• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

ciasto Czarny Las Nigelli Dodaj do ulubionych

  • IP: *.lanet.net.pl 06.11.07, 21:08
    mam prośbę, czy ktoś mógłby to przetłumaczyć na nasze?:)
    z góry dziękuję!


    For the cake:

    9 eggs

    200 gr. caster sugar

    20 gr. grated chocolate

    100 gr. bread crumbs

    60 gr. ground almond

    50 gr. cocoa, sifted


    For the filling and Topping:

    300-400 gr. sour cherries pitted

    100 gr. dry cherries

    3 tbsp caster sugar

    2-3 tbsp kirsch

    100 gr. chocolate

    600 ml. double cream








    Preheat oven the 180°/350F/gas 4/ ( fan 160°C) and grease 23 cm.
    round cake tins and line with greaseproof paper.

    Break 8 eggs yolk and 1 egg into a mixing bowl, add the sugar, 1
    tbsp water and whisk until pale and creamy. Then add bread crumbs,
    grated chocolate, ground almond and sifted cocoa and mix gently.
    Whisk egg whites and fold in carefully to the yolk mixture. Turn the
    mixture into the prepared tin and bake in the preheated oven for
    about 40-45 (fan 30-35 minutes). Turn out onto a wire rack to cool.

    Meanwhile make syrup; put the sour cherries in a saucepan, add dry
    cherries and 3 tbsp sugar and heat to boil and cook about 5 minutes.
    Take out the heat and add kirsh, leave it to cool then strain
    through a sieve. You should have syrup about 100 ml.
    Heat 100-150 ml. double cream, but not to boil, and add chocolate
    and melt. Whip the rest of double cream. When the cake is cool cut
    it into three layers with a long sharp knife. Spread the layers with
    the syrup, chocolate, little whipped cream and sour cherries. Spread
    the remaining whipped cream around the sides of the cake and
    decorate as you wish (sour cherries, ripped chocolate...)

    Note: you can use frozen sour cherries instead of fresh. You can
    also add some kirsh in whipped cream if you like more kirsh.



    Zaawansowany formularz
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.