Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Re: Anestezjologiczna ...

Komentarze do artykułu

Proces lekarzy oskarżonych o spowodowanie śmierci pacjentki

Przed Sądem Rejonowym Wrocław Fabryczna rozpoczął się w poniedziałek proces anestezjologa i dentystki, która pod narkozą miała leczyć ząb 15-latki. Dziewczynka nie wybudziła się z narkozy

Re: Anestezjologiczna tragedia dziecko 8 lat umie

Autor: Gość: Małgorzata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 10:14
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Anafylaksja-tachykardia-powiedz jak ten biegły może uczyc przyszłych anestezjologów.Biegły właściwie mówi że to chyba wstrząs anafilaktyczny-wszak nie ma podstaw aby tak sądzic. Operator sami mówi że z tendencją do bradykardi,że wymuszona praca serca....nigdzie ani słowa o tachykardii w całej dokumentacji ! Laryngospazm-próbowałam coś o tym znaleźc ...ale nie ma !!! -z wiedzy jaką mam wnioskuję że chodzi ci o obrzęk krtani ,skurcz oskrzeli w momencie wybudzania pacjenta [dlatego karta znieczulenia mówi o tym iż w momencie podawania postygminy-anestezjolog podał znowu 25mg. thiopentalu-bo chciał stłumic tą reakcję -może ponownie zaintubowac ....?]Mimo wszystko to się nie udało i dziecko udusiło się z powodu braku tlenu-dlatego serce gdy przestawł robic masaż operator przestawało bic.....?...CO ZNACZY NIE LECZONY LARYNGOSPAZM ? -jak miałam go leczyc skoro nie wiedziałam że jest chory ? Moje dziecko miało operowaną przepuklinę pachwinową wieku 3 miesięcy -był znieczulany dożylnie i dotchawiczo....miał komplet szczepień bez żadnych powikłań i opuźnień -nie był jakimś poważnym alergikiem ...ot wyszło coś na testach że pomidory ryby -niewielkie to miało znaczenie -nie lubił nie jadł .....czy to jest do przewidzenia -czy coś mogło wskazywac na to że dziecko tak zareaguje ....Sędzia w lipcu przychylił się do naszej prośby o powołanie biegłego z innego instytutu...ale pisze tak " po którym u dziecka wystąpił wstrząs anafilaktyczny...oraz czy akcja reanimacyjna po wystąpieniu wstrząsu ...itp. Mam nadzieję że tym razem biegli dostrzegą że nie o wstrząs anafilaktyczny tu chodzi . Edukacja anestezjologów w tym temacie -ja myślałam że anestezjolog przystępując do znieczulania ma na ten temat wiedzę i zdaje sobie z tego sprawę ,że wie jak postępowac ...?

Mam nadzieję że śmierc mojego syna -nauczyła ich pokory wobec życia ....że śmierc
tego dziecka na ich rękach spowodowała że chcą byc lepsi jako lekarze że dało im to doświadczenie jakie nie każdy może przeżyc....bardzo bym chciała aby nie była to śmierc na marne ...aby coś wniosła ....i tak jak powiedziałeś aby już nigdy nie spotkało to żadne ukochane dziecko ...

Pozdrawiam .Małgorzata

Dziękuję że ze mną rozmawiasz -inni nie wiem nie rozumiem ich traktują mnie jak trędowatą....chyba się mnie boją ...a ja wiem że życia dziecku nie wrócę ...tylko mam jeszcze dwie córeczki i się onie martwię muszę wiedziec na co zmarł syn aby je bezpiecznie przeprowadzic przez życie ...bo jeśli to hypertermia złośliwa ..lub jakies inne uwarunkowanie genetyczne ?

JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ !
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-168
(101-168)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.