Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Mazowieckie   Warszawa   Warszawa - Opinie i komentarze

Komentarze do artykułu

Re: Wypadek na Puławskiej: zginęły dwie osoby

Autor: dj80 26.07.09, 11:11
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Tyle co zawsze - 49,5 km/h.
Straszna tragedia, ale najwyższy czas coś zrobić z tymi idiotami na motorach (zaznaczam od razu, że nie wszystkich motocyklistów uważam za idiotów, nie wypowiadam się też w sprawie tego konkretnie wypadku). Wczoraj pojeździłem trochę po Warszawie, widziałem przynajmniej 3 kolesi startujących spod świateł na jednym kole. Włos się na głowie jeży jak się patrzy na to, co te oszołomy wyprawiają. A później jest płacz i szukanie winnych. NIe wiem, dlaczego policja czasami próbuje ścigać takich patałachów. Jak dla mnie to powinno się do nich strzelać bez ostrzeżenia, jak do kaczek. Bo stanowią śmiertelne zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego.

Modyfikacji wymaga też kodeks drogowy. Nie może być tak, że jestem winny w wypadku, jeśli wymuszę pierszeństwo na motocyklu jadącym 200 km/h. Zresztą już teraz mamy w PORD artykuł, zgodnie z którym prowadzący pajazd ma prawo przyjąć, że inni uczestnicy ruchu drogowego przestrzegają obowiązujące przepisy. Ale polskiej psiarni oczywiście łatwiej jest iśc na łatwiznę i jako winnego wskazać tego, który wymusił pierszeństwo.
Ostatnio mówiłem znajomemu psiakowi, że pewien oszołomek na motocyklu wyprzedzał mnie z lewej na skrzyżowaniu, podczas gdy miałem włączony lewy kierunkowskaz i zaraz miałem zamiar skręcić w lewo. A on mi na to, że w tym wypadku to byłaby moja wina, bo przed skrętem w lewo mam obowiązek upewnić się, że nic mnie nie wyprzedza. Psiak pewnie niedoszkolony, ale jeśli takie wyroki feruje w pracy, to strach autem wyjeżdzać na ulicę.

Pozdr
DJ
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-138
(101-138)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.