Dodaj do ulubionych

Szparagi-jakie?

21.05.10, 12:48
chcę kupić dobre szparagi ale nie wiem jakie. W ub roku jak kupiłam
to miały takie łyki jak w fasoli i niedało się ich zjeść. Poradźcie
mi jakie mam kupić żeby były dobre i np czy białe czy zielone
Pozdr Iwona
Edytor zaawansowany
  • menab 21.05.10, 21:19
    Osobiście wolę białe, ale zielone na pewno łatwiej obrać i raczej mają mało
    łyka. Grunt to dobrze obrać, żeby nie było twardych końcówek.
  • Gość: wiola IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.10, 21:49
    Zielone delikatniejsze i się ich nie obiera, odłamujesz końcówki i gotujesz na
    parze albo normalnie w wodzie z cukrem i solą 4-5minut :)
  • Gość: Filemon IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.10, 21:59
    Kupuj same "fiuciki", końcówki. To nie jest łatwe, ale możliwe,
    szczególnie kiedy planuje się szparagową orgię to można się wybrać
    na liczne w okolicy szparagowe pola. Jak się kupi coś w mieście to
    trzeba, aby była przyjemność jedzenia ,obierać niestety grubo. Można
    też końcówki ("fiuciki") zostawić do bezpośredniego spożycia(bułka
    tarta na maśle, sos beszamelowy) a z reszty za pomocą blendera
    zrobić super zupę krem szparagowy. Nie jestem producentem, ale sezon
    szparagowy należy wykorzystać maksymalnie dla zdrowia.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka