Dodaj do ulubionych

Paszteciki mięsne mojej teściowej - konkurs

IP: 78.133.163.* 29.04.08, 17:12
Są naprawdę pyszne.Polecam!!!
Edytor zaawansowany
  • Gość: O_Błędna Chrupka IP: *.toya.net.pl 29.04.08, 20:06
    Sa naprawde wysmienite. Odkąd zaczełam je robic inne przepisy poszły
    w zapomnienie :) Super przepis.
  • Gość: Ave IP: *.p.lodz.pl 30.04.08, 10:39
    Paszteciki sa przepysznościowe :))) a pomysł z pieczeniem czy
    podpiekaniem mięsa - rewelacyjny, farsz smakuje zupełnie inaczej niz
    taki z mięsa gotowanego. Polecam ten przepis, znakomity .
  • Gość: ella IP: *.swn-neuwied.de 31.10.08, 11:02
    Mam na nie straszna ochote. Bardzo prosze o podanie ilosci drozdzy w
    gramach.
  • Gość: mela IP: *.uznam.net.pl 25.11.08, 19:32
    1 kostka = 10 dkg = 100 gram
  • Gość: graviora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 19:42
    Stary dobry przepis polecam do farszu dodanie przesmażonej kapusty kwaszonej i suszonych grzybków (oczywiśie namoczonych) i wszystko razem przez maszynkę do mięsa. U mnie w domu piecze się je w ilości kilku ton raz do roku na gwiazdkę od jakis kilkunastu lat tak samo jak pierniki. A jak farsz zostanie to bardzo dobry z chlebekiem albo bułeczką ;) (czasami wytrzymuje aż do wielkanocy bo zapomniany odnajduję się z reguły dopiero wtedy ;)).
  • Gość: Marysia IP: *.lutn.cable.ntl.com 11.12.08, 14:44
    Mam pytanie, jestem poczatkujaca kucharka i nie bardzo rozumiem czy
    mieso podsmazac z cebula i dolewac wody az to wszystko zmieknie, czy
    tylko sama cebule smazyc i surowe mieso przez maszynke przemielic,
    dzieki za pomoc
  • Gość: EWa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:45
    Zrobiłam je na niedzielę,aby wypróbować przed świętami są
    rewelacyjne.Polecam.Na drugi dzień można podgrzać w mikrofali są jak wieże.
  • Gość: v IP: *.centertel.pl 30.12.08, 20:43
    p r z e p y s z n e ! ! ! lepsze, niż te mojej teściowej ;)
  • Gość: kasia IP: *.centertel.pl 31.12.08, 01:44
    Przepis rewelacyjny,ale ja wolę w wersji skróconej tzn. nie bawię się w
    robienie farszu tylko kupuję gotowy pasztet(np. pasztet Babuni z Biedronki) i
    daję go zamiast niego.Smakuje równie dobrze,ale najważniejsze,że paszteciki
    robi się o wiele szybciej:)
  • Gość: zibi_scj55 IP: *.ip.netia.com.pl 27.11.09, 19:16
    Pasztet Babuni kupiony w Biedronce?
    Ktoś stracił smak !!!!!!!!!
  • Gość: juhas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 01:16
    pasztet Babuni - współczuję ci Kasiu, że takie śmieci jadasz.
    I jeszcze psujesz przepis tym szajsem ze sklepu.
  • Gość: kasia z ostródy IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.09, 17:27
    są naprawdę świetne smakowo nie trudno zrobić, ale trzeba dodawać trochę
    więcej soli przekonałam się jak zrobiłam i właśnie ta szczypta soli do ciasta
    to jednak troszkę za mało, ALE NAPRAWDĘ SĄ BARDZO SMACZNE SERDECZNIE POLECAM
  • Gość: ankuna IP: *.acn.waw.pl 26.01.09, 19:40
    Świetny przepis dziękuję :)
  • Gość: paszteciki IP: 79.97.106.* 21.03.10, 15:41
    jaka ma byc temperatura bo piekłam w okolo 180c ale nie upiekly sie w pol
    godzinke wiec musialam czekac dluzej i zwiekszyc tepmerature
  • stokrootka40 01.02.09, 12:15
    Czy próbowałaś je zamrażać??

    Chciałabym zrobić więcej, a potem odgrzać - czy dobrze smakują po rozmrożeniu?
  • Gość: zibi_scj55 IP: *.ip.netia.com.pl 27.11.09, 19:18
    Można zamrażać.
  • Gość: Iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 12:38
    Wspaniały przepis, wyszły mi pyszne paszteciki.
    Zostało mi trochę ciasta, więc z reszty zrobiłam rogaliki z
    brzoskwiniami, bo te owoce mialam akurat pod ręką i wyszły pyszne
    rogaliki.
    Pozdrawiam autorke tego przepisu :)
  • beata2518 17.08.10, 17:43
    mam pytanko w jakiej temp. mam je piec?? A mam ochotę je zrobić ??? :-)
  • Gość: Eszli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 18:38
    paszteciki nalezy piec w temperaturze 180 stopni.
  • Gość: kasia IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 20:40
    paszteciki rewelacja!!! i mojej tesciowej bardzo smakują!;)
  • ewka-ca 15.04.11, 21:33
    Ile to jest kostka masla? Podaj w dekach albo gramach
    dziekuje i pozdrawiam
  • Gość: anasz IP: *.aster.pl 06.07.11, 16:23
    takie paszteciki to pychota!!!!
    w postne dni do barszczyku wkladam do srodka kapustke z grzybami, albo mase jajeczną (tak robiła babcia).
  • Gość: Teresa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 16:22
    Bardzo apetyczne te paszteciki.Moja mama też takie robiła , wszyscy je uwielbiamy.Teraz ja je robię.Pozdrawiam.Wesołych świąt.
  • Gość: fasolka89 IP: *.173.7.226.tesatnet.pl 19.12.11, 16:47
    Ile dokładnie potrzeba margaryny i drożdży to tych pasztecików?? Aha i ile trzeba je piec, w jakiej temp.?? Wyglądają na pyszne dlatego chce je upiec na święta :))
  • Gość: iwka IP: *.bb.online.no 23.12.11, 10:30
    Pieklam w ubieglym roku, w tym tez robie, sa przepyszne, smakowal wszystkim i zniknely z talerza natychmiast, pozdrawiam
  • Gość: edtya IP: 81.219.134.* 02.02.12, 11:30
    i co dalej z tymi pasztecikami bo nie jest dokonczone lepiej nie wstawiajcie takich przepisów bo nie wiadomo co i jak dalej
  • Gość: wojtek IP: *.dsl.teksavvy.com 19.02.12, 22:13
    kostka drozdzy , podaj wage tych drozdzy na 1kg maki.
  • marmus888 20.02.12, 10:41
    1 paczka drożdzy=10dkg
  • Gość: Marek IP: *.unitymediagroup.de 12.12.12, 00:10
    ...a mimo to fajnie urosło

    i dobre są :)
  • Gość: Katrin IP: *.acn.waw.pl 16.01.13, 00:18
    Boze jak mozna sie zastnawiac ile to kostka masla sa tylko 3 rodzaje - mala kostka co zapewne by bylo dopisnae, wielka kosta 1kg i NORMALNA kostka czyli 250g skoro nic nie jest napisane to chyba logiczne??
  • rrenata 24.01.13, 10:39
    Kostka może mieć też 200 g, są jeszcze osełki itp. ;-)
  • jhbsk 24.01.13, 11:18
    Są też kostki po 170 gramów i rzadko po 250.
    --
    JS
  • Gość: ania IP: *.150.180.45.netres.com.pl 13.02.14, 16:26
    ile czasu mniej więcej trzeba dusic karkówkę na patelni? ile czasu wyrabiać ciasto?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.