Dodaj do ulubionych

Chleb obsmażany w jajku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:03
Bardzo smaczne śniadanko... Polecam :D
Edytor zaawansowany
  • Gość: Piotr Majdan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:44
    Zamiast keczupu - majonez + swiezy pomidor MNIAM!
  • Gość: Karola IP: 80.51.236.* 25.03.06, 17:19
    Chlebek będzie jeszcze lepszy jeśli podczas obsmażania położymy na niego
    plasterki żółtego sera, najlepiej morskiego, powstanie wtedy taka serowa
    skorupka. To dopiero jest pyszne śniadanko :-)
  • siwamar 21.08.06, 12:20
    Można też smażyć chlebek wczorajszy lub starszy w cieście naleśnikowym.
  • Gość: adrian IP: 212.106.30.* 25.03.06, 19:19
    nawet nawet powiem wam
  • Gość: Goska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 21:25
    heehe super śniadanko. naprawde gorąco polecam.
  • Gość: magellan IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.06, 18:07
    Ja dodaje do jajek ziola: tymianek, majeranek, papryke, ciut-ciut oregano... No
    i koniecznie pieprz i sol. Najlepsze sa z nieco twardego juz chleba. Polecam!!!
  • kkaren 21.05.06, 14:54
    Robię taki chlebek "od zawsze", z tym że na słodko:
    do ubitych jajek wlewam 2 łyżki mleka, obsmażam "wczorajszy" chlebek i smaruję
    dżemikiem borówkowym.
    A prawdziwym przysmakiem jest obsmażona w ten sposób chałka tzn. kromki i
    posmarowane dżemem wiśniowym, pyyyycha:))
  • Gość: Karina IP: *.onocable.ono.com 09.08.06, 20:24
    Tez lubie z chalke tak zrobiona, ja kroje gruby plaster, nacinam kieszonke i do
    srodka wkladam kostke czekolady. dalej jak w przepisie
  • Gość: Joanna IP: *.chello.pl 16.06.06, 20:44
    Twój przepis z ziołami bardzo mi smakował :).
  • Gość: Kasia zg IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.06, 10:59
    Bardzo dobre danie MNIAM MNIAM
  • Gość: jadzka IP: 83.238.208.* 25.05.06, 13:34
    naprawdę goręco polecam, ja jednak zamiast chleba kroje bułkę lub używam chleba
    tostowego - obtaczam w jajku, staram się aby jajka w miseczce było więcej-
    wtedy wylewam resztę na smażone właśnie pieczywo i jest jeszcze
    smaczniejsze!! ;)))
  • asiak30 05.02.07, 22:41
    jedzonko mojego dzieciństwa tylko mama kroiła chleb na małe kawałki jak na grzanki,namaczała je,podsmażała i na to wylewała resztę jajak,my to danie nazywaliśmy maczanka ale dlaczego do tej pory nie wiem ;-)
  • Gość: martini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:09
    ja tam wolę bez przyprawy i smażone na smalcu... ale wtedy nie jest
    wegetariańskie
  • Gość: noolan IP: *.onlinesc.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:59
    Pyszne,szybkie, choc troszeczke niezdrowe.Bomba kaloryczna i cholesterolowa.Szczegolnie kiedy po przewroceniu kromki na druga strone klade na tej upieczonej cienki plasterek serka zoltego,ktory sie roztapia. Pysznosci:)
  • Gość: Smakosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:39
    Pyszne, ale ja polecam położyć jeszcze na to żółty ser (w trakcie smazenie gdy
    przewracamy na druga strone).
  • Gość: edi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:44
    Bardzo sie sprawdza chalka, lub maslane pieczywo, ja dodaje do jajek troche
    mleka, zadnych przypraw, dopiero potem najlepiej polac miodem
    Lub normalne pieczywo obsmazamy, a gdy przewracamy na druga strone-na tej
    upieczonej juz, polozyc zolty ser-pisaliscie o tym
    Mozna polewac czym kto lubi, miod sie rewelacyjnie rozpuszcza
  • Gość: ada IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 18:32
    5 kromek chleba
    2 jajka
    sól

    jajka rozbić i wymieszać.następnie posolić.chleb zamoczyć w jajku i położyć na
    rozgrzaną patelnie i zostawić na 2 minuty jedna strona.
  • Gość: miśka IP: 80.50.32.* 07.07.06, 09:03
    radzę po obtoczeniu w jajku panierować też w bułce tartej-rewelacja! także jako
    'kotlet' do wegetariańskiego hamburgera.
  • Gość: Zuza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.06, 10:05
    Pycha:) dodalam jeszcze startego zoltego sera troche,moim zdaniem jeszcze
    lepsze:)polecam!
  • Gość: Lara IP: *.Red-88-15-82.dynamicIP.rima-tde.net 26.07.06, 18:34
    Sniadanie mojego dziecinstwa... Tylko, ze ja zawsze jadłam z cukrem pudrem
  • Gość: Karina IP: *.onocable.ono.com 09.08.06, 20:21
    Ja zamiast chleba uzywa pieczywa tostowego lub bulki paryskiej a po
    przewroceniu na druga strone klade plasterek sera zoltego
  • Gość: slone.czniki IP: *.nat.kon.tvknet.pl 15.08.06, 11:52
    Ja znam to danie jako "schaby po studencku" ;)
  • Gość: kurt IP: *.meganet.pl 23.01.07, 13:42
    Ja robie z bulki (np. wroclawskiej), z tym, ze laduje miedzy dwie kromki
    plasterek mozzarelli, i dopiero maczam cala ta kanapke w jajku (oczywiscie z
    przyprawami - sol, pieprz, majeranek, oregano). Problem przy obracaniu, bo
    zawsze co dwie kromki to nie jedna, trzeba uwazac, zeby sie nie rozlecialo - ale
    pyszne :) Pozniej tak jak inni - ketchup lub majonez :)
  • Gość: Robert IP: *.toya.net.pl 15.08.06, 18:41
    Kiedys to jadelm pycha,szkoda ze juz nie ma tej kobietki co tak pysznie to
    robila:( polecam
  • skygirl 18.08.06, 19:45
    ja robie z chleba tostowego, czasami na slodko czyli z dzemem, a czasami klade
    na to pomidora, ogorka, cebulke etc...
    Pych
    --
    "sky is the limit"
  • Gość: jeżyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:37
    Potwierdzam:D Śniadanko pyszne! Życze wszystkim smacznego:)
  • Gość: Ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:51
    Właśnie przed chwilą wypróbowałam to danie.Nie było to śniadanie,a kolacja.Też
    polałam ketchupem.Pychota-koniecznie wypróbujcie
  • aputnam 24.09.06, 02:20
    A ja polecam wersje slodka
    Halka obtoczona w jajku zmieszanym z mlekiem i cukrem ,smarzych podawac z bita
    smietana , owocami , dzemem ,miodem slodkimi syropami itp.
    --
    ada
  • ampolion 24.09.06, 03:55
    Czyli "French toast".
    French toast na różne sposoby:
    daybagai.notlong.com
    --
    "Mądrej głowie dość dwie słowie".
    Przepisy kulinarne są dłuższe.
  • Gość: strawberry111 IP: 212.106.28.* 25.09.06, 23:11
    babcia mi takie robiła:) smak dziecinstwa:) ja lubie wersje super słodką: do
    jajek odrobina mleka, a n agotowe i ciepłe po łyzeczce miodu.. a chlebek
    najlepiej czerstwy odrobinke - dobre na sniadanie jak pusto w lodówce i si epo
    swierzy nie chce isc:) dlatego mi jak najbardziej pasuje nazwa mojej babci:
    "odswiezany chlebek" :)
  • Gość: Lusia IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 27.09.06, 21:13
    ja to nazywam chlebojaj
  • Gość: krzyhoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:10
    radziłbym dodać troche mleka,zamiast oleju użyć masła, a zamiast chleba bułke
  • Gość: dwiekoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 10:38
    spróbujcie posmarować pastą łososiową - pyszne

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka