Dodaj do ulubionych

Filety z kurczaka w sosie cytrynowym

28.05.06, 16:20
Rewelacja!!!!!!!!!!!! Wlasnie przed chwilka skonczylem jesc tego kurczaka i
jestem zachwycony. Dzieki za przepis. W sumie to widze same plusy dla tej
potrawy. Szybko sie przyrzadza i nie potrzeba zadnych wymyslnych dodatkow
ktorych mogloby akurat nie byc w domu. Aha, nie dodalem natki, wiec moze nie
odkrylem do konca tej potrawy. Ogolnie piatka z plusem.
Edytor zaawansowany
  • Gość: malinqa IP: 62.141.222.* 24.07.06, 14:28
    bosh........ wlasnie skonczylam jesc kurczaka nawet wyszedl dobry i miekki, ale
    ten sos okropny strasznie kwasny psul caly smak kurczaka obrzydliwy i tak dalam
    mniej cystryny niz w przepisie ale bylo tak strasznie kwasne i obrzydliwe ze
    odradzam :((
  • Gość: marta IP: *.chello.pl 27.07.06, 22:38
    super danie!! widocznie poprzednik na forum użył złych proporcji ;) danie
    szybko się robi, bardzo tanio, bardzo "podręcznie", i bardzo wskazane na te
    upały, bo ożeźwiające i świeżutkie :) gorąco polecam!
  • boltar1 16.08.06, 18:34
    Ueaga! Zaczynam przygotowywać! Moja pierwsza samodzielna potrawa z użyciem
    ognia, pomijając ogniskową kiełbaskę. Jutro opiszę co wyszło i będzie to raczej
    wiarygodne, jeśli będzie smakować mojej koleżance. Jeżeli nie będzie to złozę
    to na karb niedoświadczenia. luzik...
  • Gość: Ania IP: *.bronowice.krakow.pl 19.08.06, 17:20
    Bleeeeeeee, Fuuuuuuuuuuuuuu najgorsza rzecz jaka kiedykolwiek jadłam! nie polecam.
  • brunia 20.09.06, 20:45
    Bardzo smaczne!! nam wszyskim smakowalo.
    --
    Magda
  • Gość: Oda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 14:50
    Mi niestety wyszło niejadalne obżydlistwo :(( Okropnie kwaśne i wstrętne :((
  • Gość: Ulala IP: 157.25.39.* 18.10.06, 15:19
    Ja czasami mam ochote na kwasne, filet lub skrzydelka kurczkaa podsmazam na
    masle i dodaje czosnku oraz kwaksu cytrynowego czy tez cytryny, troszke soli
    smaki sie zmieszaja i naprawdę potrafi byc pycha.

    .......masło, czosnek, cytryna.
  • Gość: timor IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.10.06, 17:44
    Jak dla mnie to były za kwaśne, gdyby smak cytryny był ciut bardziej delikatny
    byłoby lepsze :)
  • Gość: zorientowana IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.06, 16:45
    mój przepis jest trochę inny, bo daję sok ale z 1 cytryny [bez skórki], 5-6
    startych ząbków czosnku ,pół szkl.oleju,1łyżeczka curry,1łyżeczka białego
    pieprzu, 1 niecała łyżeczka soli,1 łyżeczka vegety,1łyżeczka papryki
    ostrej.Piersi przekrawam na cieńsze plastry i w tej marynacie trzymam 2 godz.a
    najlepiej zostawić na drugi dzień i smażę bez panierki na malutkim gazie na
    lekko złoty kolor.Super smakuje też z grila,albo wręcz piersi zastąpić
    skrzydełkami i wtedy można dodać 1łyżeczkę pieprzu cayenne będą "skrzydełka na
    ostro".Pozdr.
  • Gość: aleksandra IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.06, 13:14
    Jak dla mnie zbyt ostre. Dalam jedna cytryne i buzie wykrecalo. Sama cytryna.
    Nie moj smak, nie moj gust.
  • Gość: ana IP: *.uznam.net.pl 22.11.06, 18:26
    Mięso najpierw się soli a potem obtacza w mące.
  • Gość: wpi..ala3 kur3aków IP: *.ksknet.pl 11.01.07, 20:24
    rany- u mnie tragedia:(:( pierwszy kontakt z potrawą nawet znośny (nie gustuje
    w kwasnym-potrawa robiona pod moją przyszlą ex-żone:)) ale ostatecznie straszna
    gorycz...tak, że po kilku kęsach mialem dość. mój tata, z zamilowania domowy
    kucharz twierdzi, że za bardzo starłem skórkę cytryny stąd gorzki smak. dobrze,
    że dziewczyna była przeziębiona i zatkany nos oszczedził jej męk, które ja
    przed nią musiałem ukrywać (wkońcu nie mogłem narzekać na swój wyrób). ogólnie
    łatwa i tania w przygotowaniu, może modyfikacje ją ulepszą. ja tymczasme ide
    zrobić kanapki:):)
  • Gość: Ela IP: *.globalconnect.pl 22.01.07, 15:54
    Witam... Niepowiem skusiłam się na przepis... Zdecydowanie nalezy go poprawic:)
    Pomimo że zachowalam ostrożnoś wyszlo dosc kwasne chodz zjadliwe dzieki dodatkom
    z miodu, bazyli, imbiru i czosnku... :) mysle ze gdyby po prostu kurczaka tylko
    lekko skropic cytryna zyskalby po prostu ciekawa delikatna nute i byloby oki...
    Takze ryzykujcie i probujcie:)
  • Gość: qqs IP: *.ip24.pl 27.02.07, 17:33
    Troche zbyt gorzki mi wyszedl... Ale pozatym przepyszny:D pozdrawiam
  • Gość: AS IP: *.cust.tele2.pl 04.06.07, 13:15
    pytanko, czy smietana się nie zetnie???
  • Gość: babcia IP: 212.160.141.* 27.06.07, 17:16
    Do tych, ktorym wyszlo za kwasne. Trzeba dodac slodka a nie kwasna smietane.
    Ewentualnie dodac szczypte cukru. Sos trzeba zrobic osobno i dopiero dodac
    filety i dusic. Gwarantuje ze bedzie pycha. Osobom o bardziej wyrafinowanym
    smaku polecam limonke
  • Gość: piotr torun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 10:49
    superek! bomba! fantastyczny przepis! dziekujE!
  • plym77 30.09.07, 11:41
    absolutnie fantastyczne. Nowy niepowtarzalny smak. Łatwe szybko i z fantazją.
    Można spokojnie zaczarować gości.
  • Gość: architektduszy IP: *.centertel.pl 04.11.07, 19:53
    Potrawa bardzo smaczna.Zrobiłem ją wczoraj.Wszystkim gościom
    smakowało,jeden tylko mówił,że za kwaśne i chwilę po tym wziął
    dokładkę ha ha.Myślałem o tych opiniach,że było za kwaśne i bałem
    się takiego efektu ale było ok.Problem chyba polega na
    proporcjach.Moje 4 filety miały 1.1kg a soku z cytryny było 1/4
    szklanki i takie proporcje gwarantują wykwintny smak z lekką nutką
    kwasu cytrynki.Polecam!!!!!Do tego zrobiłem ryż biały po brazilijsku
    i jako dodatek Baba Ganush.Wszystkim smakowało z tym,że jeśli
    chcielibyście się później całować to odradzam Baba Ganush ha ha ha.
  • Gość: paula IP: *.ztpnet.pl 09.12.07, 17:06
    SUPER REWELACJA!!!!!! PYSZNE!!! Palce lizać!
  • Gość: patti23 IP: *.range217-43.btcentralplus.com 21.01.08, 16:14
    Brzmi super,napewno zrobie:)mniami:)))
  • Gość: Pati IP: *.pixs.philips.com 28.02.08, 11:21
    zrobiłam i niestety nie dało się zjeść :(
  • Gość: Jadwiga Sosnowska IP: 195.116.30.* 28.02.08, 11:34
  • Gość: Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 13:14
    Obrzydliwe! Nie polecam!
  • Gość: monia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 15:29
    są różne gusta. W życiu nie jadałam czegoś równie wstrętnego.
  • Gość: Nicko IP: *.chello.pl 18.12.08, 10:22
    Wszystko zależy od proporcji jak do małych filecików ktoś daje pół albo szklankę
    soku i skórkę z cytryny (nie mówię już o tych co do białego trą tą cytrynę) to
    się nie dziwię że wychodzi strasznie kwaśne gorzkie i niejadalne a jak się da
    nawet do małych filecików trochę soku 1/4 szklanki albo jeszcze mniej (bez
    skórki) to wyjdzie bardzo dobre

    Pozdrawiam
  • Gość: zdenerwowana IP: *.rev.snt.net.pl 17.11.09, 17:09

    Ocet siedmiu złodziei to pikuś. Pan Pikuś. Sok najwyżej z połówki cytryny, a i
    to małej. I cukier brązowy. Generalnie do bani taki pomysł.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.