• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

chleb z m±ki żytniej 3000 lub 2000 - gdzie kupić? Dodaj do ulubionych

  • 27.01.12, 09:58
    jak w temacie - wiecie, gdzie można w naszym mie¶cie dostać taki chleb z pełnego przemiału?
    Zaawansowany formularz
    • 27.01.12, 10:14
      Piekarnia na Bema?
      --
      wła¶ciwie to powinno być pentalejdi...
    • Go¶ć: nastyyy IP: *.wroclaw.mm.pl 27.01.12, 11:28
      W Almie jest nawet kilka do wyboru.
      • 27.01.12, 12:42
        szukam takiego bez spulchniaczy, drożdży, soli etc
        mam nadzieję, że faktycznie znajdę np w Almie

        przykładowo bdb chleb jest z firmy Weget, ale on ma domieszkę m±ki 1750 do żytniej 2000 w swoim 100% żytnim - pysznym swoj± drog±, lecz zastanawiam się, czy znajdę chleb robiony z 3000. Bardzo ciekawa jestem jego smaku.
        • 27.01.12, 12:54
          ale się ubawiłam :D :D
          nie chcę powiedzieć, że PRZERAZIŁAM

          zadzwoniłam do słynnej we Wrocławiu piekarni na Bema z pytaniem o chleb żytni i numery m±ki używane do wypieku

          Pan był wielce zdziwiony pytaniem o chleb z m±ki żytniej 3000, bowiem, jak twierdził, takiej m±ki NIE MA :D

          na Bema jak się okazało chleb żytni robiony jest najwyżej z m±ki żytniej 750, czyli pytlowej

          więc przejdę się do Almy
          choć tak naprawdę w±tpię w sukces, bo takie chleby z pełnego przemiału pewnie tylko w młynach jakich¶ i małych piekarenkach sprzedaj±.

          czekam na odzew w dalszym ci±gu
          może kto¶ pożera ze smakiem taki chleb jakiego szukam :-) i się podzieli informacj± :-)

          __________________________________________________
          gar¶ć informacji
          M±ki żytnie:
          typ 580 – żytnia jasna
          typ 720 – pytlowa
          typ 1400 – sitkowa
          typ 1850 – starogardzka
          typ 2000 – razowa (do chlebów żytnich razowych)
          typ 3000 – z pełnego przemiału

          • Go¶ć: mnb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:38
            Jak jeste¶ tak± "alf± i omeg± m±kow±" to absolutnie nie kupuj chleba na Bema !
            Omijaj j± z daleka bo to nie jest piekarnia dla Ciebie !
            • Go¶ć: ziel_warz IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 18:55
              ej, nie miało być tu nic 'jak znawca'
              szukam chleba z m±ki, o której piekarz nic nie wiedział, a która ewidentnie istnieje


              czekam nadal na wasz± pomoc i nie bierzcie mnie za pyszałka, ot co
              • Go¶ć: itonai IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.12, 19:26
                Niestety, ale musisz jechać do Niemiec. I tam też nie wszędzie, ale kupisz. W każdym b±dĽ razie wiedz± o co Ci chodzi. Tak przy okazji, to samo dotyczy prawdziwego pumpernikla.
          • Go¶ć: nastyyy IP: *.wroclaw.mm.pl 27.01.12, 20:04
            Przepraszam, wprowadziłam Cię w bł±d.. Nie wiem jak to czytałam, że zrozumiałam, że m±ki szukasz.. W Almie kupuję m±kę 2000, czy chleb maj± niestety nie wiem.. W każdym razie polecam samodzielne pieczenie. Zachodu niewiele, a przynajmniej wiadomo co w ¶rodku. Szczególnie, jak nawet w tak renomowanej piekarni nie wiedz± jakie s± rodzaje m±ki;/
            • Go¶ć: ziel_warz IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 21:22
              m±kę 2000 można dostać w kilku miejscach, to fakt, min na Hali Targowej na stoisku z tzw "zdrow± żywno¶ci±" :P 3000 widziałam jak na razie tylko w Internecie do nabycia.
              Pieczenie chleba jest ok jak się nie jest studentk±, która nie ma jak wygodnie sobie nawet ugotować obiadu ;-)

              dzięki za wsparcie i tak :)
              • Go¶ć: zw IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.12, 10:39
                czekam :-)
    • Go¶ć: zw IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.12, 12:17
      czekam na informacje o chlebie nadal
      • Go¶ć: go¶c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 20:58
        Duży wybór w pieczywie jest w piekarni "Dobry chleb" na ul.Pobożnego.Nie wiem w prawdzie ,bo nigdy nie pytałam z jakiej m±ki piek±.Jest orkiszowy,kukurydziany,razowy,razowy na miodzie,gryczany i chyba jeszcze jakie¶ inne.
        • Go¶ć: s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 15:28
          no jak tam z tym chlebem?a może kto¶ podpowie gdzie kupić jaki¶ prawdziwy razowy chleb,aby mieć pewno¶ć ,że nie jest on barwiony jakim¶ karmelem ,słodem.....
          • Go¶ć: go¶ć IP: *.static.korbank.pl 30.01.12, 23:36
            no to pisz± Ci tu, że na placu Bema.

            tam jest najlepszy chleb we Wrocławiu, pójdĽ i oceń sama.
            • Go¶ć: go¶ć IP: *.static.korbank.pl 30.01.12, 23:40
              a odno¶nie m±ki - piekarz to nie dietetyk, żeby się orientował w tym jakie m±ki s± na polskim rynku od paru lat. Wcze¶niej aż tak gruboziarniste wyroby szły na karmę dla zwierz±t. Podejrzewam, że to praktyk, który stwierdza, że skoro jego dostawca nie ma to znaczy, że czego¶ takiego nie ma.

              Chleb na Bema to chleb sprawdzony, piekarnia jest pełna ludzi, nie jest tani bo bez spulchniaczy i konserwantów.
              • Go¶ć: ziel_warz IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 01:01
                na bema piek± z chleba, który mnie nie interesuje

                bo już o wiele lepszy jest np. dostępny całkiem wygodnie Weget z młynu maria
                www.weget.pl/piekarnia.html
                a szukam czego¶ jeszcze innego dla porównania, bo Weget jem od roku non stop
                • 05.02.12, 13:56
                  w bloku o nr chyba od 4 do 12, kiosk z pieczywem, kupowałam tam przepyszny chleb z ziarnami z m±ki pełnoziarnistej, przywożony chyba z piekarni na Barlickiego. Lepszy niż weget, którego przez lata byłam fank± (do czasu, kiedy nie zaczęłam piec sama chleba ;)).
                  --
                  Dzieciaki ze szkół muzycznych
    • Go¶ć: ziiuta IP: 212.2.126.* 03.02.12, 17:21
      jakie¶ pomysły? ja też chcę wiedzieć
      • Go¶ć: cccc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 19:44
        Czasami kupuję na Bema,faktycznie do¶ć drogi,ale smakuje mi tylko żytni.Ten tradycyjny zwykły jest zawsze strasznie spieczony.
    • Go¶ć: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 16:20
      Nie lepiej upiec? M±ka , woda, sól, drożdże czy tam zakwas i gotowe. Naprawdę dziecinnie proste.
      • 05.02.12, 18:06
        Go¶ć portalu: ja napisał(a):

        > Nie lepiej upiec? M±ka , woda, sól, drożdże czy tam zakwas i gotowe. Naprawdę
        > dziecinnie proste.

        I dostęp do piekarnika - w przypadku studentki to nie jest takie oczywiste.
        --
        Dzieciaki ze szkół muzycznych
      • 07.02.12, 13:07
        wczoraj wybieraj±c się do Hali Targowej po inne produkty
        w sklepie ze zdrow± żywno¶ci± natknęłam się na żytni - razowy (żytnia 2000, sól, woda, prowadzony na kwasie)
        smakuje obłędnie, jest zbity, twardy - słowem, cudowny z Piekarni Francuskiej w Oławie
        www.pf-tiw.pl/
        • 07.02.12, 13:09
          chatkautadka.istore.pl/pl,product,929903,chleb,zytni,razowy,na,kwasie,bez,drozdzy,i,konserwantow.html
    • Go¶ć: go¶ć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.13, 10:34
      Mogę polecić chleb wypiekany z m±ki 3000 i 2000, z ziarnami, na zakwasie. Jest on wypiekany na zamówienia. Jeżeli kto¶ jest zainteresowany mogę podać kontakt na priv.
    • Go¶ć: deni IP: *.141.akron.net.pl 11.04.14, 19:14
      Ostatnio kupiłam pyszny chleb żytni na jarmarku w Arkadach. "Kluchowaty", ale takie najzdrowsze :)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby upro¶cić zarz±dzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶ć z tego tytułu odpowiedzialno¶ć karn± lub cywiln±. Regulamin.