Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Re: Anestezjologiczna ...

Komentarze do artykułu

Proces lekarzy oskarżonych o spowodowanie śmierci pacjentki

Przed Sądem Rejonowym Wrocław Fabryczna rozpoczął się w poniedziałek proces anestezjologa i dentystki, która pod narkozą miała leczyć ząb 15-latki. Dziewczynka nie wybudziła się z narkozy

Re: Anestezjologiczna tragedia dziecko 8 lat umie

Autor: Gość: Małgorzata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:08
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Resumując: napewno nie mamy do czynienia ze wstrząsem anafilaktycznym,bradykardia ,wymuszona praca serca wskazują na brak tlenu - mój syn udusił się z powodu braku tlenu w momencie wybudzania;ekstubacji.

Laryngospazm....?-odruch po ekstubacji..?

Bronchospazm...?-podanie prostygminy bez atropiny...?

Podawanie dziecku : Naloxonu wskazuje na próbę odwrócenia działania narkotyku - wobec tego anestezjolog zdawał sobie sprawę że pacjent ma problem z samoistnym powrotem oddechu.

Zagłębokie znieczulenie....?

Zespół R - to jaki stan zastał na sali zabiegowej w tym NZOZ-opisywałam ...

Przyjęcie na OIOM - źrenice szerokie,sztywne w ustawieniu centralnym [...? ] - brzuch miękki,wzdęty-wątroba powiększona na 1 cm ....dlaczego powiększona dlaczego źrenice w ustawieniu centralnym...?
Na sali zabiegowej w tym NZOZ nie monitorowano temp.
Natomiast na OIOM temp. była monitorowana ...leczenie na OIOM zaczyna się od temp. 28 stopni w trakcie leczenia temp. stopniowo wzrastała max do 34 stopni...nie uzyskano moczu do badań ...dlaczego ?
Prot.sekcyjny : źrenice szerokie w ustawieniu centralnym oraz brak moczu w chwili zgonu ....co z tym moczem ?

Co mam sądzic o tych opisach ?...czy mogło dojśc do toksycznego zatrucia organizmu dziecka ...?
Wstrząs toksyczny ...jego depresyjne działanie na ukł.nerwowy a co za tym idzie wiadomo reakcja łańcuchowa....
Prokurator był obecny przy sekcji ...jego dokumenty do mnie mówiły na poczatku o wsztrząsie toksycznym potem w prokuraturze temat wstrzasu toksycznego pojawiał sie wielokrotnie ..prokurator również do biegłych wystosował zapytania odnośnie wystąpienia u dziecka wstrząsu toksycznego.....i tu biegły zaczyna prostowac prokuratora ZE TO ZADEN WSTRZĄS TOKSYCZNY TYLKO ANAFILAKTYCZNY PODWAŻYŁ WOGÓLE BADANIE SEKCJONUJĄCEGO MÓWIAC ŻE LEKARZ KTÓRY DOKONAŁ SEKCJI PO PROSTU SIĘ POMYLIŁ .....????
Co ja mam też o tym myślec...?....a może właśnie prokurator się nie mylił ...???
Biegły w prokuraturze upierał się przy wstrząsie....a prokurator musiał podjąc decyzję i umorzył sprawę .

W Sadzie cywilnym niestety znowu powołano ten sam zespół biegłych no i teraz równiez biegły obstaje przy swoim ...chociaż na sali rozpraw troche węcej mówi ze to się zdarza że może to nadreaktywnośc....tak jak teraz z Tobą rozmawiam i mam wiele wątpliwości tak przedstawiłam je biegłemu i sedziemu ...niestety biegły opierał się dalej na swojej wczsniejszej opini....ale cieszę się że udało mi się przekonac Sąd....mam nadzieję że drugi zespół biegłych nie potraktuje tej sprawy pobieznie ....a DZIĘKI TOBIE WIEM ZE DOBRZE ZROBIŁAM IŻ OBSTAWAŁAM PRZY SWOIM ...

POZDRAWIAM - Małgorzata.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-168
(101-168)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.