Dodaj do ulubionych

proszę o prosty przepis na zupę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:12
proszę o prosty przepisna zupe !!!dzięuje
Edytor zaawansowany
  • Gość: koral IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.08.06, 23:56
    Najprostszy jest z torebki typu goracy kubek.
    Nastepny to zalewajka z wlasnego bulionu. Przyprawy, troche warzyw, Ktore sa pod
    reka i daja sie tez na surowo jesc. Wszystko zalewamy goracym rosolem.
    Nr.3 Kupujemy warzywa do zupy typu marchewka seler, por,cebula, czosnek. Ja je
    drobno wszystkie kroje i lekko podsmazam. Potem wrzucam prosto do garnka z
    wrzaca woda i gotuje. Do tego dochodza warzywa sezonowe. Gotuje powoli na malym
    obniu i doprawiam przyprawami wedlug smaku.To taka moja wersja. Najlepiej
    wychodzi z pokrojona w kostke kalarepa i rozyczkami brokul. W tej wersji gotuje
    20 czy 30 minut i jem.
    Nastepna wersja jest miesna a tu nic nie powiem.
  • Gość: stogsiana IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.06, 02:38
    Rosol wlasnie jest obrabiany na forum Kuchnia.Wystarczy zajrzec.

  • 25.08.06, 09:07
    ja często używam do "szybkich zup" po prostu mrożonek - gotowych już zup -
    wtedy taką mrożonkę wrzucam do już gotowego wywaru mięsnego (ale ostatnio
    gotuję zupy nie na wywarze, moje zupy są zupełnie pozbawione "wkładki
    mięsnej")... czasem "posiłkuje" się mrożonką "włoszczyzna" i na tej bazie można
    poszaleć z krupnikiem, kartoflanką itp
  • Gość: Grażyna IP: *.uwgda.gov.pl 25.08.06, 09:35
    "Kasiu, Asiu, Julko, Gościu" - po IP widać, że jesteś tą samą osobą!!!!!
    Przpisów na proste zupy jest mnóstwo. Może podałabyś jakieś konkrety. Wśród
    swoich znajomych mam takie osoby, które: jedna nie lubi pomidorowej i rosołu,
    inna krupniku, jeszcze inna nie znosi grochówki, tak więc może i Ty nie
    przepadasz za "wszystkimi" zupami.
  • Gość: grazia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.08.06, 16:27
    Ja latem często gotuje zupę z cukinii.3 cukinie takie ok. 20 cm, jedna dość
    spora biała cebula, 3 ząbki czosnku,serek złoty ementaler,kostka
    bazyliowa.Cebulę byle jak pokrojona , czosnek wrzucam na oliwę do garnka z
    grubym dnem, za chwilę wrzucam pokrojoną ze skórą cukinię(umytą) nic nie może
    sie przypalić tylko poddusic, za chwilke wlewam wody żeby zakryła cukinię,
    gotuje pare minut wrzucam serek i miksuję.
    musi to być zupa krem, do tego moga być grzanki zrobione na suchej patelni.
    Pychota.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.