Dodaj do ulubionych

Polewa czekoladowa Pychotka

IP: *.chello.pl 13.04.08, 15:53
MMMMMMMMMMM. . . i oto chodi
Edytor zaawansowany
  • Gość: jede IP: *.chelmnet.pl 30.04.08, 14:13
    bardzo dobre jędrek
  • Gość: też Anka IP: *.aster.pl 25.10.08, 12:35
    dzięki Anka, tego szukałam. pozdro.A
  • marta.r.8.5 28.10.08, 13:20
    Ja jak robie polewe to w innych proporcjac i tez wychodzi dobre :-)a zamiast cukru uzywam cukru pudru (jest bardziej gladkie i szybciej sie rozpuszcza)
    0,5 kostaki masła lub margaryny rozpuszczam w garnuszku, zdejmuje "z ognia" i dodaje 2-3 łyżek kakao (zalezy jak bardzo chcem aby bylo czekoladowe) 0,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki GORĄCEJ wody i szybko mieszam zanim nie zastygnie, jak masa zrobi sie gładka i zaczyna gestnieć polewam ciasto :-)
    --
    restauracja
  • Gość: Mirka IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.08.09, 11:26
    Ciekawi mnie bardzo jaki cukier należy dodać do tej polewy, czy
    puder czy kryształ.
    Nie jest to chyba bez znaczenia.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.