qvintesencja napisał:
> To swiadczy o nocnych marach i lękach, przydaloby sie zazywanie
> pigulek uspokajajacych.
Jak zwykle przesadzasz i wnioskujesz chyba po histerycznych kolezankach jakie masz wokol siebie. Jestem zrownowazonym, ale bardzo zapobiegliwym czlowiekiem. Przezorny zawsze ubezpieczony. Skoro mieszkam w UK tyle lat juz ( od 1996) to chyba naturalne, ze jest to moja druga ojczyznai jestem tutaj rowniez obywatelem i czuje, ze w koncu powinnam to zalegalizowac.
qvintesencja napisał
>Wystapienie UK nie tylko z UE ale i z EOG czyli
> kompletna izolacja w Europie na poziomie Bialorusi jest tak samo
> prawdopodobne jak to ze w UK uderzy wielki meteor.
Tak samo mowili przed 2 wojna swiatowa, bo wszak mielismy uklad z Francja i UK i tak samo mowili pare lat wczesniej przed upadku muru berlinskiego, ze komunizm sie nie rozpadnie. Historia pokazala inaczej. Bywa zaskakujaca. I nie widze izolacji na poziomie Bialorusi, ale w EU sa spore roznice pogadow miedzy krajami i wystarczy ze podzieli sie na 3 bloki itp itd. Wiesz co bedzie za 20 lat? Ja nie, ale Twoja mama w 1970 tez nie przypuszczala ze 20 lat pozniej bedzie kapitalizm w Polsce. Ludzie mysla ze nic sie nie zmieni, tak samo mysleli ze recesja nigdy nie nadejdzie.
> Wysilanie sie na racjonalne uzasadnienia argumentow za przyjeciem
> obywatelstwa UK (typu bo mam 6.50 funciora/godz) zaczyna byc
> smieszne
No moj znajomy brytyjczyk("niebieski ptak"-artysta) jaki przezyl wiekszosc zycia w USA, dzieki temu ma dach nad glowa od rzadu UK. Bo juz sie martwilam ze zwali sie nam na glowe bo nie bedzie mial gdzie mieszkac po powrocie do USA.
Nigdy nie wiadomo co czlowieka w zyciu czeka. Wiele osob pracuje nieco w UK, nieco w Polsce, i nie wiadomo gdzie kiedys bedzie potrzebowac pomocy. Pobyt na Residence Certificate przez cale zycie nie jest gwarancjac niczego bo to nawet nie Perm residence.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.