Golonka po bawarsku

Komentarze do artykułu

Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • IP: *.asp.wroc.pl

    Zrobiłam tę golonkę i była bardzo dobra. Koniecznie piwo!!!!!!!!!!!!!.
    • IP: *.icpnet.pl

      Gość: grzybek 31.12.06, 09:36 Odpowiedz
      LEPSZY JEST CHRZAN ZAMIAST MUSZTARDY I KAPUSTA ZASMAżANA
    • 14.01.07, 10:36 Odpowiedz
      Jeszcze lepsza jest gotowana.
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: Misza 02.02.07, 16:27 Odpowiedz
      Fajnie ale to piwo w którym momencie //
      • 10.02.07, 01:15 Odpowiedz
        Po 2 godzinach zwiększ temperaturę piekarnika do 250°C i piecz 30 minut,
        polewając golonki piwem, aż uzyskasz chrupiącą skórkę
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: POZIOMKA 28.02.07, 16:47 Odpowiedz
      GOLONKA PYCHOTKA koniecznie zasmazana kapusta i PIWO!!!
    • IP: *.dip.t-dialin.net

      Gość: d. 06.03.07, 23:47 Odpowiedz
      Ale piwo musi być porządne. Do takiej golonki to polecam bawarskie Loewenbrau do
      polewania. Co prawda Bawaria słynie z pszenicznych, ale to do golonki raczej nie
      podchodzi.

      Oprócz kapusty itp. dodatków u nas w Berlinie do golonki podaje się jeszcze
      puree z fasoli.
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: hen55@buziaczek.pl 17.03.07, 09:05 Odpowiedz
      Palce lizać!
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: monika 20.03.07, 21:47 Odpowiedz
      Pycha golonka. Pod koniec jeszcze posmarowałam miodem zmieszanym z sosem
      sojowym i cytryną. A sos - rewelacja: oryginalny, ciekawy smak.Polecam
    • 09.07.07, 10:40 Odpowiedz
      wierzę żę tak zrobiona golonka może być dobra.Tylko dlaczego nazywa
      się "bawarska" i robiona jest z`tylnej nogi?
    • IP: *.lublin.mm.pl

      Gość: gienek 10.08.07, 21:38 Odpowiedz
      ludziska wszyscy piszecie kapusta, kapusta, a ogórki kiszone i
      chrzanik to jes masa jutro własnie będę robił napiszę jak wyszła.
    • IP: *.gprsbal.plusgsm.pl

      Gość: ivanek 13.08.07, 22:18 Odpowiedz
      polecam goloneczke po bawarsku z sopotu z ul monte cassino, jest
      sobie taka restauracyjka "pod aniołem". mniaaaaaaaaaaaam
    • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

      Gość: Stefek 21.09.07, 13:11 Odpowiedz
      Jezusie, bawarskie niebo w gębie! Polecam w okresie OKTOBERFEST.
      Oraz PROST!!!
    • IP: 195.136.178.*

      Gość: Rex 08.12.07, 11:56 Odpowiedz
      Bardzo dobre golonko pychota koniecznie z ostra musztarda i piwkiem:D:D:D
    • IP: *.adsl.inetia.pl

      Gość: kolo 10.01.08, 09:25 Odpowiedz
      parę lat piwa do obiadu i rak żołądka gotowy
    • IP: *.ds3.univ.gda.pl

      Gość: Dan 24.05.08, 22:12 Odpowiedz
      Ludzie najpierw golonkę podpieczcie a potem do gara z piwskiem, wodą,
      włoszczyzną i przyprawami aż będzie super miękka!! Przepis mam od babci. polecam
    • IP: *.stk.vectranet.pl

      Gość: oktaw 03.06.08, 06:59 Odpowiedz
      jak by to powiecział mistrz kuchni makłowicz:POEZJA SMAKU!!!GOLONKA Są ZAWSZE
      MILE WIDZIANE NA MOIM TALEZU---pozdrawiam
    • IP: 89.186.14.*

      Gość: v-letta 05.07.08, 11:01 Odpowiedz
      Mężowi bardzo smakowała tak przygotowana golonka.Według niego mogłam podlać więcej piwa. Następnym razem dam 1/2 litra.
    • IP: *.gdynia.mm.pl

      Gość: herr prosiak 06.09.08, 09:44 Odpowiedz
      ten przepis(oby smaczny) nie ma nic wspólnego z tradycyjną golonką po
      bawarsku- począwszy od tego że goleni nie nacina się w kwadraty tylko w rąby(
      flaga Bawarii) na detalach receptury skończywszy...
    • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

      Gość: miecia 24.09.08, 14:47 Odpowiedz
      Bo to jest niemiecki przepis dlatego po bawarsku.
      Przednia nie nadaje sie do pieczenia tylko trzeba ja obgotowac a
      potem podusic przy tylnej mozna tego uniknac. Jadlam wlasnie taka
      pieczona z przepyszna kapusta zasmazana niebo w gebie .
      • IP: 81.15.230.*

        Gość: lipo 29.12.08, 10:24 Odpowiedz
        Przednia świetnie wychodzi pieczona w rękawie.Wiem bo robiłem już
        kilkadziesiąt razy, w tym na zamówienie znajomych,którym bardzo
        smakuje.
    • IP: 195.116.192.*

      Gość: cyryl 18.08.09, 14:42 Odpowiedz
      ja przed pieczeniem dodaje wywar warzywny z kostki, a jeszcze wczesniej papryczke ostra, czosnek i sol peklowa zmieszana ze zwykla i pieprzem, kisi sie i jest fest po upieczeniu
    • IP: *.chello.pl

      Gość: kasia 21.01.10, 07:31 Odpowiedz
      Stwierdzam z przykrością ,ale to nie jest golonka po Bawarsku?najpierw trzeba
      zapeklować,i dusi się w warzywach,to nie jest to wprowadzanie w błąd?
    • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

      Gość: quchnismaków 05.04.11, 08:50 Odpowiedz
      Najlepsza jest golonka z czosnkiem.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.