Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Dolnośląskie   Wrocław   Wrocław   14.07.1997: Raport z o...

Komentarze do artykułu

14.07.1997: Raport z oblężonego miasta

Między godz. 18 a 19 w sobotę dominującym dźwiękiem w centrum Wrocławia było przenikliwe wycie syren samochodów. Po opustoszałych ulicach pędziły samochody policji, wojska, pogotowia ratunkowego, pogotowia gazowego, straży, wodociągów.

14.07.1997: Raport z oblężonego miasta

Autor: mirrandel 28.06.07, 01:36
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
O rany... byłam wtedy mała, ale pamietam ten niepoków w oczach rodziców, prowadzone przyciszonym głosem rozmowy "dojdzie czy nie dzojdzie"... jakoś nie docierało do mnie, że to prawdziwe zagrożenie, zwlaszcza, że nasze osiedle lezy raczej wysoko i raczej nie spodziewano sie, że woda dojdzie aż tu (koło Pilczyc). Jednak, jak czytam takie "wspomnienia z frontu" aż mnie ciarki przechodzą. To była prawdziwa walka o miasto. Tato i starszy brat jeździli po nocach pomagać przy usupywaniu wałów, obserwowali tylko w telewizji, gdzie potrzebna jest pomoc.

Chylę czoła i podziwiam wszystkich, którzy walczyli z żywiołem o nasze miasto.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • 14.07.1997: Raport z oblężonego miasta - mirrandel 28.06.07, 01:36

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.