Re: praca w Staff Finders
Autor: Gość: Wojtek
IP: *.staff-finders.co.uk
14.07.08, 17:10
Witam, pracowalem dla agencji staff finders do grudnia ubieglego roku (juz jestem pod firma) w miejscowosci York na stanowisku lakiernika, szczerze mowiac to milo sie na nich zaskoczylem po moich poprzednich doswiadczeniach z roznymi agencjami, popierwsze pomogli mi znalesc tanie polaczenie do Anglii, na miejscu z lotniska odebral mnie ich przedstawiciel (nie pamietam juz imienia ale wpozadku facet - Polak) i zawioz mnie na mieszkanie gdzie podpisalismy umowe o mieszkanie, umowe o prace, pomogl mi na miejscu wypelnic papiery do home officu oraz formularz do banku zebym mogl otworzyc konto. Jezlei chodzi o mieszkanie to dobrze trafilem bo zapewnili mi nowe bedingi czyli koldre, poduszki, posciel itp., dali mi rowniez czajnik, sztucce, garnki wiec okazalo sie, ze duzo rzeczy przywiozlem z polski nie potrzebnie. Po podpisaniu wszystkich dokumentow pojechalismy na umowione spotkanie do warsztatu, w ktorym mialem pracowac, musze przyznac, ze ten warsztat roznil sie bardzo od tego do czego przywyklem w polsce, duzy, czysty, wszystkie stanowiska odseparowane od siebie poprostu europa. Jezeli chodzi o samo wprowadzenie do pracy to trwalo ok godzinki, bylo troche o przepisach bhp, ogolnych zasadach panujacych w warsztacie itp. No i tak nastepnego dnia juz zaczolem prace. Dodatkowo to co jest u nich dobre to to ze za mieszkanie nie placi sie z gory tylko z dolu, wiec jak przyjechalem do anglii to za mieszkanie dopiero zaczolem placic jak dostalem pierwsza wyplate (to mi duzo pomoglo). Przez 6 miesiecy przez ktore przez nich pracowalem nie mialem zadnych wiekszych niespodzianek a defakto mialo to swoje duze plusy jezelich byly jakies szkolenia lub jakies problemy, ktore trzeba bylo rozwiazac to zawsze przysylali do warsztatu tlumacza, zeby wszystko zalatwil. Teraz jesem juz od grudnia na kontrakcie pod firma, w ktorej pracowalem przez staff finders i jestem zadowolony, nie ukrywam nawet ze dostalem podwyzke. pozdrawiam, Wojtek