Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   Re: ...mam już częśc n...

Komentarze do artykułu

Proces lekarzy oskarżonych o spowodowanie śmierci pacjentki

Przed Sądem Rejonowym Wrocław Fabryczna rozpoczął się w poniedziałek proces anestezjologa i dentystki, która pod narkozą miała leczyć ząb 15-latki. Dziewczynka nie wybudziła się z narkozy

Re: ...mam już częśc nowej ekspertyzy.

Autor: Gość: Małgorzta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:23
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Mam tylko taki opis...tzn.

-najpierw zostały odłączone gazy usypiające...
-dziecko pozostalo na tlenie...
-po okolo 3 minutach podana została polistygmina
-zaczął sie wybudzac ...złapał swój rytm...
-po chwili został rozintubowany

Dysponuje jeszcze takim opisem -wypowiedz anestezjologa na sali sądowej ...
-"...zabieg laryngologiczny przebiegał normalnie,następnie przystąpiliśmy do wybudzania chłopca,to wybudzanie też przebiegalo nomalnie.Chlopiec szybko sie wybudzil.Nic nie wskazywało na jakiekolwiek powikłania.Wszystkie odruchy u chlopca które są konieczne do oceny przy rozintubowaniu byly u chlopca,był równiez samodzie4lny oddech.Chlopiec został odessany z wydzieliny ,że by nie doszlo do zachłyśnięcia przy rozintubowniu ,jest to dziłanie rutynowe.Przez kilka minut po rozintubowniu oddychał na maseczce z tlenem jest to tez rutynowe.W PEWNYM MOMENCIE DZIECKO UAKTYWNILO SIE RUCHOWO ,USIADLO PRÓBOWALO ZERWAC TĘ MASECZKE Z TLENEM,PRZESZKADZAŁA MU TA MASECZKA Z TLENEM.NAWET ZŁAPAŁ MNIE ZA SZYJE ...oceniłam te aktywnosc jako dobrą...podjełam decyzję o odłaczeniu od monitorów ...i przewiezieniu na sale chorych ...dziecko w trakcie przenoszenia na wózek transportowy ...chlopiec bardzo zbladł ,zrobil sie apatyczny...stan pogarszał sie z chwili na chwile ...pojawiła sie duza ilosc wydzieliny z dróg oddechowych,pojawila sie niewydolnośc oddechu,...po odssyaniu ponownie zaintubowano...zauwazylismy zaburzenia rytmu serca...po jakiejś chwili nastąpilo zatrzymanie krążenia...podjęliśmy akcje reanimacyjną.

Wypowiedz pielęgniarki ..."Dziecko po rozintubowaniu usiadło na stole zabiegowym.Był swiadomy.To ,że przełożyliśmy go na wózek spowrotem do pozycji leżącej to normalne działanie ...

Myślę ,że tu mamy opis faktycznie laryngospazmu ...dla mnie to nie jest normalne wybudzanie ....to szarpanie maski z tlenem i nagłe uaktywnie w takiej postaci ,że az kogos dziecko łapie za szyję ....to dziwne ??

Czy dobrze myślę ,że to moment laryngospazmu fałszywie odczytany przez anestezjologa jako wybudzenie ....???
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-168
(101-168)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.