Gazeta.pl   Forum   Na emigracji   Praca w Wielkiej Brytanii i Irlandii   ja już nie mogę w ty...

ja już nie mogę w tym kraju

Autor: Gość: alka IP: *.marsoft.net 07.09.11, 11:32
w Polsce coraz gorzej jest, coraz drożej i drożej. Same książki, przybory czyli wyprawka dla pierwszoklasisty ok 1000, pani w szkole oczywiście ma wymagania, że takie kredki a nie inne itd.
Mój mąż od lat ma takie same zarobki, a obowiązków coraz więcej mu dokładają, jeździ po całej Polsce jak głupi za marne grosze. Szuka od dawna innej pracy, ale jak rok temu był jakikolwiek odzew to teraz nawet nikt do niego nie zadzwoni. Ja pracuję w domu, ostatnio mam fatalny czas, coraz gorzej ze sprzedażą a ZUSowi trzeba w tyłek włożyć co miesiąc 900 zł. Wszystko mnie tu denerwuje, politycy w tv, urzędnicy święte krowy.
A było tak fajnie, jeszcze kilka lat temu mieszkaliśmy za oceanem...........zupełnie inne życie, dużo mniej stresów, wszystko łatwiej, taniej.
Ja w tym kraju się duszę, umieram.
Jestem ciekawa czy w GB też wam się łatwiej żyje? Jak wracacie do Polski to też chcecie zaraz uciekać? Czy tylko ja mam takie doświadczenia z emigracją?
Mój mąż ma pomysł że zrobi prawo jazdy na autobusy i będzie szukał pracy w europie, ja jestem za. Wszystko będzie lepsze od wegetacji w tym chorym kraju.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.