Miałem ja sobie stare NEO 640kb na abonamencie socjalnym. Zachciało mi sie 1 MB ..niby mała róznica ale taniej ..więc czemu nie
Złożyłem pismo - w punkcie TP byłem 3 razy po godzinie bo Pan/i/ie nie mogły odnależć mej starej umowy w systemie ..niech pan przyjdzie jutro, bo do jutra znajdziemy ...doszło już do takich kuriozów że sam załawiłem (nekaniem) ze 9393 i 800102102 juz widzialy mą umowe w systemie ale Pani w TP punkcie nadal nie ..oj jaka smieszna była jej rozmowa (sprowokowana przez ma osobe i na moja prosbe - bo wg niej to nie mozliwe aby ktos widzial a ktos nie) z kolega z TP na 800102102 ..on widzi umowe a ona biedna nie ..program otwarty ten sam :))
w koncu przyjeli pisemko na papierze i kazali czekać ..umowa 12m na stare neo zakonczya sie a nowa sie nie pojawiła co najwyze wrzucno mnie na 640kb na czas nieograniczony (czyli drozej) ..po reklamacji (czytaj 1,5 miecha trwało to tylko) łaskawie wycofano opłaty do sum dla neo 640kb na 12m (inaczej mówiąc przedłużono umowe 12m na 14 miesiecy ;) i wyjasniono ze nowej neo na socjalnym miec nie moge ..stare tak - nowe nie ...zaproponowano zmien Pan pakiet na inny - na pytanie czemu nie powiedziano mi tego 2 miesiace temu w punkcie TP z czasie jednej z 3ech wizyt ...uslyszalem przepraszamy ktos pana zle poinformował :( ..no bo wiecie w punktach TP to juz nie TP wiec mozna gadac bzdury ...wypełniłem więc rezygnację neo(starej) i lini tel i powiedzialem ze przechodze na neo nowa bez lini (bez bo za cene abonamentu standard-36zł za utrzymanie lini moge miec sporo sekund w VoIP) a rezygnacja bo niby tak bedzie szybciej i migracja bedzie plynna z 30.11 na 1.12.07 ...oczywiscie od razu zlozylem o nowa umowe na siebie ...bo jak bym chcial na zone tak jak stara neo była to musialby czekac jak stara neo zniknie i wtedy dopiero przyjsc doprzodu sie nie na ..a na inna osobe mozna odrazu ;)
oczywiscie nadszedl 1.12.07 ..telefon umarł w nocy ..neo chodziło do 3.12.07 ...i tez umarło po moim pytaniu na 9393 kiedy bedzie nowe ..poinformowano mnie ze nowego to raczej nie bedzie bo jest brak mozliwosci swiadczenia umowy ;) - ja na to ze przed momentem (kilka godzin miałem neo dzialajace) - pani na to ze to dziwne ale technicy sprawdzili i 3a by ciagnac 135 metrow lini ;)) i ze raczej nie beda..i abym juz nie mówił o starej neo bo było mineło ..umowa zamknieta ...i ze było to 3a robić cesja (szkoda ze wtedy nie powiedzieli) ..i proponuja mi umowe na 10 miesiecy w ktorej to podejma wyzwanie i obiecuja mi ze do 10 miesiecy mi neo podepna :) ..ja im ze kpina 21 wiek ...a oni ze jeszcze sie odezwa :)) ...oczywiscie poza moimi kontaktami do nich nic z ich strony nie było ....
poszedłem po rozum do głowy i zgodnie z zasada ze jak czegos sie nie da to nalezy znalezc osobe ktora o tym nie wie i ona to zrobi wystapielem wiec ponownie na zone przez internet o neostrade :)) dokladnie taka sama tez bez lini na ten sam adres ...dostalem memo ze do okolo 1 dnia ktos zadzwoni a do 2 nastepnych ponownie etc itd ...bla bla ...telefon był nie po dniu ale po 3 dniach ale co czepiac sie nie bede bo przecie podjeli rekawice ...powiedzieli wprost ze potrwa to jakies 3 tygodnie :)) po jakims tygodniu pojawili sie techniczni (nie z TP) i sie zdziwili po co sie mieli pojawac jak kabel mam (wisial dalej ze starej neo) i ze wszystko jest nawet w domu :)) - ja im na to ze mowilem ale u was nikt nie słucha a oni ze sa zewn firmą i im przykro (chociaz jednym przykro) ...potem był kontakt aby potwierdzic ze wszystko jest oki i ze modem (ktorego notabene nie chcialem bo mam swoj - ale po co utrudniac) i umowa ...beda na 4.1.08 :)) ...ciekawe ze Pani twierdzila ze nie moge odebrac mimo upowaznienia tego ja tylko moja zona na ktora jest umowa ...a jej kolezanka (przy okazji bardzo miła) powiedziała ze bzdura i jak mam upowaznienie ja moge podpisac :)) ...no i sa problemy bo niby kurier mial byc 16-19 .dokladniej nie moga powiedziec ..dzownilem do kuriera ale oni pracuja tylkodo 18 :)) ...ale laskawie Pani z TP zmienila na 12-16 i zona odbierze w pracy .....
normlanie burdel na kółkach ...21 wiek ...trwa to juz 2,5 miesiaca ...kazdy mowi to samo ...feedbacku aby o cos dopytac nie ma zadnego bo za kazdym razem ktos inny i 3a wszystko od poczatku ...nikt nie bierze odpowiedzialnosci za słowa poprzednika ...ehhh
a najzabawniejsze jak kilka dni temu zapytalem na 9393 pania o ta stara sprawe co niby nie mogli podlaczyc no to pani znowu swoje ze nie ma mozliwosci .blabla bla bla ....a ja jej daje numer z zamowienai z internetu a ona tak "..no tu jest mozliwosc o i technicy byli juz to potwierdzic ..moment ale to jest przeciez ten sam adres co przed chwila Panu mówiłam - wie Pan to dziwne jest ...." ;) no comments
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.