Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Re: Anestezjologiczna ...

Komentarze do artykułu

Proces lekarzy oskarżonych o spowodowanie śmierci pacjentki

Przed Sądem Rejonowym Wrocław Fabryczna rozpoczął się w poniedziałek proces anestezjologa i dentystki, która pod narkozą miała leczyć ząb 15-latki. Dziewczynka nie wybudziła się z narkozy

Re: Anestezjologiczna tragedia dziecko 8 lat umie

Autor: Gość: Małgorzata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:50
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Drogi Anestezjologu !

Jestem Ci wdzięczna za poświęcony mi czas chcę Ci powiedziec że wlałeś w moje serce ogromne nadzieje iż dam radę rozwiązac tą zagadkę ...to bardzo bolesna prawda ale zdaję sobie sprawę że masz rację że wszyscy stracili myślę ze na długo w ich pamięci pozostanie widok umierającego chłopca kto wie może dręczy ich ten obraz ...tak jak mnie gdy własnymi rękoma musiałam wsadzic synka do trumny.

- odnośnie Halotan a zast.lidokaina z adrenaliną {arytmia}ale myślę że to w tym przypadku nie mogło się zdarzyc-operator dokonał ostrzyknięcia migdałka dookoła metodą nasiękową nawet gdyby natrafił na światło w pewnym momencie to byłaby to znikoma ilośc....chyba że w tym przypadku wystarczy owa znikoma ilośc ???...a propo ostrzyknięcia ...co znaczy ...dokonac aspiracji przed wstrzyknięciem...czy musi to wykonac przed podaniem zastrzyku ...operator tego nie wykonał tylko odrazu ostrzyknął....

Adrenalina - tylko ten zapis jest przez anestezjologa -tylko ta wypowiedz odnośnie dziwnych dawek i tylko to wyjasnienie że anestezjolog nie wstawił przecinków....biegły przyjął za prawidłowe !

Polstygmina wszędzie widnieje tytlko jako czysta polistygmina i nigdy nikt nie miał do tego zastrzeżeń ...ja co prawda odnotowałam to w swoich notatkach ale nie zdawałam sobie sprawy z wagi atropiny ..a podczas przesłuchania biegłego po prostu zabrakło czasu aby go o to rozpytac choc miałam to w zestawie swoich pytań....jakże załuję -byc może uczyniło by to zwrot w sprawie już wtedy .

...nie zdiagnozowana astma ?....czy po sekcji można to odczytac
...nie zdiagnozowana dystrofia ..alergia...czy mam szansę aby to wyjaśnic ...?

Infekcje...dziecko było zdrowe -żadnej temp. a wstecz patrząc nawet do miesiąca żadnego kataru kaszlu itp.
Jedyna rzecz to przerośnięty migdałek ,który wg. operatora był prawdopodobnie ogniskiem roponośnym odpowiedzialnym za nawracające zapalenia uszu-w momencie zabiegu był stan zapalny tych uszu ....nie pisałam o tym ale w trakcie tego znieczulenia operator przeprowadził jeszcze kateteryzację trąbek słuchowych i dokonał odbarczanie - ale to chyba i tak niczego nie zmienia.....???

Co znaczy przeżucanie odpowiedzialności za tragiczne znieczulenie na mnie ...?czy sądzisz że ja mogę ponosic tego jakies konsekwencje ...???-jakie?

Pozdrawiam ...świetnie mi się z Tobą rozmawia naprawdę cieszę się że masz dla mnie trochę czasu !
JESZCZE RAZ POZDRAWIAM !
Małgorzata .

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-168
(101-168)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.