Jak zrobić spaghetti bolognese? Dodaj do ulubionych


a ja robie inaczej, z podobnych proporcji ale...
najpierw rozgrzewam oliwę(lub olej - zwykle nie mam oliwy;) wrzucam pokrojoną
cebulkę(nieco większą ilość) i rumienię ją, następnie dodaję mięso(kupujemy
mielone wieprzowo-cielęce- jest najlepsze)i podgrzewam mieszając aż będzie
ugotowane(w między czasie obieram i wrzucam 2-3 ząbki czosnku, dodaje przecier
pomidorowy i ok. łyżkę koncentratu pomidorowego(cały czas podgrzewam) i
mieszam aż troszkę odparuje, w między czasie doprawiam oregano, bazylią, solą
i pieprzem, jak mieszanie mi się znudzi zestawiam sos z ognia i niech sobie
odpocznie chwilkę, i tak najlepsze jest następnego dnia odgrzane razem z
makaronem.
Makaronu dla dwóch osób gotuję pół opakowania i zużywam na jeden posiłek pół
porcji sosu. Ser na wierzch jest opcjonalny.
polecam przepis bo zawsze wychodzi pysznie
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.