Dodaj do ulubionych

Kotlet po parysku

IP: *.chello.pl 06.09.08, 11:19
strasznie odkrywczy ten przepis
Edytor zaawansowany
  • 13.02.09, 10:34
  • Gość: stara kuchara IP: *.pyskowice.jotanet.pl 16.02.09, 12:14
    To nie nowość.
  • Gość: amonnn IP: 188.33.99.* 04.08.10, 10:27
    no umarłem...od małego znam to jako normalny schabowy z piersi kurczaka BUAHAHA
  • Gość: julka IP: *.hsd1.nj.comcast.net 20.09.10, 19:26
    A dla mnie wlasnie nowosc i bedzie dzis na obiad.
    Z dziecinstwa pamietam tylko z tarta bulka.
  • 27.09.10, 17:26
    kotlet z fr. znaczy mieso z zeberkiem,tak samo omlet bez jajka nie jest omletem
  • 09.11.11, 10:36
    Jeżeli już, to znaczy "żebro", o mięsie nie ma mowy. Zatem kotlet z mięsem to żaden kotlet.
  • Gość: nnn IP: *.rz.izeto.pl 09.11.11, 22:38
    schabowy z piersi kurczaka ... buaaaahahaha
  • Gość: wolny IP: *.dynamic.caiway.nl 09.11.11, 10:36
    a kto powiedzial ze ten kotlet jest po francusku a moze po polsku jadam od lat tajk przyzadzony
  • Gość: Janusz IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 11:26
    Mediolańczycy smażyli schabowe od setek lat. Pomysł skopiowali wiedeńczycy i "wymyślili" sznycel po wiedeńsku, który dla odmiany smażą z wołowiny. Od Austriaków nauczyliśmy się my i od 100 lat smażymy schabowego w formie takiej jak Włosi, bo wołowina u nas podłej jakości i Polacy za nią nie przepadają. A teraz ktoś chce nam wmówić, że to kotlet po parysku

    ................
    Przygotuj się na kryzys, jakiego jeszcze nie było
    howtoprepareforcrisis.blogspot.com/
  • Gość: purify IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 12:15
    piesze sysze
  • Gość: krystin9 IP: *.au.poznan.pl 09.11.11, 20:13
    Schab jest mięsem wieprzowym. A kotlet może być : wieprzowy (schabowy), wołowy (sznycel) lub drobiowy.
  • Gość: mort IP: *.bb.sky.com 10.11.11, 01:52
    taaak, SCHABOWY z KURCZAKA
  • Gość: gość IP: *.fn.pl 09.11.11, 11:30
    normalnie padne z powodu tego kotleta, cóż za innowacja, rewelacyjny przepis i niebiański smak - toż to wynalazek na miarę XXII wieku
  • Gość: babcia IP: *.183.134.211.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.11.11, 12:13
    Taki kotlet robiono w internacie 2 razy panierowano/obtaczano w mące/ a wtedy wyglądał na wiekszy.
  • Gość: Ana IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 09.11.11, 12:20
    tyłki rosną.
  • Gość: hehe IP: *.Red-81-39-218.dynamicIP.rima-tde.net 09.11.11, 12:56
    a na czym jego "paryskośc" niby polega?
    zwykły schaboszczak bez bułki tartej, banalny i prosty.
  • Gość: edyta IP: *.57.broadband14.iol.cz 09.11.11, 14:26
    kto powiedzial,ze takie danie tzreba jesc codziennie, wszytsko dla ludzi tylko w umiarze.
  • Gość: Kotlet po parysku IP: *.satfilm.net.pl 09.11.11, 14:45
    Rewelacja po prostu. Każdy głupi wie jak usmażyć pierś z kurczaka.
  • Gość: krzyhoo1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 15:03
    kolejność:
    - rozbić
    - lekko osolić
    - obficie posypać majerankiem
    - zanurzyć w rozbełtanym jajku
    - obsypać krupczatką

    - taka panierka jest wyjątkowo cieniutka i nie chłonie tłuszczu, jak w przypadku zwykłej mąki
  • Gość: inż. Mamoń IP: *.nplay.net.pl 09.11.11, 15:09
    stosuję tę metodę od dziesięcioleci i nie wiedziałem, że to po parysku. Niemalże jak pewien jegomość, który nie wiedział, że mówi prozą
  • Gość: oz_patryk IP: 195.205.186.* 09.11.11, 15:42
    bagietki zjedli no to buk tart musieli zamienić mąką :D
  • Gość: kaska IP: *.w90-29.abo.wanadoo.fr 09.11.11, 19:32
    Wiele lat mieszkam we Fr i odkrylam ze to kotlet po parysku.Jeszcze u nikogo tego nie jadlam.Gdy by pisalo kotlet po eskimosku to tez bym nie uwierzyla.Prosta piers z kurczaka panierowana w jajku i mace,ale nazwa z wyzszych sfer
  • 09.11.11, 23:31
    moja babcia mieszkała na wsi i przed 40 laty robiła kotlety wg. tej receptury. Nie wiedziała jedynie że są po "parysku"
  • Gość: Bernard IP: 199.19.221.* 19.11.11, 21:20
    Heym
    My sa wszyscy pary....zanie
    :):):)
    PS. Dobry jest jak by go nie nazywac..
    Dzis na obiad go podaje..
    he he he he

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.