Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Bachmann: To nie król ...

Komentarze do artykułu

Bachmann: To nie król jest nagi, lecz arystokracja

Kiedy pracowałem w Centrum Willy'ego Brandta, to przełożony mojego dyrektora, prorektor do spraw współpracy z zagranicą, był jednocześnie jego podwładnym, jako kierownik katedry w tymże Centrum. To nie jest żart z Dillberta, to się dzieje naprawdę

Bachmann: To nie król jest nagi, lecz arystokracja

Autor: jacek-wroclaw 31.01.11, 10:07
Ech ... zwłaszcza z tą dydaktyką się zgadzam. Zdawało mi się, że na pierwszych latach prawa powinienem wkuwać p. konstytucyjne, cywilne, karne... Gdzie tam. Największy nacisk kładzie się na historie powszechną, historię polski, filozofię. Przypadkiem może mi się zapomnieć kilka instytucji prawa cywilnego, ale boże uchowaj, żeby zapomnieć Marsyliusza z Padwy, Jana z Salisbury, poglądy Piusa IX, XI, XII, oraz kilkunastu innych papierzy, jak i kilkuset (sic!) innych filozofów.
Mam wrażenie, że Uniwersytet akurat ma na stanie wybitnych specjalistów ds. wspomnianych wyżej zagadnień. Brak mu niestety kogoś kto mógłby studentów uczyć np. retoryki, przemawiania, prawa UE ...
Dlatego, jak to mawia jeden ze 'zwykłych' doktorów, "jest jak jest".
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.