Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Re: ...mam już częśc n...

Komentarze do artykułu

Proces lekarzy oskarżonych o spowodowanie śmierci pacjentki

Przed Sądem Rejonowym Wrocław Fabryczna rozpoczął się w poniedziałek proces anestezjologa i dentystki, która pod narkozą miała leczyć ząb 15-latki. Dziewczynka nie wybudziła się z narkozy

Re: ...mam już częśc nowej ekspertyzy.

Autor: Gość: Małgorzata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:32
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Jesteś jedynym człowiekiem ,który rzeczowo i konkretnie za mną rozmawia.

Karta znieczulenia mówi że właśnie po podaniu POLISTYGMINY ...podaje prawie że w tej samej chwili NALOXON [ O,1 ]...w odstępie okolo chyba 20 minut [nie umiem odczytac czasu z karty znieczulenia tam są przedzialy czasowe półgodzinne ]...podaje znowu NALOXON [ 0,1 ].

Co ma Naloxon -do anafilaksji ? Ja widzę ...po lekach ..po ich reakcji że oni wiedzieli ze to nie anafilaksja ...operator i anestezjolog natomiast mówili i wiedzieli o obrzeku płuc ...operator nawet się zastanawiał czy to nie sercopochodny obrzęk płuc...

Podczas wybudzania anestezjolog zapisał jeszcze ze oprócz POLISTYGMINY i NALOXONU...PODAL 25 THIOPENTALU...???

Myślę ze klopty z oddechem zaskoczyly anestezjologa...zaczął podawac Naloxon myśląc że może to wina zagłębokiego znieczulenia przeto nie całkowitego wybudzenia ...załozona maska z tlenem nie pomagała bo nastąpil skurcz oskrzeli lub krtani ...kiedy jedno i drugie nie dawalo rezultatu ..tak myślę anestezjolog mógł pomyslec że wcześniejszy epizod z wysypką mógł byc zapowiedzią anafilaksji ?/ Później znowu podawano hydrocortison i calcium...ale serce wciąż nie chcialo samo bic oddech już nie powrócił....dla mnie to brak oddechu wywołał zatrzymanie krążenia...potem wiadomo serce nie chcialo bic...a potem wiadomo wywołalo to juz lawine następujących po sobie wstrząsow ???

Powiedz co o tym myślisz -?

Wiem że tak jest im prościej -chcą abym im dała święty spokój .

ALE JA NIE MAM WYBORU ....CHCIAŁABYM IM DAC SPOKÓJ GDYBYM TYLKO WIEDZIAŁA ŻE MAJA RACJE !!!

To co piszą nie jest dla mnie logiczne-to nie pasuje do obrazu jaki mam w papierach...nie pokrywa się z lekami .

Muszę zadac im te pytania na sali sądowej...ale jak je zadac ???

Pozdrawiam ...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-168
(101-168)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.