• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Kotlet po parysku

  • IP: *.chello.pl 06.09.08, 11:19
    strasznie odkrywczy ten przepis
    Edytor zaawansowany
    • 13.02.09, 10:34
    • Gość: stara kuchara IP: *.pyskowice.jotanet.pl 16.02.09, 12:14
      To nie nowość.
      • Gość: amonnn IP: 188.33.99.* 04.08.10, 10:27
        no umarłem...od małego znam to jako normalny schabowy z piersi kurczaka BUAHAHA
        • Gość: julka IP: *.hsd1.nj.comcast.net 20.09.10, 19:26
          A dla mnie wlasnie nowosc i bedzie dzis na obiad.
          Z dziecinstwa pamietam tylko z tarta bulka.
          • 27.09.10, 17:26
            kotlet z fr. znaczy mieso z zeberkiem,tak samo omlet bez jajka nie jest omletem
            • 09.11.11, 10:36
              Jeżeli już, to znaczy "żebro", o mięsie nie ma mowy. Zatem kotlet z mięsem to żaden kotlet.
        • Gość: nnn IP: *.rz.izeto.pl 09.11.11, 22:38
          schabowy z piersi kurczaka ... buaaaahahaha
    • Gość: wolny IP: *.dynamic.caiway.nl 09.11.11, 10:36
      a kto powiedzial ze ten kotlet jest po francusku a moze po polsku jadam od lat tajk przyzadzony
    • Gość: Janusz IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 11:26
      Mediolańczycy smażyli schabowe od setek lat. Pomysł skopiowali wiedeńczycy i "wymyślili" sznycel po wiedeńsku, który dla odmiany smażą z wołowiny. Od Austriaków nauczyliśmy się my i od 100 lat smażymy schabowego w formie takiej jak Włosi, bo wołowina u nas podłej jakości i Polacy za nią nie przepadają. A teraz ktoś chce nam wmówić, że to kotlet po parysku

      ................
      Przygotuj się na kryzys, jakiego jeszcze nie było
      howtoprepareforcrisis.blogspot.com/
      • Gość: purify IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 12:15
        piesze sysze
      • Gość: krystin9 IP: *.au.poznan.pl 09.11.11, 20:13
        Schab jest mięsem wieprzowym. A kotlet może być : wieprzowy (schabowy), wołowy (sznycel) lub drobiowy.
      • Gość: mort IP: *.bb.sky.com 10.11.11, 01:52
        taaak, SCHABOWY z KURCZAKA
    • Gość: gość IP: *.fn.pl 09.11.11, 11:30
      normalnie padne z powodu tego kotleta, cóż za innowacja, rewelacyjny przepis i niebiański smak - toż to wynalazek na miarę XXII wieku
    • Gość: babcia IP: *.183.134.211.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.11.11, 12:13
      Taki kotlet robiono w internacie 2 razy panierowano/obtaczano w mące/ a wtedy wyglądał na wiekszy.
    • Gość: Ana IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 09.11.11, 12:20
      tyłki rosną.
      • Gość: hehe IP: *.Red-81-39-218.dynamicIP.rima-tde.net 09.11.11, 12:56
        a na czym jego "paryskośc" niby polega?
        zwykły schaboszczak bez bułki tartej, banalny i prosty.
      • Gość: edyta IP: *.57.broadband14.iol.cz 09.11.11, 14:26
        kto powiedzial,ze takie danie tzreba jesc codziennie, wszytsko dla ludzi tylko w umiarze.
    • Gość: Kotlet po parysku IP: *.satfilm.net.pl 09.11.11, 14:45
      Rewelacja po prostu. Każdy głupi wie jak usmażyć pierś z kurczaka.
    • Gość: krzyhoo1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 15:03
      kolejność:
      - rozbić
      - lekko osolić
      - obficie posypać majerankiem
      - zanurzyć w rozbełtanym jajku
      - obsypać krupczatką

      - taka panierka jest wyjątkowo cieniutka i nie chłonie tłuszczu, jak w przypadku zwykłej mąki
    • Gość: inż. Mamoń IP: *.nplay.net.pl 09.11.11, 15:09
      stosuję tę metodę od dziesięcioleci i nie wiedziałem, że to po parysku. Niemalże jak pewien jegomość, który nie wiedział, że mówi prozą
    • Gość: oz_patryk IP: 195.205.186.* 09.11.11, 15:42
      bagietki zjedli no to buk tart musieli zamienić mąką :D
    • Gość: kaska IP: *.w90-29.abo.wanadoo.fr 09.11.11, 19:32
      Wiele lat mieszkam we Fr i odkrylam ze to kotlet po parysku.Jeszcze u nikogo tego nie jadlam.Gdy by pisalo kotlet po eskimosku to tez bym nie uwierzyla.Prosta piers z kurczaka panierowana w jajku i mace,ale nazwa z wyzszych sfer
    • 09.11.11, 23:31
      moja babcia mieszkała na wsi i przed 40 laty robiła kotlety wg. tej receptury. Nie wiedziała jedynie że są po "parysku"
      • Gość: Bernard IP: 199.19.221.* 19.11.11, 21:20
        Heym
        My sa wszyscy pary....zanie
        :):):)
        PS. Dobry jest jak by go nie nazywac..
        Dzis na obiad go podaje..
        he he he he
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.