Dodaj do ulubionych

Chleb typu KR-IRL, to silny ukł. immunologiczny !!

IP: *.chello.pl 18.03.09, 21:28


C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku C H L E B A typu KR-IRL (mini chlebki).
KASZĘ jaglaną 400g. oraz RYŻ biały (lepiej się klei) również 400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) ok. 20 minut. PRZYPRAWY to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 15 minut.
UGOTOWANE Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 45 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: inne dodatki, niż podane w przepisie wzorcowym są ZAKAZANE; (np. miód, rodzynki, wykluczone!)

P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej !!!,
ADRES……….: www.magdalirl.yoyo.pl/index6.php

Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki !!!
pt……….: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!, tzw. NISKIE węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!!.
WAŻNE:
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.
E. P.
Edytor zaawansowany
  • Gość: polizei IP: *.chello.pl 30.10.09, 15:41
    Brednie.
    Prosimy nie spamować.
  • edw.ard 14.11.09, 11:28
    P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120
    j. m., jogurty 120-170 j. m.
    CHLEB na OSTEOPOROZĘ;
    wapnia zawiera ok. 1400-4500 j. m. w zależności od ilości suchej masy
    sproszkowanych szkieletów ryb, dodanych do chleba. Ilość wapnia w tym przypadku
    może być imponująca.

    Całościowy plan odżywiania własnego organizmu kreujemy, co OCZYWISTE w oparciu o
    produkty zawarte
    w zamieszczonych tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej klasyfikacji tzw.
    __ INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.

    Zobacz też:
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    W tej publikacji umieszczono kompletne tabele z produktami, które szeregują
    wartościowość wg IŻ produktu.
    P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE
    OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE,
    które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie
    rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka.

    Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
    Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    --
    medycyna, biologia
  • Gość: Anna MANON, Wien IP: *.chello.pl 15.11.09, 19:48

    Ten chleb dla mnie to samo zdrowie.

  • Gość: Piotr, Zakopane IP: *.chello.pl 16.11.09, 15:34
    ZDROWIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB typu KR-IRL.
    MOTTO: CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!

    1. TEMAT:
    C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki).

    KASZĘ jaglaną __400g. oraz RYŻ biały lub brązowy, również __400g., gotujemy w
    jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut.
    PRZYPRAWY to__: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała
    wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok.
    5-10 minut.

    UGOTOWANE__: Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.)
    do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się
    tzw. mini chlebków.
    Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej
    objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
    Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię
    blachy.
    PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu
    uzyskania tzw. przyrumienienia.
    Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki
    sprzyjają OTYŁOŚCI
    i CUKRZYCY typu 2.

    P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej;
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza
    z książki,
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS,
    Hormony, Testosteron.
    P. S. __CHLEB typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE
    immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii, eliminującej;
    GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we
    krwi, na ok. 4-5 godzin !!
    tzw. __NISKIE węglowodany.
    Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko;
    CUKRZYCA typu 2.
    To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie
    zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

    WAŻNE:
    GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z
    Y W A. Logika myślenia, postęp. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw.
    INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
    __GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA
    zmiana nastroju.

    UWAGA: Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj.
    gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób
    zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w
    szczególności wydolność seksualną organizmu.
    Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy
    Dalekiego Wschodu;
    jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy.
    Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym
    postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

    PLUSY:
    __CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw.
    __NISKIE węglowodany.
    Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
    MINUSY:
    aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

    PORÓWNANIE:
    Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze
    powoduje otyłość i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane.
    Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie
    razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. __WYSOKIE węglowodany,
    niezdrowe dla człowieka.

    REFLEKSJA:
    Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu
    białego oczyszczonego i wody.
    Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt
    najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest
    wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.
    P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach,
    warzywach i innych dodatkach.
    O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70%
    gotowego dania.
    Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !!
  • Gość: WeronikaSTEUD,Wien IP: *.chello.pl 16.11.09, 15:37
    ZDROWIE, ENERGIA. Podstawa to; CHLEB na OSTEOPOROZĘ !!
    MOTTO: OSTEOPOROZA, CUKRZYCA typu 2, otyłość, nie !!; MEDYCYNA, wiedza,
    tak !!

    2. TEMAT:
    __Przepis: WZORCOWY wypieku CHLEBA na OSTEOPOROZĘ (mini chlebki).

    SKŁAD__: CHLEB typu KR-IRL, oraz zmielone kręgosłupy i ości; czyli całe
    SZKIELETY RYB.

    Po zjedzeniu: __ryby wędzonej, gotowanej, pieczonej pozostawiamy kręgosłup i
    ości, które myjemy w ciepłej wodzie i następnie suszymy. Po osuszeniu całość
    mielimy w mikserze celem uzyskania proszku. Tak rozdrobnione szkielety ryb
    wsypujemy do ugotowanej masy z kaszy jaglanej i ryżu, mieszamy a następnie
    pieczemy tj. __REALIZUJEMY znany wszystkim przepis na wykonanie; __CHLEBA typu
    KR-IRL, zgodnie
    z oryginalną recepturą ze strony internetowej.

    P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120
    j. m., jogurty 120-170 j. m.
    CHLEB na OSTEOPOROZĘ;
    wapnia zawiera ok. 1400-4500 j. m. w zależności od ilości suchej masy
    sproszkowanych szkieletów ryb, dodanych do chleba. Ilość wapnia w tym przypadku
    może być imponująca.

    Całościowy plan odżywiania własnego organizmu kreujemy, co OCZYWISTE w oparciu o
    produkty zawarte
    w zamieszczonych tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej klasyfikacji tzw.
    __ INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.

    Zobacz też:
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    W tej publikacji umieszczono kompletne tabele z produktami, które szeregują
    wartościowość wg IŻ produktu.
    P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które
    w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW
    KRĘGOSŁUPA u człowieka.

    Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
    Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
  • Gość: adam IP: *.chello.pl 28.11.09, 08:56
    POWYŻSZE POSTY DOT. CHLEBA KR-IRL SĄ SPAMEM I PRÓBĄ WYŁUDZANIA PIENIĘDZY.

    Autor postów, podszywając się pod różnych userów nakłania do zakupu książki, która została wydana jakoby przez placówkę badawczą.

    Ani instytut im.Lorenca, ani jego pracownicy nie figurują w żadnych bazach polskiej nauki http://nauka-polska.pl/.DLACZEGO???

    Dane NIP i REGON podane na stronie nie należą do żadnej placówki badawczej, a do osoby prywatnej.
    DLACZEGO???
    Każda instytucja publiczna ma obowiązek podania na stronie swoich danych.

    Autor "poradnika żywieniowego" namawia do działań szkodliwych dla zdrowia, np:
    picie kawy kofeinowej osobom chorym na bezsenność;
    picie napojów wysokosłodzonych typu fanta czy cola oraz piwa- cukrzykom.

    Poradnik w formie skoroszytu, niechlujnie napisany, zawiera "rewelacje" z Internetu. Jest to IMHO wyłudzanie pieniędzy.




  • edw.ard 30.11.09, 11:26
    Dotyczy wpisu: Gość portalu: adam 28.11.09, 08:56
    BH18.
    __PODPOWIEDŹ:
    MOTTO: OSOBA; pisze NIEPRAWDY !! _______. Jej tożsamość zostanie USTALONA.

    OSOBA, która w tak oczywisty sposób NIEUCZCIWIE łamie elementarne zasady WIZERUNKOWE,
    __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, jego prawa autorskie, pisze NIEPRAWDY i narusza dobre obyczaje zostanie ustalona przez firmę, którą zaangażowała do tej identyfikacji KANCELARIA PRAWNA reprezentująca instytut naukowy. NOTARIUSZ już potwierdził cały niezgodny z prawdą, wpis.
    Niebawem nastąpi stosowna realizacja ROSZCZEŃ, adekwatnych odszkodowań; przewidzianych prawem na drodze SĄDOWEJ !!

    Instytucje: POLICJA, Prokuratura, SĄD, Urząd Skarbowy; poznają te dane.

    --
    medycyna, biologia
  • edw.ard 30.11.09, 11:30
    Naukowcy z krakowskiego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, będą nominowani
    do nagrody im. Alfreda NOBLA w Sztokholmie, dziedzina MEDYCYNA, Szwecja roku 2010.
    POWÓD:
    1. skomponowali przepis na __CHLEB typu KR-IRL, najzdrowszy aktualnie
    chleb dla człowieka,
    2. sklasyfikowali prozdrowotnie żywność, w tabelach tzw. __INDEKS
    ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu,

    3. przedstawili spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi, która daje
    FINALNE rozwiązanie problemów: __OTYŁOŚCI, również Cukrzycy typu 2,
    4. opracowali zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w
    praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW
    KRĘGOSŁUPA u człowieka.
    5. przedstawili __realny program oszczędności w zużyciu energii, również
    oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety
    Ziemia.
    PUENTA: __IMPONUJĄCE !!

    Patrz strona !!
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    --
    medycyna, biologia
  • edw.ard 30.11.09, 11:31
    BH4.
    __PODPOWIEDŹ:

    Wiadomość z OSTATNIEJ chwili !!.
    NATYCHMIASTOWY ZAKAZ spożycia ryżu i kaszy jaglanej !!

    Z uwagi na prozdrowotne działanie ryżu i kaszy jaglanej, oba produkty zostały ZAKAZANE do spożycia, ponieważ istnieją REALNE warunki dla powstania poważnych szans, na wystąpienie możliwości EWENTUALNEGO nasilenia się tendencji WZROSTU prawdopodobieństwa, pojawienia się okazji DO BEZKOMPROMISOWYCH WYSTĄPIEŃ na rzecz zdecydowanego, również wynikowego działania.

    Skonfundowani SUPONUJĄ jednocześnie spowinowacenie Chińczyków
    z Polakami poprzez konsumpcję zakazanych NAGLE ozdrawiających MÓZGI, __GLUKOZĄ naturalną, produktów.

    Kasusy chińskiej percepcji, mogą prokreacyjnie zadziałać na polskie WYSOKIE dotąd ALIENACJE.

    Jednocześnie wszystkie OSOBY, które propagowały zdrowe ODŻYWIANIE, a wymieniały produkty: RYŻ
    i KASZA JAGLANA, jako główne źródło naturalnej, ENERGII dla człowieka, zostały pozbawione tytułów doktora i profesora, oraz zasiadły w ławce szkolnej, w rzędzie środkowym tuż przed nauczycielem, bez możliwości korzystania ze ŚCIĄG !!.
    Dodatkowo mają bezwzględny NAKAZ pracy w magazynie z SUPLEMENTAMI, i obserwowania całymi godzinami ich kolorowych etykietek, pełnych WITAMIN i SKŁADNIKÓW MINERALNYCH, oczywiście.

    P. S. Informacja ABSOLUTNIE z ostatniej chwili: KURY hodowane przez gospodarzy prywatnie, mają zakaz DZIUBANIA ryżu oraz kasz, w odległości mniejszej niż 2 mb od budy psa, aby ten nie przejął ich nawyków żywieniowych, co skutkowałoby większą energią naszego pieska domowego i możliwością DEKOMPOZYCJI architektury podwórka, np. przesunięciem budy w pobliże wychodka.
    AMEN.

    P. S. Ręce mi również lekko opadają, a można przecież, NORMALNIE. Ja na szczęście w takim świecie żyję. Tobie też tego życzę, przeprowadź się do takiego świata, gdzie ludzie zwyczajnie zadają pytania, otrzymują merytoryczne i uprzejme odpowiedzi, gdzie nikt NIKOGO nie opluwa, bo tylko to potrafi, i gdzie głupota ludzka z nienawiścią, OBŁUDĄ, mają wstęp ZAMKNIĘTY.
    Apeluję jednak o mniej TĘPEJ JAŁOWIZNY, która nic nie wnosi oprócz oszalałej agresji,
    no i ZNIESMACZA. Flaki z olejem to przy tym zdecydowanie, niedościgniony RARYTAS !!

    Pozdrawiam WSZYSTKICH, nagle mająca odcień żółty skóry twarzy, kromkę zakazanego już na szczęście __CHLEBA typu KR-IRL, w ręku, promująca stale __GLUKOZĘ naturalną;
    Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH :lol:
    ROZUMIEM i doradzam; wyłącz ze Swojej diety tzw. __GLUKOZĘ nienaturalną, bo to naprawdę pomaga; w REALNEJ ocenie RZECZYWISTOŚCI !!

    Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH :lol:
    Zobacz też:
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    --
    medycyna, biologia
  • Gość: Renata, Zabrze IP: *.chello.pl 02.12.09, 15:49
    Piekę ten chleb, dla mnie to rewelacja.
  • Gość: LORENCMagdalenaIRL IP: *.chello.pl 07.12.09, 15:07
    MM1.
    MOTTO: INDEKS GLIKEMICZNY, to obłuda i biologiczne KŁAMSTWO !!

    Dotyczy: wyjaśnienia wpisu:
    Autor: Gość: adam IP: *.chello.pl 28.11.09, 08:56

    Wpis ten będący całkowitą NIEPRAWDĄ, o wyssanej z palca treści, podłej i cynicznie FAŁSZYWEJ,
    ma na celu dyskredytowanie poziomu naukowego i pochodzenia pracowników INSTYTUTU IRL KRAKÓW,
    którzy napisali i wydali __Książkę; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

    Celem wpisu jest zniechęcenie czytelnika do zakupu naszej książki i poznania realnej PRAWDY !!
    Dla niewtajemniczonych jest to EKSCYTUJĄCE i stanowi absolutną SENSACJĘ.

    W tejże publikacji mianowicie, rozdział nr R46, pięć stron ciekawego i merytorycznego tekstu; wyjaśnia POLAKOM na wielu przykładach jak i dlaczego są oszukiwani, okłamywani w przekazie wiedzy o tzw. INDEKSIE GLIKEMICZNYM, co skutkuje tym, iż coraz bardziej tyją i zaczynają chorować na Cukrzycę typu 2.

    Celem nikczemnego wpisu jest próba podważenia wiarygodności naukowej Instytutu IRL Kraków, którego pozycja merytoryczna i odkrycia naukowe, także nowoutworzona biologiczna TERMINOLOGIA, są niekwestionowane i WIDOCZNE gołym okiem.

    Pragniemy tylko dodać, iż w naszej książce znajdują się tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
    Zastosowanie tabel skutecznie poprawia stan zdrowia człowieka oraz eliminuje OTYŁOŚĆ, również Cukrzycę typu 2.

    Do tego właśnie nie chcą dopuścić PIEWCY, czyli propagatorzy tzw. Indeksu Glikemicznego, pragnąc dalej zarabiać na sprzedaży POLAKOM, tej Ich fałszywej i biologicznie NIEPRAWDZIWEJ teorii o indeksie glikemicznym, która to teoria JASNO, prosto i CZYTELNIE została zdemaskowana i wyjaśniona w naszej książce.

    Życzymy wszystkim POLAKOM zdrowych i trafnych biologicznie DECYZJI.
    Autorzy: Jarosław MICHAŁ konsultant generalny oraz cały zespół naukowy IRL Kraków.

    Zobacz też:
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
    Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
  • Gość: słoneczko IP: *.chello.pl 07.12.09, 20:54
    Sprawa zostanie zgłoszona na Policję.
  • olaboga.gdzie.ma.noga 07.12.09, 20:59
    "Skonfundowani SUPONUJĄ jednocześnie spowinowacenie Chińczyków
    z Polakami poprzez konsumpcję zakazanych NAGLE ozdrawiających MÓZGI, __GLUKOZĄ naturalną, produktów.

    Kasusy chińskiej percepcji, mogą prokreacyjnie zadziałać na polskie WYSOKIE dotąd ALIENACJE."

    Czy ty czytasz, co napisałeś? Czy to jest tłumaczenie angielskiego tekstu przez elektronicznego translatora, bo tego się po prostu czytać nie da.

    I uprzejmie prosimy o nie spamowanie.
  • Gość: Kraków, UPC. IP: *.chello.pl 07.12.09, 21:46
    Policejski. Kraków. UPC.
    Sprawa niebawem. Kancelaria Prawna wszystko przygotowuje, jeszcze trochę cierpliwości.
    Wyniki i działania będą ADEKWATNE do prymitywizmu i agresji.
    Do SĄDU na ul. Przy Rondzie 7, jest blisko !!
    P. S. Notariusz ma już całkiem sporo materiałów.
  • Gość: majka IP: *.chello.pl 19.12.09, 20:44
    Może OT, ale takimi sprawami nie zajmuje notariusz. Jak już - to policja.

    Nie widzę tu żadnego policejskiego, chyba się komuś forum pomyliło.

    A tak poza tym, za zastraszanie Art. 190 Kodeksu Karnego przewiduje sankcje karna w postaci kary grzywny, karę ograniczenia wolności, lub karę pozbawienia wolności do lat dwóch.


    Ten chleb KR coś tam (kojarzy mi się z Koreą Północną i Kim Ir Senem) jakoś nie za wiele ma chyba wspólnego z chlebem prawdziwym, raczej wygląda na placki zbożowe.
    I chyba z ryżu brązowego, bo biały powoduje wyrzut insuliny do krwi i d*pa rośnie.
  • Gość: Oksana RATH, Lyon IP: 77.236.12.* 30.01.10, 15:01

    __PODPOWIEDŹ:
    71. TEMAT:
    INDEKS GLIKEMICZNY: błędy merytoryczne, biologiczne NIEPRAWDY; KOMPROMITACJA !!

    You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
    TEMAT Nr 6: Kaloryczność, Indeks Glikemiczny: identyfikacja terminów.
    ___: www.youtube.com/watch?v=h_LesusMsmk

    hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
    35. TEMAT:
    INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
    ___:
    www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/INDEKS-GLIKEMICZNY-INDEKS-%C5%BBYWIENIOWY-Jaki-os%C4%85d-11406
    70. TEMAT:
    BRAWO !! Tak trzymać; to BLAMAŻ i PEŁNA KOMPROMITACJA !!
    ___:
    www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/BRAWO-Tak-trzyma%C4%87-to-BLAMA%C5%BB-i-PE%C5%81NA-KOMPROMITACJA-10356
    Zobacz też: DAN VIT
    www.danwit.pl/artykul.php?a=o-montignacu-oraz-indeksie-glikemicznym&s=1
    Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
  • ciotka_ltd 30.12.11, 03:09
    Kilka lat temu (7-8?) tluklo sie takich odmiencow mnostwo po calej Wlk. Brytanii, wydajac i wpychajac ludziom glikemiczne przepisy, indeksy etc. etc. - rzecz jasna za oplata.
    Teraz im przeszlo, ale najwyrazniej towar zostal, a wiec nalezy barachlo wcisnac Polakom ;)
    Zamiast owych chlebkow proponuje talerz nieluskanego ryzu na prawdziwym mleku, albo - bardziej 'po polskiemu' - pajde razowca z bialym serem Potem truchtem do pracy czy szkoly 3-5 kilometrow.
    I dobrze bedzie. :)
  • Gość: Otylia, W-wa IP: 77.236.12.* 01.02.10, 20:28
    CHLEB typu KR-IRL; dodajemy: OTRĘBY PSZENNE !!
    MOTTO: Otyłość, Cukrzyca typu 2. Dla tych chorób to skuteczny żywieniowy przełom.

    1A. TEMAT:
    Przepis: uzupełniony i ZAKTUALIZOWANY.

    P. S. Otręby pszenne stabilizują poziom cukru we krwi w sytuacji, gdy organizm
    odzyskuje tzw. __GLUKOZĘ naturalną z kaszy i ryżu.
    Proces odzysku glukozy wydłuża się zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie
    sytości. Dla otyłości
    i cukrzycy typu 2 to skuteczny prozdrowotny przełom.
    __Chleb typu KR-IRL z otrębami powoduje, że dolegliwość o nazwie zaparcia staje
    się zapomnianym terminem historycznym.
    Jest to obecnie jeden z najzdrowszych i najbardziej pożądanych produktów
    żywieniowych dla człowieka.
    W diecie sportowców to podstawowy element energetyczny.
    Całodzienne wyżywienie, co oczywiste realizujemy w oparciu o CHLEB typu KR-IRL
    oraz produkty z tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
    Jest to: ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !!

    Zobacz też; na stronie instytutu: IRL KRAKÓW
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
  • Gość: Dariusz LENS, Łódź IP: 77.236.12.* 07.02.10, 10:51
    BH15.
    MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie:
    I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.

    Skrót nazwy tego instytutu to: __INSTYTUT IRL KRAKÓW.
    Przedmiotem badań IRL jest identyfikacja wpływu produktów zjadanych przez
    człowieka, a raczej wpływ pierwiastków zawartych w tym produkcie zjadanym, na
    narządy wewnętrzne naszego organizmu, precyzyjniej to chodzi o identyfikację
    reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany, które to NARZĄDY wykonują
    określone reakcje, wyuczone w długim okresie ewolucji na naszej planecie,
    procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na Ziemi.
    __INSTYTUT IRL KRAKÓW nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi
    polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu JAŁOWEGO przekazu
    pseudo merytorycznego.
    NIE, i stanowczo NIE !!
    Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość.
    IRL reprezentuje komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże
    komunikacji OBOWIĄZUJE klimat, kolejno:
    1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi.
    Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.

    Wszystkie porady żywieniowe ze swym poziomem skuteczności, stanowią
    __ROZWIĄZANIE problemu otyłości i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz
    wyeliminowanie bólów kręgosłupa.
    W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań.
    Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach:
    1. Szacunek, 2. Uprzejmość i grzeczność.

    Te dwa słowa oraz MERYTORYCZNY, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek
    chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
    Opłata za każdy wykład jest obowiązkowa; to wyłącznie słowo: DZIĘKUJĘ. Możliwa
    jest dopłata w treści słowa: BARDZO. Razem pełna sugerowana opłata to: DZIĘKUJĘ
    BARDZO.
    Jest to, taka bardzo już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancja.
    Publikacja, którą napisali robi wrażenie.

    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
    Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
  • Gość: gosc IP: *.chello.pl 12.02.10, 14:56
    Oksano, Otylio i Dariuszu.
    Z przykrością zawiadamiam, że piszecie z jednego kompa o nr IP: 77.236.12.*.
    Spam w RP jest karalny. Podobnie jak wyłudzanie pieniędzy od ludzi - z kodeksu karnego art. 28 bodajże. Na szczęscie można taką sprawę zgłosić policji.
  • Gość: Krzysztof W-wa IP: 77.236.12.* 13.02.10, 20:36
    T R A G I F A R S A dla otyłych, i NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH !!
    tvn1 .
    MOTTO: MICHEL MONTIGNAC, jest; POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !!

    Podawanie tzw. Indeksu Glikemicznego w stosunku do ok. 30% produktów to
    zwyczajne tzw. błędy merytoryczne, nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie
    i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.
    Ten oszukańczy proceder jest KPINĄ z inteligencji współczesnego człowieka !!
    Propagatorzy tzw. IG najzwyczajniej przyczyniają się do wzrostu zachorowań na
    CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali
    najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i
    rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości
    wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie
    organizmów żywych. Dopiero zaznajomienie się z tabelami produktów
    sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw.
    __Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej
    finale rozwiązania
    w zakresie zwalczania obu chorób.

    Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i
    zaczynają mieć cukrzycę;
    cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce,
    pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

    P. S. Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie
    (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz
    pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy
    każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem
    jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych
    błędów merytorycznych
    i NIEPRAWD biologicznych.
    Wg tego IG to po czekoladzie 70% się ”chudnie”, a tłuszcz z żółtego sera i
    szynki wieprzowej organizm człowieka ”wydala” wg tej bzdurnej i nieprawdziwej
    teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
    w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej
    (biologia z 4 klasy).
    Przekaz JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER, o tzw. indeksie glikemicznym nadaje się,
    aby zgłosić sprawę do PROKURATURY i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili
    zdrowie.
    Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK mówiła,
    powinien się zaznajomić
    z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB
    typu KR-IRL,
    o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

    Patrz strona:
    Link do książki, pokazującej prawdy biologiczne pt.
    __: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
  • Gość: Sławek IP: *.chello.pl 17.02.10, 16:43
    "Poradnik żwywieniowy człowieka XXI wieku" zawiera informacje zaczerpnięte z Internetu, same truizmy.

    Poradnik pisany po częsci duzymi literami, wielokolorowy, nierzadko wyboldowany. Wlele stron w całości lub częściowo w różnych kolorach, także czerwonym.
    Większą część książki stanowią zdjęcia z Internetu np. powtarzające się fotografie ludzi otyłych, zdjęcia produktów żywnościowych - np. obok siebie 2x zdjęcie napoju pomarańczowego albo pionowo 3x zdjęcia butelek z olejem, tylko w różnych ujęciach. Po co? Nie mam pojęcia...
    Te fotki były zapewne chronione przepisami prawa autorskiego..

    Brak przypisów dot. wynikow badań, jakoby prowadzonych przez instytut. Brak tytułow prac, na które się powołuje.
    Brak nazwiska autora/autorów poradnika. Podane są tylko inicjały zespołu naukowego:
    "prof.dr hab. E.P., prof. dr hab. n.med. S.O." itd
    "recenzenci - prof. dr hab. W.K., prof. dr hab. n.med. S.U. "itd.

    Jakoby "ze względu na ochronę prywatności oraz podpisane umowy lojalnościowe w zakresie tematyki, nazwiska i imiona podajemy w formie inicjałów". Praca - niby naukowa, przełomowa, godna Nobla, ale autorzy nie chcą podawać swoich nazwisk???
    Po słowach copyright by - zaczerniony prostokąt.

    Brak nr patentu tego chleba IRL.

    Niektóre rewelacje z poradnika:
    -kawa wyłącznie kofeinowa dla osób chorujących na bezsenność
    -piwo i napoje gazowane typu fanta, cola, pepsi dla osób otyłych i cukrzykow - jako produkty dozwolone w diecie
    -ryż biały - jako produkt żywnościowy powodujący tylko nieznaczny wyrzut insuliny.
  • Gość: Bernardeta, POZNAŃ IP: 77.236.12.* 18.02.10, 19:06
    __PODPOWIEDŹ:

    BH28.
    Śliwki świeże są zdrowe, ale zawierają ok. 12% węglowodanów, bardzo pozytywnych,
    tzw.
    __NISKICH węglowodanów. Chodzi o to, że po zjedzeniu świeżych śliwek jesteś
    dalej głodna. Czyli krótko, są zdrowe możesz jeść, ale będziesz głodna.
    Inaczej sprawa wygląda ze śliwkami suszonymi, po spożyciu których poziom cukru
    podnosi Ci się bardzo wysoko, co sprzyja cukrzycy typu 2, oraz otyłości, ale też
    po krótkiej chwili zasycenia, poziom cukru w Twojej krwi tak spadnie poniżej
    wartości wyjściowych, że będziesz wtedy mocno głodna.
    Masz to w książce,
    _pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Poczytaj, zapoznaj się, to wystarcza, pamiętaj też o __CHLEBIE typu KR-IRL,
    ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w strefie, nie jesteś GŁODNA.

    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
  • Gość: maria IP: *.chello.pl 20.02.10, 10:55
    Bernadeto - masz ten sam IP co Oksana, Otylia i Dariusz. Przestań spamować, bo się już rzygać chce.

  • Gość: Luiza BERTIE, W-wa IP: 77.236.12.* 06.03.10, 16:31
    INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
    MOTTO: DIETA RACJONALNA, badania; KREW, Wydzieliny, WYDALINY, Pierwiastki WŁOSA, tak !!

    35. TEMAT:
    __DIETA RACJONALNA; tzw. dla myślącego człowieka powinna AKCEPTOWAĆ wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone REGUŁY. Stanowi to trudny problem, ale bez badań;
    KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, jest to absolutnie niemożliwe.

    Wtedy można tylko przerzucać się:
    PSEUDO regułami; NA WĘCH i CZUCIE, również PRZYPUSZCZENIA.
    Kto zada sobie trud i ZBADA jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na RODZAJE białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne Ew. drobna skala technicznego błędu. A więc:

    przy zwalczaniu OTYŁOŚCI ważna jest wiedza, klasyfikująca pożywienie na KATEGORIE uwzględniające zawartość tłuszczów, WYSOKICH węglowodanów, NISKICH węglowodanów; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw.

    __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. To wystarcza, aby samemu DECYDOWAĆ o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, ROZWIĄZANIE trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. LEKARZ rodzinny co ważne, też nam to POTWIERDZI !!

    ARTYKUŁ: o węglowodanach.
    __WYSOKIE węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).
    __NISKIE węglowodany; to,
    1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
    2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

    Ten POZIOM WZROSTU można sobie łatwo samemu sprawdzić, własnym GLUKOMETREM !!
    Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo.
    Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo __WYSOKICH węglowodanów czyli cukru białego lub brązowego.
    Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie.

    To jeden z dramatycznych U J E M N Y C H, przyrodniczych rekordów !!
    I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy to wykonać OSOBIŚCIE.
    Badanie zaczynamy NA CZCZO, określamy wówczas; POZIOM CUKRU np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

    Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY,
    i zobaczyć ile jest tam błędów.

    Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 3% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
    Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

    Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
    w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

    Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy to wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba ZWERYFIKOWAĆ, również UWIARYGODNIĆ, w trosce o własne zdrowie i Ew. wyniki sportowe.

    P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing i biznes.

    Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.
    Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; __INSTYTUT IRL KRAKÓW.

    W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki,
    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ponad 200 pozycji.
    Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm !!
    W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.

    Dostarcza ogrom energii eliminującej GŁÓD, dlatego iż GLUKOZA w nim zawarta stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
    tzw. __NISKIE węglowodany.
    Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
    To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

    Przepis wypieku Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej;
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    WAŻNE:
    __GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.
    GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

    PRZYPOMNIENIE:
    organizm człowieka buduje NOWE komórki w oparciu o składniki i związki pokarmowe dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem.
    Jemy pokarmy tzw. __ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; WYNIK: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie.
    Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący:
    realizujemy KOSTRUKTYWNIE, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.
    Wybór należy do naszego __MÓZGU, który gdy jest odżywiony __GLUKOZĄ naturalną, czyli tzw. __NISKIMI węglowodanami, to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej, dla rozumnego człowieka; OCZYWISTOŚCI.


    I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: __INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

    ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
    Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
    Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste ciągle powtarzane FRAZESY, __NIEPRAWDY biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite KŁAMSTWA.
    Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
    PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
    Dla nas tj. __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja
  • Gość: Henryk REIS, Wien IP: *.home.aster.pl 13.04.10, 18:03
    INDEKS GLIKEMICZNY.
    INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE.
    MM.4.
    TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

    Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i
    KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

    Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na
    celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego
    wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu
    zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do
    wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

    Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost
    poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do
    PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
    Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków
    odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a
    powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do
    zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
    i NIEPRAWD biologicznych.

    Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki
    wieprzowej organizm człowieka WYDALA wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii.
    Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
    w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej
    (biologia z 4 klasy).
    Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu
    100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg
    IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%,
    czyli też jest niski.
    Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki
    zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób
    gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to
    zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

    Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których
    to węglowodanów
    w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom
    cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący
    JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

    Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów
    jest B. DUŻO.

    Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest
    to TRUDNE !!

    Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i
    zaczynają mieć cukrzycę;
    cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
    pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

    Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje
    frustracje próbują
    niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją
    sytuację procesową.
    Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

    Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania
    właścicielki instytutu
    i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i
    negatywne wpisy
    w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również
    zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w
    sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
    (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i
    potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane
    dla SĄDU).

    Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU
    GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na
    naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

    Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie
    OSZUSTWO !!
    Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem
    przy aprobacie SĄDU.
    Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za
    swoją PODŁOŚCIĄ.

    Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o
    te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To
    proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie
    ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni
    naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY
    BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

    Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji
    tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU
    ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona
    mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

    Zobacz też, prawdy biologiczne;

    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

    Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
  • Gość: Otylia, W-wa IP: *.home.aster.pl 13.06.10, 12:10
    BH.15.
    MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie:
    I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.

    Skrót nazwy tego instytutu to: __INSTYTUT IRL KRAKÓW.
    Przedmiotem badań IRL jest identyfikacja wpływu produktów zjadanych przez
    człowieka, a raczej wpływ pierwiastków zawartych w tym produkcie zjadanym, na
    narządy wewnętrzne naszego organizmu, precyzyjniej to chodzi o identyfikację
    reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany, które to NARZĄDY wykonują
    określone reakcje, wyuczone w długim okresie ewolucji na naszej planecie,
    procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na Ziemi.
    __INSTYTUT IRL KRAKÓW nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi
    polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu JAŁOWEGO przekazu
    pseudo merytorycznego.
    NIE, i stanowczo NIE !!
    Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość.
    IRL reprezentuje komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże
    komunikacji OBOWIĄZUJE klimat, kolejno:
    1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi.
    Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.

    Wszystkie porady żywieniowe ze swym poziomem skuteczności, stanowią
    __ROZWIĄZANIE problemów otyłości i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz
    wyeliminowanie bólów kręgosłupa.
    W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań.
    Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach:
    1. Szacunek, 2. Uprzejmość i grzeczność.

    Te dwa słowa oraz MERYTORYCZNY, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek
    chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: __INSTYTUTU IRL
    KRAKÓW.
    Opłata za każdy wykład jest obowiązkowa; to wyłącznie słowo: DZIĘKUJĘ. Możliwa
    jest dopłata w treści słowa: BARDZO. Razem pełna sugerowana opłata to: DZIĘKUJĘ
    BARDZO.
    Jest to, taka bardzo już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancja.
    Publikacja, którą napisali robi wrażenie.

    __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
    Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
    Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

  • Gość: Ewelina OLLS,Wien IP: *.home.aster.pl 19.06.10, 17:10
    MM.6.
    MOTTO: OSZCZERSTWO, lub raczej prostackie OSZUSTWO.

    Dotyczy; wyjaśnienia ANONIMowych wpisów: wszystkie negatywne !!

    Wpisów tych dokonała Osoba sprzedająca książki o tzw. INDEKSIE GLIKEMICZNYM, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie SZYBKO TYJĄ i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto.

    Te OSZCZERSTWA i kłamstwa pisze niegodziwiec oszukując stale POLAKÓW. To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali __książkę; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

    Naukowcy z IRL: przedstawili wyniki badań od roku 1970 i skuteczną terapię zwalczEnia OTYŁOŚCI i Cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując OSZUSTWO o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te kłamliwe, Nieuczciwe i bezczelne WPISY !! Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, POLICJA ws IP. Całe odszkodowanie z tytułu negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz DZIECI z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w SĄDZIE niebawem.

    Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
    __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

  • Gość: Anna TURO, W-wa IP: *.home.aster.pl 26.01.11, 02:07
    IRL KRAKÓW. U Nich: ciągły postęp to standard.
    BH.1951. ***

    USTALENIA IRL KRAKÓW, DOCENIA OBECNIE CORAZ WIĘCEJ OSÓB;
    Są to zwyczajne reakcje, na precyzyjnie opracowane teorie (osiągnięcia), naukowców z krakowskiego instytutu. Przedstawiciel IRL KRAKÓW na facebooku został przyjęty w poczet znajomych (po niezbędnej identyfikacji), przez wiele znamienitych i szanowanych OSÓB ( z przewodniczącym PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO na czele).

    OSTATNIO ZNAJOMYM ZOSTAŁ (AKCEPTUJĄC ODKRYCIA) PRZYSZŁY KRÓL ANGLII WILL WINDSOR:
    POLACY zaczynają być dumni z KRAKOWIAN.

    KLIKNIJ NA LINK:
    ADRES_______: pl-pl.facebook.com/profile.php?id=100000134717487

    ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/
  • aniuta68 06.03.11, 20:15
    A w jakiej wielkości blaszki pieczemy, keksówce ??

    --
    dietaiodchudzenie.blogspot.com/
  • Gość: Ditta ROKH, W-wa IP: 77.236.26.* 15.04.11, 23:05
    3.TEMAT.
    CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na OTYŁOŚĆ-IRL (mini chlebki). *

    KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, mniej bo __250g., gotujemy
    w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

    PRZYPRAWY TO:
    Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

    UGOTOWANE OBIE KASZE (MASA RAZEM 650 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
    Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).

    DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. OBIE KASZE WRAZ Z OTRĘBAMI:
    Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

    ISTOTNE:
    Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

    JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
    Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

    CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
    Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

    WAŻNE:
    GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. *

    TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
    Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

    PLUSY:
    CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
    MINUSY:
    Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

    TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
    Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!

    PORÓWNANIE:
    Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.

    KONKLUZJA finalna:
    Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, również CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

    REFLEKSJA:
    CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

    P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!

    PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; *
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/

    INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

    PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
    Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

    DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
    Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

    MOTTO:
    Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

    Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***

    3.TEMAT.
    ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php
  • joko5 19.04.11, 20:43
    bełkot chorej osoby
    --
    moja galeria
  • Gość: Ditta, W-wa IP: 77.236.26.* 19.04.11, 22:09
    4.TEMAT.
    CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na CUKRZYCĘ-IRL (mini chlebki). *

    KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ gryczaną, również __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

    PRZYPRAWY TO:
    Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

    UGOTOWANE OBIE KASZE (MASA RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
    Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).

    DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. OBIE KASZE WRAZ Z OTRĘBAMI:
    Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

    ISTOTNE:
    Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

    JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
    Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

    CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
    Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

    WAŻNE:
    GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
    GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. *

    TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
    Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

    PLUSY:
    CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 21% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
    MINUSY:
    Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

    TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
    Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!

    PORÓWNANIE:
    Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.

    KONKLUZJA finalna:
    Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, również CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

    REFLEKSJA:
    CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 21% wzrostu, a jego IŻ = 2,1 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza gryczana powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

    P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy gryczanej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!

    PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; *
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/

    INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

    PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
    Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

    DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
    Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

    MOTTO:
    Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

    Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***

    4.TEMAT.
    ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php
  • Gość: IDENTYFIKACJA. IP: 77.236.26.* 23.04.11, 22:13
    BH.0.
    MOTTO: minus -- 0, tj. mniej niż ZERO. *

    KAŻDY Z NAS, POSŁUGUJE SIĘ ŚRODKAMI W JAKIE WYPOSAŻYŁA GO RODZINA:
    I doposażyło życie. To co mówi, pisze oraz to co robi, klasyfikuje Go i IDENTYFIKUJE jednoznacznie. Czytajmy więc te wypowiedzi, a osąd nasuwa się Nam jako SMUTNA i ŻAŁOSNA, realna oczywistość.

    PUENTA:
    Ważne są jednak tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, a głównie tzw. GLUKOZA naturalna, niezbędna dla naszego mózgu.

    GLUKOZA NIENATURALNA, TO M ĄKA I CUKIER:
    Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.

    ROZUMIEM I DORADZAM, WYŁĄCZ ZE SWOJEJ DIETY TZW. GLUKOZĘ NIENATURALNĄ:
    Bo to naprawdę pomaga; w realnej ocenie RZECZYWISTOŚCI !! *

    UWAGA; NALEŻY RÓWNIEŻ ZAOPATRZYĆ SIĘ W PATYCZEK:
    Którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie ZIEMIA.

    R E F L E K S J A:
    INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    ZOBACZ TEŻ; CHLEB na OSTEOPOROZĘ, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/

    BH.0.
    ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php
  • Gość: Ditta, W-wa IP: 77.236.26.* 10.05.11, 21:30
    2.TEMAT.
    Przepis: WZORCOWY wypieku CHLEBA na OSTEOPOROZĘ-IRL (mini chlebki). *

    SKŁAD: CHLEB TYPU KR-IRL, (TJ. KASZA, RYŻ ITD.) ORAZ ZMIELONE KRĘGOSŁUPY I OŚCI:
    Czyli całe SZKIELETY RYB.

    PO ZJEDZENIU RYBY WĘDZONEJ, GOTOWANEJ, TAKŻE PIECZONEJ:
    Pozostawiamy kręgosłup i ości, które myjemy w ciepłej wodzie i następnie suszymy. Po wysuszeniu całość mielimy w mikserze uzyskując sproszkowaną masę. Tak rozdrobnione szkielety ryb wsypujemy do ugotowanej masy z kaszy jaglanej i ryżu, mieszamy a następnie pieczemy tj. realizujemy znany wszystkim przepis na wykonanie; CHLEBA typu KR-IRL, zgodnie z oryginalną recepturą ze strony internetowej.

    P. S. NAJWIĘCEJ WAPNIA JEST W SZPROTKACH:
    Np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m. CHLEB na OSTEOPOROZĘ-IRL: wapnia zawiera ok. 1400-4500 j. m. w zależności od ilości suchej masy sproszkowanych szkieletów ryb, dodanych do chleba. Ilość wapnia w tym przypadku może być imponująca.

    CAŁOŚCIOWY PLAN ODŻYWIANIA WŁASNEGO ORGANIZMU KREUJEMY, CO OCZYWISTE:
    Wybierając produkty zawarte w tabelach sklasyfikowanych wg prozdrowotnej, odchudzającej identyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. *

    KONKLUZJA finalna:
    Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, również CHLEB na OSTEOPOROZĘ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

    ZOBACZ TEŻ;
    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
    W tej publikacji umieszczono kompletne tabele z produktami, które szeregują wartościowość wg IŻ produktu.
    P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka.

    AUTOR: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
    Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/

    2.TEMAT.
    ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php

    Biologia, medycyna.
  • ewelinabbb 31.07.11, 22:20
    ZOBACZ też to: ♥♥♥ ♫♪♫♫♪♫ ♥♥♥

    MM.4.
    sandrarecho.pinger.pl/m/4500013


    ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php

    Biologia, medycyna.
  • Gość: Ewa IP: *.home.aster.pl 28.12.11, 16:43
    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

    1. Ewa Somrowska.

    W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Poczawszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest,
    a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy. Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami.....! I znalazłam.

    Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegołów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna).

    Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!

    Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa.
    Odrzucić należy cukier i mąkę. ( www.instytutirl.com.pl )

    Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających makę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.

    Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro już po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić!

    Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20
  • Gość: Gena IP: *.home.aster.pl 28.12.11, 16:44

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

    1. Gena Janczewska-Korczagin.

    Czy wiecie o tym że cukrzycę typu 2 i plagę otyłości wywołuje alergia na mąkę ????
    Ja też o tym wcześniej nie wiedziałam.
    A zaczęło się od tego, że byłam wiecznie głodna i ciągle chciałam jeść!!! Tylko że ja nie byłam świadoma tego, że cierpię z powodu głodu jakościowego!!!

    No i tak trafiłam w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupiłam ich książkę: Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. I okazało się, że kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jakości jedzenia wg Indeksu Żywieniowego.

    Ta różnica była dla mnie bardzo ciekawa. Kupiłam ich książkę, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ryżu i kaszy jaglanej po jedzeniu którego ponad miesiąc zaczął mi spadać mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, którzy powiedzieli że chyba muszę przejść na insulinę- zdenerwowana zadzwoniłam do dra Jarosława Michała z Instytutu i on zszokował mnie informacją o alergii na mąkę. I kto by pomyślał, że nasza cywilizacja wychowana na kulturze mąki od tej mąki może mieć alergię??? No i zaczęłam już jeść chleb na otyłość przysłany wg przepisu KR- IRL. Przestałam brać tabletki od cukrzycy typu 2. Chlebek jest smaczny i sycący, sama go piekę sobie.

    No i stosując się diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ciągu 3 miesięcy ( nie jedząc tabletek od cukrzycy ) schudłam około 8 kg. Przestałam brać leki od nadciśnienia – okazały się niepotrzebne. Po 6 miesiącach schudłam 30 kg. Teraz zostało mi do zrzucenia tylko 15 kilogramów!!!! To niewiarygodne, ale czuję się fantastycznie, jestem silna i zdrowa.

    Życie dla każdego z nas okazało się trudne, w biegu, dzisiaj już chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszyła…. więc zaczęliśmy jeść co popadnie pod rękę.
    Wszechświat stworzył najbardziej idealną i samodzielną jednostkę we wszechświecie do jego ochrony- tego Wszechświata- to ty człowiek i ja człowiek. Inni ludzie. Wszechświat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogramów, więc nie niszczmy siebie i wykorzystajmy naturę człowieka, ot chociażby po to aby nie jeść wysokich węglowodanów tylko jeść NISKIE WĘGLOWODANY!! ( www.instytutirl.com.pl )

    Więc proszę was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie się żyć w zgodzie z naturą Indeksu Żywieniowego i zgodnie z naturą we Wszechświecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby żywienia, aby trwać w sposób rozumny.

    Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, której zależy na człowieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niektórzy słuchając mnie odbierają mnie jako członka jakiejś sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, jeść go i nie czuć głodu. A głód powoduje strach, który paraliżuje rozum. Ale głód można pokonać w prosty sposób, dzięki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jarosława Michała- który jest zawsze z pomocą i daje mi poczucie bezpieczeństwa dając bardzo pożyteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dziękuję Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.

    To jeszcze nie koniec moich zmagań, one ciągle trwają, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dziękuję i liczę jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczną dra Jarosława Michała wyprowadzającego mnie z zamętu około medycznego. Życzę wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokonać- młodzież musi sama poznać reguły przyrody i reguły żywienia człowieka, aby połączyć to wszystko w swoim rozumie- uważam że należy włączyć to w podstawy programowe nauczania przyrody.

    1 października 2011 o 18:09
  • Gość: Gena2. IP: *.home.aster.pl 28.12.11, 16:46
    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

    2. Gena Janczewska-Korczagin.

    Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne badania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wybawić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z ( www.instytutirl.com.pl ) a ja sprawdziłam to w działaniu - jako indywidualny przypadek potwierdzający teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.

    Co od tego czasu wiem więcej na ten temat?

    Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa.

    Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, doświadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doświadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokonać głód.

    Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węglowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i )

    Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sądzić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współpracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być niezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie.
    Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce chleba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G.

    Natomiast wszystkie analizy ( www.instytutirl.com.pl ) oparte są na ICH Indeksie Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmniejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone ogórki????

    A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzięczna- Szanowni Ludzie Instytutu.

    23 października 2011 o 17:37
  • Gość: Ewa2. IP: *.home.aster.pl 28.01.12, 17:59

    Pytanie: Ewo, czy TY szczuplejesz ?! 15 grudnia 2011 (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

    2. Ewa Somrowska.

    Tak, ginę w oczach -ha, ha. A tak na poważnie-to tak, udało mi się zrzucić 20 kg w 6 miesięcy. Teraz przeszłam 2 tyg. oczyszczania na samych warzywkach i zaczynam dalej stosować (instytutirl) dietę .

    Zmodyfikowałam ją jednak, ponieważ nie jem i nigdy nie jadłam mięsa-nie cierpię, a z mądrością mego organizmu nie będę dyskutować. Zastąpiłam mięso rybami i soją. Czuję się świetnie. Zostało mi jeszcze ok. 10 kg do zrzucenia.

    Pozdrawiam 16 grudnia 2011 (facebook)
  • ciotka_ltd 30.12.11, 03:27
    'Magia' indeksu glikemicznego zmarla smiercia naturalna na Zachodzie kilka lat temu. Ostala sie jedna dosc oczywista prawda o wlasciwym zywieniu: jak najwiecej produktow mozliwie jak najmniej przetworzonych, oraz jak najwiecej ruchu na swiezym powietrzu. I koniecznie nauczyc sie sluchac wlasnego ciala - ono bezblednie podpowiada, czego mu trzeba. Niestety, czlowiek glupi i nie chce cielska sluchac, woli sobie rozne bzdury poczytac:)
    Tylko tyle i az tyle. Kropka. Ciotka ma zdrowo po czterdziestce, a wyglada juz teraz 15 lat mlodziej trzymajac sie powyzszych zasad (dwoje dzieci a waga do 55 kg, wymiary 90-60-90, calkowicie zdrowa, bo wlasnie przebadana, poziom babskich hormonow tez z 10 lat mlodszy od wieku metrykalnego wraz z calym dobrodziejstwem inwentarza).
    Serdecznie pozdrawiam:)
  • Gość: Ditta, W-wa IP: *.home.aster.pl 29.01.12, 21:30

    ZOBACZ TEŻ TO: ♥♥♥♥♥

    INDEKS GLIKEMICZNY. BŁĘDY I NIEPRAWDY W IG. *****
    MM.5.
    przepieknie.pl/threads/976-indeks-glikemiczny?p=5498&posted=1#post5498

    ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php

    Biologia, medycyna.
    MM.5. / + inne artykuły wg kolejności.
  • Gość: Ditta, W-wa IP: 213.134.163.* 28.02.12, 11:00
    CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
    80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO.

    CHLEB TYPU KR-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:
    Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !!

    OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):
    Każdy CHLEB-IRL tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!).

    PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; *****
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
    ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/index6.php

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka