Dodaj do ulubionych

Sernik tradycyjny

IP: *.aster.pl 25.11.06, 13:22
Przepis niedokładny - w opisie jest mowa o zapachu i proszku do pieczenia, ale
nie ma ich na liście składników!
Edytor zaawansowany
  • i.nes 26.11.06, 11:05
    Mimo powyższego postu - polecam ten przepis!!!

    Nie dodałam proszku, nie dodałam zapachu. Dałam za to cukier waniliowy z
    prawdziwą wanilią. Jajek tylko 6. Z bakalii tylko rodzynki namoczone wcześniej
    we wrzątku. Ucierałam dzielnie i wyszedł REWELACYJNY sernik!

    Tylko taka uwaga: rumieni się bardzo szybko. U mnie już po 15 minutach, więc
    radzę pilnować i przykrywać folią. Piekłam 40 minut w 160-170 stopniach.

    pozdrawiam

    --
    Life's a journey, not a destination.
  • Gość: ELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 16:37
    Jeżeli dajesz tłusty ser, należy zmielić trzy ugotowane ziemniaki, lub dodać
    trzy łyżki mąki ziemniaczanej /lepiej ziemniaki/. Gwarantuje to pulchność i
    wilgotność sernika. SPRÓBUJ!
  • Gość: exstra patka.p. IP: 212.160.160.* 15.12.07, 18:15
    ten sernik jest zwykły ale przepyszny. polecam serdecznie.!
  • Gość: Lise IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 21:32
    Proszę o informację jaka to jest "duża blacha" ( wymiary - chociaż w przybliżeniu)
    Pozdrawiam.
  • Gość: ka IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.02.08, 01:31
    Tragedia. Sernik byl 'mokry' a nie suchy tak jak prawdziwy sernik. W brytwance
    bylo pelno wody....

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka