potrawa :)
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: ola 09.07.08, 21:35 Odpowiedz
      ja solę gorący olej na którym smażę. Koltety zawsze są słone i ja
      tak lubię.
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: leszek 21.08.08, 16:04 Odpowiedz
      dobry kotlet schabowy obowiązkowo z kostka posypany delikata do mies i czarnym
      pieprzem i obowiazkowo krótko smazony na dużym ogniu (prawie krwisty) wtedy
      najlepszy.
    • IP: *.chello.pl

      Gość: mięsojad 02.09.08, 16:32 Odpowiedz
      to raczej przepis na jakiś nowy rodzaj kotleta, bo schabowy to na
      pewno nie jest... "przykrywać" kotlet? chyba po to, by uzyskać
      apetycznie odklejającą się panierkę... "przyprawy dodać do bułki
      tartej"? przyprawiać należy mięso, a nie panierkę, to nie kurczak
      kentucky... zresztą i tam mięso też jest przyprawione. bardzo ważnym
      elementem jest też smażenie na smalcu, to dodaje dużo klasycznego
      smaku schaboszczaka :) pozdrowienia
    • IP: *.opera-mini.net

      Gość: !Krysia! 14.09.08, 04:15 Odpowiedz
      Ja bym proponawala schabowego otaczac w samej bulce bez mąki panierka będzie lepsza w kolejności bułka jajko bułka. Dla bardziej wyraźnego smaku można jedną stronę schabowego posmarowac dosc cienko musztarda i dopiero później otoczyc w panierke:)
    • 21.09.08, 17:41 Odpowiedz
      Klasyczny polski schabowy. Mi, debiutantce, wyszedł koncertowo i nawet mój bardzo wybredny tato stwierdził, że jest "jadalne". :-) Polecam.
    • IP: *.compower.pl

      Gość: mea 25.09.08, 21:21 Odpowiedz
      zanim zaczne smażyć mięsko najpierw mocze je w mleku ok 1godz a jak mam czas
      to 2 h . wtedy jest kruche i lepiej smkuje.
    • IP: *.crowley.pl

      Gość: terka 01.10.08, 11:55 Odpowiedz
      żeby schabowe były miękkie, soczyste i smaczne po usmażeniu
      przekładam je do naczynia żaroodpornego (a potem w ty samym stawiam
      na stole)dodaję trochę masła i dwa, trzy ząbki pokrojonego w
      plasterki czosnku, a nstępnie duszę na maleńkim ogniu przez kilka
      minut, są wyśmienite
    • IP: *.new-way.pl

      Gość: PeKa 18.12.08, 08:44 Odpowiedz
      "sprzedawca Cię zrozumie" - gratuluję poczucia humoru, rozwaliło mnie to :).
      • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

        Gość: ślązaczka 18.12.08, 13:19 Odpowiedz
        solę jajko i panieruję w mące i bułce tartej. W smaku są jak trzeba.
        • IP: 80.51.101.*

          Gość: magnum 25.12.08, 00:14 Odpowiedz
          a co sądzicie o o dodaniu do schabowego szynki i sera?wiem że jest taki przepis
          rozbijamy schabowy i do środka dajemy plasterek szynki i sera, obtaczamy w
          jajku i bułce ?
          • IP: 212.106.131.*

            Gość: Emir 25.02.09, 13:03 Odpowiedz
            piszesz o cordon bleu.Dobre urozmaicenie schabowego:).Wlasnie przyprawilem
            roztluczone kotlety czym sie dalo:))), dorzucilem pocieta cebule i rozgnieciony
            czosnek.To sobie troche polezy.Potem to oddziele i wykorzystam, podsmaze cebulke
            i dodam do ziemniaczkow.Chyba jednak w miedzyczasie pojde po smalec bo
            faktycznie inaczej sie smazy na margarynie, inaczej na oleju i inaczej na
            smalcu.Schabowego faktycznie najwlasciwiej na smalcu choc smazylem tez na
            margarynie wytopionej az piana zniknela.
            Smacznego:)

            Ps. "Sprzedawca cie zrozumie":))))))))))))dobre:)))))
    • 27.03.09, 19:27 Odpowiedz
      Kotlety schabowesa pyszne, ale rownie pyszne sa kotlety panierowane z piersi
      kurczaka.
      • 31.05.09, 01:54 Odpowiedz
        wazne zeby panierka byla dobra -jajko, bulka no i koniecznie trzeba
        zadbac o dobre mieso. nie znosze zylastych kotletow. w sumie smiesznie
        bo dobre kotlety nauczylam sie robic wymieniajac doswiadczenie w
        norkach (na takich zamknietcyh forach) z ludzmi z naspolke.pl/
    • IP: *.ptim.net.pl

      Gość: hunter 05.11.09, 18:17 Odpowiedz
      To właśnie jest prawdziwy kotlet schabowy!Dobrze zrobiony, z dobrego
      schabu jest kruchy, soczysty, lekko posolony z nutą pieprzu. Prosty
      przepis a te są najlepsze. Mięso nie zepsute bazylią, oregano ani
      nie daj Panie Boże serem żółtym dodawanym bezmyślnie wszędzie(nawet
      do flaków!!!).
    • IP: *.derby24.pl

      Gość: Luśka 01.12.09, 12:56 Odpowiedz
      coś mi sie nie wydaje, zeby kotlety schabowe smazyc na duzym ogniu i po 2
      minuty z kazdej strony :/ moze i kotlety z kurczaka tak, ale na pewno nie ze
      schabu!
    • IP: *.chello.pl

      Gość: aNNA 04.12.09, 11:07 Odpowiedz
      sUPER
    • IP: 94.254.133.*

      Gość: Kamil 05.12.09, 02:16 Odpowiedz
      Ślina mi cieknie jak czytam. Mamy 2 w nocy i jak bym zobaczył jeszcze fotki schabowego to pewnie by mnie skręciło. :-(
      • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

        Gość: juhas 13.01.10, 02:05 Odpowiedz
        kolejna idiotka dodaje vegety do potrawy - ludzie ratunku!!!!!!
    • IP: 217.17.37.*

      Gość: ela 05.02.10, 10:53 Odpowiedz
      Ja po szybkim obsmażeniu, wstawiam na 10 minut do piekarnika, po 5 minutach
      przewracam, aby były rumiane z obu stron. Są mięciutkie, pulchne i nie
      nasiąkają tłuszczem. Ta samo robię z kotletami mielonymi
    • IP: *.lebork.vectranet.pl

      Gość: ilona 29.05.10, 20:23 Odpowiedz
      Co wy w tym schabie widzicie kawałek miesa w bulce tartej i rzucony na tłuszcz wole same ziemniory zjesc niz to gowno fuuuj
      • IP: *.ds3.agh.edu.pl

        Gość: aaaaaaaaaa 04.07.10, 15:34 Odpowiedz
        A jak się idzie na zakupy do mięsnego i jak się chce kupić to mięso na schabowe tylko bez kości a już w plasterkach to się mówi poproszę trzy kotlety schabowe czy jak? ; ]
    • IP: *.dip.t-dialin.net

      Gość: magda 08.07.10, 18:02 Odpowiedz
      jasne ze sprzedawca zrozumie pod warunkiem ze powiesz po polsku:)
    • 09.07.10, 09:43 Odpowiedz
      Dzisiaj i tak piątek, więc może by tak coś niemięsnego w zamian za kotleta?:)


      --
      www.pizzozercy.pl - pizza online, porównaj pizzerie i zamów!
      • IP: *.toya.net.pl

        Gość: kucharzyk 09.07.10, 19:56 Odpowiedz
        Może na obiadek banana dla małpki bo ja wcinam mięsko wtedy kiedy
        mam ochote a w piątek smakuje tak samo jak we wtorek.
    • IP: *.warszawa.mm.pl

      Gość: m 30.07.10, 18:41 Odpowiedz
      kompletnie mi nie wyszedł.
    • IP: *.hsd1.il.comcast.net

      Gość: kucharz starej dat 05.11.10, 07:42 Odpowiedz
      Ludzie obudzcie sie nie na oleju prawdziwy schabowy TYLKO na smalcu zdrowszy i bardziej smaczny
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: jędrek 02.01.11, 09:42 Odpowiedz
      vegeta: jest do śmietnika a nie do kuchni: za takiego kotleta nie zap[łacił bym w restauracji: co za beztalencie poisze takie rzeczy???
      • IP: *.dynamic.chello.pl

        Gość: Basia 10.05.12, 22:17 Odpowiedz
        Ja do panierowania używam tylko bułki tartej z Lidla,raz jej spróbowałam i kupuję ja do dzisiaj bo jest idealna.
    • IP: *.e-wro.net.pl

      Gość: Proof 11.03.11, 14:24 Odpowiedz
      AR11
      Jezeli nie potrafisz odpowiednio przygotowac sobie schabowego, i dla ciebie to kawal miecha rzucy na tluszcz, to sorki wybacz ale jestes zupenym laikiem w kuchni.
    • IP: *.tktelekom.pl

      Gość: Daniel 03.07.11, 10:12 Odpowiedz
      Zapomniałeś w przepisie o użyciu przypraw, a to duży błąd.
    • IP: *.silesiamultimedia.com.pl

      Gość: Jam Łasica 26.07.11, 10:09 Odpowiedz
      Powiem krótko. Kotlet schabowy bez kości, to nie kotlet schabowy. Nie zna smaku proawdziwego schabowego ten kto nie jadł schabowego z kością :) Cholera a miało byc krótko.
    • IP: *.pf.com.pl

      Gość: Axel 02.01.12, 14:59 Odpowiedz
      Ja to robię inaczej. Pieprzę i solę obie strony kotleta, dodaję czasem czerwonej papryki.
      Obsypuję obie strony mąką, potem bełtam w jajku i na koniec w tartej bułce.
    • IP: *.play-internet.pl

      Gość: UN 14.10.12, 15:53 Odpowiedz
      Co to znaczy /rozbełtane jajko/? Śmierdzące tzw.zbuk? W jakim to języku? Białostockim?

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.