Dodaj do ulubionych

Filety z kurczaka w śmietanie

IP: *.tvk.torun.pl 12.12.05, 22:03
przepis brzmi smacznie, nie lubię spędzać zbyt duzo czasu przy garach, podoba
mi sie spróbuje wykonać w weekend. pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • Gość: Joiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:26
    przepis fantastyczny. Żałuję, że nie znalazłam wcześniej. Proszę więcejDziękuję.
  • Gość: jazielonooka IP: 82.160.122.* 05.03.06, 18:41
    pyszne i szybkie, kilka uwag: wychodzi dobrze tylko z zupą cebulową firmy na
    K:),śmietana to nie musi być kremówka, ale musi być płynna, nie gęsta; potrawę
    można przyrządzić także na patelni.Łatwe i robi wrażenie, ach , można
    przygotować wcześniej a potem tylko zapiec w piekarniku.
  • Gość: fajna IP: *.lisek.pl / 80.53.180.* 08.03.06, 14:42
    przepis prosty, łatwy do wykonania, danie dość dobre ale nie rewelacyjne tak na
    3+, pozdrawiam.
  • Gość: Marynia IP: 66.214.99.* 08.03.06, 22:41
    Ten przepis jest super!!! Uratowal mnie juz tyle razy - w drzwiach goscie, wiec ja myk do piekarnika
    wrzucam:) Tylko, ze ja to zawsze robie ze schabiku, nawet nie iwedzialam, ze mozna z kuraka. Podaje
    nie z ryzem, tylko z bagietka i salata z vinegret.
  • ganina1 29.10.06, 14:28
    Gość portalu: Marynia napisał(a):

    > Ten przepis jest super!!! Uratowal mnie juz tyle razy - w drzwiach goscie, wie
    > c ja myk do piekarnika
    > wrzucam:) Tylko, ze ja to zawsze robie ze schabiku, nawet nie iwedzialam, ze m
    > ozna z kuraka. Podaje
    > nie z ryzem, tylko z bagietka i salata z vinegret.
    Świetnie muszę wypróbować na moim zięciu bo on jest smakoszem delikatnej
    wieprzowinki i często wpada do mnie na " dogryzkę".
  • Gość: Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 16:44
    a w jakiej temperaturze to piec??
  • Gość: ala IP: *.radom.pl 17.05.06, 21:40
    A ja zmodyfikowalam przepis. Na filety ( obsmażone) wysypałam "warzywa na
    patelnię " Wszystko polałam śmietaną wymieszanym z zupą ( w proszku)grzybową i
    cebulową )i czosnkiem granulowanym. Zapiekłam . Pycha
  • Gość: ala IP: *.radom.pl 17.05.06, 21:42
    A ja zmodyfikowałam przepis. Na filety ( obsmażone) wysypałam "warzywa na
    patelnię " Wszystko polałam śmietaną wymieszanym z zupą ( w proszku)grzybową i
    cebulową )i czosnkiem granulowanym. Zapiekłam . Pycha
  • Gość: Misiek IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.06, 11:46
    Super !!!!, bardzo smaczne polecam
  • Gość: teresa IP: 62.214.84.* 12.07.06, 13:31
    Znam ten przepis, tyle ze pieke to nie godzine lecz 30 min. Ponadto zupe
    cebulowa wymieszam najpierw ze smietana (zeby nie bylo takie kaloryczne robie
    pol na pol z mlekiem) i wtedy polewam filety.
  • Gość: dorotka IP: 71.194.108.* 17.07.06, 03:33
    typowy amerykanski przepis na szybki obiad po pracy duzo chemii ale tez to
    czasem robimy od lat bo zjadliwe jest gosciom to tego raczej sie nie poda
  • ganina1 29.10.06, 14:23
    Gość portalu: dorotka napisał(a):

    > typowy amerykanski przepis na szybki obiad po pracy duzo chemii ale tez to
    > czasem robimy od lat bo zjadliwe jest gosciom to tego raczej sie nie poda
    Odpowiadam, że to śmieszne z tą chemią. Chyba, że w śmietance zweryfikowanej
    dokładnie prze UE albo w kurczakach / to już prędzej /, nie wiem czy je ktoś
    weryfikował.
  • Gość: dorotka IP: 71.194.108.* 02.01.07, 09:57
    Chemia jest w zupie cebulowej w proszku.
  • Gość: szymon IP: *.247-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.07.06, 14:11
    nie dobre
  • Gość: bozena IP: 80.54.108.* 07.08.06, 21:11
    pyszne,szkoda ze kaloryczne
  • Gość: Marcino IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 13.08.06, 14:30
    Wstawic na godzine do piekarnika i co?! Warto byloby podac temperature. A moze
    ma sobie tam tylko postac :p
  • Gość: annadabska IP: *.gdynia.mm.pl 01.10.06, 12:25
    Jest bardzo smaczne, przygotowanie nie jest pracochłonne, zapieka piekarnik i
    gotowe na przyjście gości.
  • Gość: Ania bania IP: *.elsat.net.pl 09.10.06, 16:30
    Łatwe i smaczne,danie dla przyjaciół na kolację
  • ganina1 29.10.06, 14:19
    Jest bombowe, próbowałam i robiłam .Można dać mleko kondensowane wymieszanne z
    pomysłem na kurczaka w papryce lub w sosie smietanowym Winiar. Nie będzie takie
    kaloryczne ale smak też nie ten sam. To kaloryczne to dla gości a to z "pomysłem
    na" Winiar- dla domowników. Poza tym wypróbowałam kilka "pomysłów na z Winiar" i
    są genialne. Najlepszy jest kurczark po chińsku. Jak się do tego doda jeszcze
    pędów bambusa / ze słoiczka / i troszkę grzybków chińskich - można dostać
    szuszone w niektórych supermarketach np. w KLIFIE w Orłowie to nie trzeba
    zamawiać w restauracjach chińskich na wynos.
  • Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:02
    ja ta potrawe tez znam tylko ze dodaje pieczarki a jak niemam zupy cebulowej to
    dodaje vegete i cebule smak jest ten sam a smietane daje 12%,ukladam to
    warstwami w naczyniu zaroodpornym :najpierw pokrojony w kostke filet z kurczaka
    potem zupa cebulowa lub vegeta i cebula pokrojona w kostke i na to pieczarki
    pokrojone w plastry i calosc zalewam slodka smietana 12% i zapiekam w piekarniku
    na 150 do miekosci i podaje to z ryzem i marchewka z groszkiem
  • kowasia 05.12.06, 16:41
    Robiłam bo znam ten przepis. Jest pyszny !!!!
    --
    Kowasia i Kamilek (22.02.2004)
  • Gość: Ellen IP: *.accel.atl.earthlink.net 01.01.07, 22:39
    Najlepsze z dan ktore jak dotychczas przyzadzilam....Pychotka czeba sprobowac!!
    Zdrowka.
  • Gość: dorotka IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.01.07, 10:00
    Czy Wy to tak na serio serwujecie gosciom i tak sie zachwycacie?
  • Gość: ivetka IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 13.02.07, 10:31
    Mnie tez dziwi ten zachwyt.To moze dobre na raz, na szybko ale
    goscia???...wstyd by mi bylo.. a napewno przed tesciowa.. No ale coz..jesl dla
    nich to az takie cudo to wiecej po nich sie spodziewac chyba nie powinno..
  • Gość: Elka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:25
    Danie rewelacyjne. Wykonuję je trochę inaczej.Piersi nie rozbijam tłuczkiem
    tylko dzielę w poprzek na dwie lub trzy części. Następnie panieruję w zupie
    cebulowej Knorra i układam w naczyniu żaroodpornym . Zalewam śmietaną do sosów
    Rama wymieszaną z trzema łyżeczkami musztardy.Piekę 45minut w temp.180stopni.
    Naprawdę smaczne i proste w przygotowaniu.Marlena
  • Gość: zosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:40
    mnie się waży śmietana obojętnie czy kremówka czy inne
  • Gość: Inka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:22
    Rewelacyjny przepis, stosowany u mnie juz od dawna. Polecam!
  • Gość: pyzula3 IP: *.chello.pl 03.02.07, 18:29
    Pyszne, tylko chcialam troche przyoszczedzic i wzielam wieksza liczbe kotlecikow
    i do tego tylko jedna torebke zupy. Na drugi raz wezme dwie i porzadnie obsypie
    kurczaczka. Macie jakis pomysl na to zeby smietana sie nie wazyla?
  • malamegi.b 12.02.07, 15:17
    super przepis na szybki obiad! smakowalo wszystkim dmownikom. polecam!
  • amel22 12.02.07, 16:08
    Mnie się też zważa śmietana.Czy trzeba ją wymieszać z odrobiną maki.?
  • Gość: choinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:13
    Użyj smietany 36%, to się nie zwarzy. Ja właśnie taką polewam filety. Chudsza
    faktycznie może się zwarzyć.
  • Gość: bacha IP: 195.234.40.* 01.09.07, 13:44
    dodaj do smietany soli ...
  • Gość: Jola... IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.07, 20:09
    mozna dodać do tego ser zółty, starty albo p oprostu pokrojony i polozony na
    piersiach kurczaka...pycha!!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.