Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Większość nie ma zielo...

Komentarze do artykułu

Jaki czynsz za wykupione miejsce w podziemnym garażu?

Nasz Czytelnik kupił nowe mieszkanie oraz miejsce w podziemnym garażu, za które zapłacił 36 tys. zł. Spodziewał się, że czynsz za garaż nie przekroczy 50 zł, ale że jest dwa razy większy. - Za 100 złotych mogę parkować w galerii handlowej bez kupowania garażu - narzeka.

Większość nie ma zielonego pojęcia o czym pisze

Autor: Gość: Piotr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 23:20
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Ktoś, kto kupuje mieszkanie od SM lub dewelopera nie ma pojęcia w jakiej wysokości będzie płacił czynsz za lokal czy też miejsce postojowe. Wszystko zależy od Zarządcy, a później Wspólnoty oraz przyjętym systemie opłat (zaliczkowym/uwzględniającym prognozy/uwzględniającym rzeczywiste zużycie itp.). Ja płacę 35 zł za garaż i uważam, że jest to za dużo, bo w zeszłym roku płaciłem 14,50 zł (choć garaż był myty raz w miesiącu, a nie jak teraz co 2 tygodnie). Kiedyś tez płaciłem czynsz za 60 m2 w wysokości 350 zł, a po 2 sezonach, kiedy non stop miałem dopłaty do sezonu grzewczego na poziomie 2 i więcej tysięcy zł, Zarządca przeliczył wszystko wg faktycznego zużycia mediów i uchwałą WM płacę 600 zł. W umowie sprzedaży mieszkania, a potem w akcie notarialnym nie ma nic poza ceną końcową lokalu mieszkalnego, a potem enigmatycznymi informacjami, kto będzie zarządzał nieruchomością przez pierwszy rok po ukonstytuowaniu się wspólnoty mieszkaniowej (najczęściej jest to sam deweloper lub firma przez niego wskazana).
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.