Komentarze do artykułu

Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Zrobiłam tę golonkę i była bardzo dobra. Koniecznie piwo!!!!!!!!!!!!!.
    • Gość: grzybek IP: *.icpnet.pl 31.12.06, 09:36
      LEPSZY JEST CHRZAN ZAMIAST MUSZTARDY I KAPUSTA ZASMAżANA
    • Jeszcze lepsza jest gotowana.
    • Gość: Misza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:27
      Fajnie ale to piwo w którym momencie //
    • Gość: POZIOMKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:47
      GOLONKA PYCHOTKA koniecznie zasmazana kapusta i PIWO!!!
    • Gość: d. IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.07, 23:47
      Ale piwo musi być porządne. Do takiej golonki to polecam bawarskie Loewenbrau do
      polewania. Co prawda Bawaria słynie z pszenicznych, ale to do golonki raczej nie
      podchodzi.

      Oprócz kapusty itp. dodatków u nas w Berlinie do golonki podaje się jeszcze
      puree z fasoli.
    • Gość: hen55@buziaczek.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:05
      Palce lizać!
    • Gość: monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:47
      Pycha golonka. Pod koniec jeszcze posmarowałam miodem zmieszanym z sosem
      sojowym i cytryną. A sos - rewelacja: oryginalny, ciekawy smak.Polecam
    • wierzę żę tak zrobiona golonka może być dobra.Tylko dlaczego nazywa
      się "bawarska" i robiona jest z`tylnej nogi?
    • Gość: gienek IP: *.lublin.mm.pl 10.08.07, 21:38
      ludziska wszyscy piszecie kapusta, kapusta, a ogórki kiszone i
      chrzanik to jes masa jutro własnie będę robił napiszę jak wyszła.
    • Gość: ivanek IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.08.07, 22:18
      polecam goloneczke po bawarsku z sopotu z ul monte cassino, jest
      sobie taka restauracyjka "pod aniołem". mniaaaaaaaaaaaam
    • Gość: Stefek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:11
      Jezusie, bawarskie niebo w gębie! Polecam w okresie OKTOBERFEST.
      Oraz PROST!!!
    • Gość: Rex IP: 195.136.178.* 08.12.07, 11:56
      Bardzo dobre golonko pychota koniecznie z ostra musztarda i piwkiem:D:D:D
    • Gość: kolo IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.08, 09:25
      parę lat piwa do obiadu i rak żołądka gotowy
    • Gość: Dan IP: *.ds3.univ.gda.pl 24.05.08, 22:12
      Ludzie najpierw golonkę podpieczcie a potem do gara z piwskiem, wodą,
      włoszczyzną i przyprawami aż będzie super miękka!! Przepis mam od babci. polecam
    • Gość: oktaw IP: *.stk.vectranet.pl 03.06.08, 06:59
      jak by to powiecział mistrz kuchni makłowicz:POEZJA SMAKU!!!GOLONKA Są ZAWSZE
      MILE WIDZIANE NA MOIM TALEZU---pozdrawiam
    • Gość: v-letta IP: 89.186.14.* 05.07.08, 11:01
      Mężowi bardzo smakowała tak przygotowana golonka.Według niego mogłam podlać więcej piwa. Następnym razem dam 1/2 litra.
    • Gość: herr prosiak IP: *.gdynia.mm.pl 06.09.08, 09:44
      ten przepis(oby smaczny) nie ma nic wspólnego z tradycyjną golonką po
      bawarsku- począwszy od tego że goleni nie nacina się w kwadraty tylko w rąby(
      flaga Bawarii) na detalach receptury skończywszy...
    • Gość: miecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 14:47
      Bo to jest niemiecki przepis dlatego po bawarsku.
      Przednia nie nadaje sie do pieczenia tylko trzeba ja obgotowac a
      potem podusic przy tylnej mozna tego uniknac. Jadlam wlasnie taka
      pieczona z przepyszna kapusta zasmazana niebo w gebie .
      • Gość: lipo IP: 81.15.230.* 29.12.08, 10:24
        Przednia świetnie wychodzi pieczona w rękawie.Wiem bo robiłem już
        kilkadziesiąt razy, w tym na zamówienie znajomych,którym bardzo
        smakuje.
    • Gość: cyryl IP: 195.116.192.* 18.08.09, 14:42
      ja przed pieczeniem dodaje wywar warzywny z kostki, a jeszcze wczesniej papryczke ostra, czosnek i sol peklowa zmieszana ze zwykla i pieprzem, kisi sie i jest fest po upieczeniu
    • Gość: kasia IP: *.chello.pl 21.01.10, 07:31
      Stwierdzam z przykrością ,ale to nie jest golonka po Bawarsku?najpierw trzeba
      zapeklować,i dusi się w warzywach,to nie jest to wprowadzanie w błąd?
    • Gość: quchnismaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 08:50
      Najlepsza jest golonka z czosnkiem.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.