Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Śląskie   Katowice   Opinie i komentarze   Porwali i zażą...

Komentarze do artykułu

Porwali i zażądali okupu. Za co? Za... piłkę

Scena prawie jak z gangsterskiego filmu odegrała się na jednym z katowickich podwórek. Trzech nastolatków ukradło piłkę dwóm chłopcom. Zostali zatrzymani przez policję, kiedy żądali pieniędzy za jej wykup

Porwali i zażądali okupu. Za co? Za... piłkę

Autor: kulturzentrum 25.09.09, 11:28
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
przeca jo cauy czas ino o tym godom/
przecież mówię Ci cały czas,
http://www.mypodcast.com/fsaudio/sowa_20090923_1502-502235.mp3

Kochany Wilhelmie,

że oni mnie znowu skazali, teraz już zaocznie; ja siedziałem sobie spokojnie we Frankfurcie nad Menem od 1982 roku na azylu politycznym jako Polak polskiej narodowości i obywatel tylko polski, a ta żydowska banda w Tomaszowie Mazowieckim w zeszłym roku oskarżyła mnie fałszywie o kradzież dzieciom piłki do gry w piłkę nożną i skazali mnie zaocznym wyrokiem sądowym, który teraz muszą odwołać, bo ja nie mogę sobie pozwolić im na likwidację w ten sposób Mojego Polskiego Narodu.

Bo za dużo się w Polsce ludzi zatrzymanych przez Policję i siedzących niewinnie we więzieniach wiesza, a z wnioskiem o unieważnienie tego wydanego znowu ze zwykłej zemsty wyroku, może wystąpić z powodów formalnych tylko Minister Sprawiedliwości i Prokurator Generalny Andrzej Czuma, były emigrant ekonomiczny w Ameryce, przywieszony przez długie lata w USA przy jakiejś polonijnej organizacji.

Ja się do tego Ministra Czumy cały czas zwracam z różnymi pismami, po starej znajomości (bo jak ja pracowałem w Solidarności w Katowicach jako dziennikarz, to on był podwieszony przy naszej organizacji), ale on teraz chyba ma tylko w tym wszystkim taki sam interes, jak w zniszczeniu Warszawy w 1939 roku miał inny Czuma, który wolał wysłać tysiące niewinnych, cywilnych Polaków na pewną śmierć, a stolicę Narodu Polskiego skazać na zburzenie, zamiast poddać ją jak np. Francuzi poddali Paryż, i obeszło się bez niepotrzebnych strat w ludziach.

A popatrz tylko, ile dzieł sztuki się przy tym zachowało, nie tylko Luwr. Giocondzie włos nie spadł z czoła. Taka to jest ta niepolska polityka, od której głowa Polaka boli. Taka jest niestety Polaka dola, żeby się musiał tylko nieustannie tłumaczyć, dlaczego jeszcze żyje.

A ja myślę, Wilhelmie, że w tym musi być jakiś interes, żeby się Polak na eimgracji tułał prawie już trzydzieści lat, a w Polsce, żeby się panoszyła wszędzie żydowska hołota.

Z Panem Bogiem
Twój Stefan

a kto to jest dla Ciebie ten Jurek na zdjęciu, któreś mi podesłał?
http://sowa.mypodcast.com/200909_archive.html
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Porwali i zażądali okupu. Za co? Za... piłkę - kulturzentrum 25.09.09, 11:28

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

SERWIS KATOWICE POLECA:

Byli kibole, przyszedł czas na ultrasów katolickich

- Kim jest Rozalia Celakówna? - zachodzą w głowę mieszkańcy katowickiego osiedla Tysiąclecia. Od tajemniczych napisów zaroiło się w przejściach podziemnych, które do tej pory były królestwem kibiców

KZK GOP chce zabrać ulgi młodym emerytom

Nie wystarczy już sama legitymacja emerytalna, żeby mieć 50 proc. zniżki w autobusach i tramwajach. KZK GOP przygotowuje zmianę przepisów, zgodnie z którą ulga będzie przysługiwała emerytom po 60. roku życia. Stracą głównie emerytowani górnicy, policjanci i wojskowi

Gliwiczanie odwołali koniec świata w 2012 roku

5 września 2020 najpierw oszaleją komputery, potem wybuchnie atomowy konflikt, a świat, który znamy, zostanie rzucony na kolana. Czy tak będzie, nie wiadomo, ale już teraz tysiące ludzie na świecie przenoszą się do postapokaliptycznej rzeczywistości stworzonej przez Ślązaków

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.