Dodaj do ulubionych

Golonka po bawarsku

IP: *.asp.wroc.pl 08.03.06, 13:57
Zrobiłam tę golonkę i była bardzo dobra. Koniecznie piwo!!!!!!!!!!!!!.
Edytor zaawansowany
  • Gość: grzybek IP: *.icpnet.pl 31.12.06, 09:36
    LEPSZY JEST CHRZAN ZAMIAST MUSZTARDY I KAPUSTA ZASMAżANA
  • 14.01.07, 10:36
    Jeszcze lepsza jest gotowana.
  • Gość: Misza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:27
    Fajnie ale to piwo w którym momencie //
  • 10.02.07, 01:15
    Po 2 godzinach zwiększ temperaturę piekarnika do 250°C i piecz 30 minut,
    polewając golonki piwem, aż uzyskasz chrupiącą skórkę
  • Gość: POZIOMKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:47
    GOLONKA PYCHOTKA koniecznie zasmazana kapusta i PIWO!!!
  • Gość: d. IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.07, 23:47
    Ale piwo musi być porządne. Do takiej golonki to polecam bawarskie Loewenbrau do
    polewania. Co prawda Bawaria słynie z pszenicznych, ale to do golonki raczej nie
    podchodzi.

    Oprócz kapusty itp. dodatków u nas w Berlinie do golonki podaje się jeszcze
    puree z fasoli.
  • Gość: hen55@buziaczek.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:05
    Palce lizać!
  • Gość: monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:47
    Pycha golonka. Pod koniec jeszcze posmarowałam miodem zmieszanym z sosem
    sojowym i cytryną. A sos - rewelacja: oryginalny, ciekawy smak.Polecam
  • 09.07.07, 10:40
    wierzę żę tak zrobiona golonka może być dobra.Tylko dlaczego nazywa
    się "bawarska" i robiona jest z`tylnej nogi?
  • Gość: lipo IP: 81.15.230.* 29.12.08, 10:20
    Taką golonkę podają w Bawarii jest super.
  • Gość: gienek IP: *.lublin.mm.pl 10.08.07, 21:38
    ludziska wszyscy piszecie kapusta, kapusta, a ogórki kiszone i
    chrzanik to jes masa jutro własnie będę robił napiszę jak wyszła.
  • Gość: ivanek IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.08.07, 22:18
    polecam goloneczke po bawarsku z sopotu z ul monte cassino, jest
    sobie taka restauracyjka "pod aniołem". mniaaaaaaaaaaaam
  • Gość: Stefek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 13:11
    Jezusie, bawarskie niebo w gębie! Polecam w okresie OKTOBERFEST.
    Oraz PROST!!!
  • Gość: Rex IP: 195.136.178.* 08.12.07, 11:56
    Bardzo dobre golonko pychota koniecznie z ostra musztarda i piwkiem:D:D:D
  • Gość: kolo IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.08, 09:25
    parę lat piwa do obiadu i rak żołądka gotowy
  • Gość: Dan IP: *.ds3.univ.gda.pl 24.05.08, 22:12
    Ludzie najpierw golonkę podpieczcie a potem do gara z piwskiem, wodą,
    włoszczyzną i przyprawami aż będzie super miękka!! Przepis mam od babci. polecam
  • Gość: oktaw IP: *.stk.vectranet.pl 03.06.08, 06:59
    jak by to powiecział mistrz kuchni makłowicz:POEZJA SMAKU!!!GOLONKA Są ZAWSZE
    MILE WIDZIANE NA MOIM TALEZU---pozdrawiam
  • Gość: v-letta IP: 89.186.14.* 05.07.08, 11:01
    Mężowi bardzo smakowała tak przygotowana golonka.Według niego mogłam podlać więcej piwa. Następnym razem dam 1/2 litra.
  • Gość: herr prosiak IP: *.gdynia.mm.pl 06.09.08, 09:44
    ten przepis(oby smaczny) nie ma nic wspólnego z tradycyjną golonką po
    bawarsku- począwszy od tego że goleni nie nacina się w kwadraty tylko w rąby(
    flaga Bawarii) na detalach receptury skończywszy...
  • Gość: miecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 14:47
    Bo to jest niemiecki przepis dlatego po bawarsku.
    Przednia nie nadaje sie do pieczenia tylko trzeba ja obgotowac a
    potem podusic przy tylnej mozna tego uniknac. Jadlam wlasnie taka
    pieczona z przepyszna kapusta zasmazana niebo w gebie .
  • Gość: lipo IP: 81.15.230.* 29.12.08, 10:24
    Przednia świetnie wychodzi pieczona w rękawie.Wiem bo robiłem już
    kilkadziesiąt razy, w tym na zamówienie znajomych,którym bardzo
    smakuje.
  • Gość: cyryl IP: 195.116.192.* 18.08.09, 14:42
    ja przed pieczeniem dodaje wywar warzywny z kostki, a jeszcze wczesniej papryczke ostra, czosnek i sol peklowa zmieszana ze zwykla i pieprzem, kisi sie i jest fest po upieczeniu
  • Gość: kasia IP: *.chello.pl 21.01.10, 07:31
    Stwierdzam z przykrością ,ale to nie jest golonka po Bawarsku?najpierw trzeba
    zapeklować,i dusi się w warzywach,to nie jest to wprowadzanie w błąd?
  • Gość: quchnismaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 08:50
    Najlepsza jest golonka z czosnkiem.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.