Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Łódzkie   Łódź   Łódź - Opinie i komentarze   Re: UBUNTU ...

Re: UBUNTU Linux

Autor: Gość: blurp!_Gd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 19:00
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Do marianczyk0 - nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Twój nick mówi o tym że w temacie systemów operacyjnych jesteś zerem a twoje zamknięte podejście sugeruje że używasz komputera jako psychoterapii. Takich jak ty jest wielu, dlatego powinniście mieć swoje własne fora. Jeśli chcesz się naprawdę dowiedzieć czym są systemy linuksowe, dlaczego jest ich tak wiele różnych rodzajów (dystrybucji) i czy to dobrze czy źle że tak jest, a także na czym polega przewaga systemu linuks nad rozwiązaniami zamkniętymi typu Windows, i jak jest z bezpieczeństwem w tym systemie a co za tym idzie dlaczego każdy myślący i uświadomiony użytkownik powinien rozważyć migrację na linuksy przeczytaj, jeśli potrafisz ze zrozumieniem ;) jakilinux.org/dlaczego-linux/ a jeżeli w dalszym ciągu popierasz tezę, że linuks zły "bo trudny" "i nie chodzą na nim gry", "a ja wiolę klikać a tam się w tej konsoli pisze" i inne tego typu dziwne tezy, to zapoznaj się z www.whylinuxisbetter.net/. A najlepiej zciągnij i i zainstaluj sobie nowoczesną dystrybucję np Ubuntu 7.10 poznaj ją i wtedy wygłaszaj tezy o tym co jest dobre i do czego. Bo ja śmiem twierdzić, a mam podstawy do tego, że jeżeli ktoś nie ma żadnego obycia z komputerami i siada do np. Ubuntu na pewno nie przesiądzie się potem na Windows z powodu wygody i komfortu użytkowania właśnie. Reszta to nasze przyzwyczajenia.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.