Dziekuje Ci wilman za zainteresowanie tak ogólnie dziecko nawet chore z ukonczeniem 18 lat konczy sie umoa która sie robiło jak se przyjmowało i jest se albo i nie opiekunem prawnym TYLKO autorka niechciała wspomic o Ojcu bo ja poprostu niezyje z nim juz 13 lat ,mamy osobne pokoje wszystko osobne ale nie robiłam seperacji ze wzgledu na koszty ,ale z tego co wiem Ojciec adopcyjny nic nie musi
Według prawa dziewczynka po ukonczeniu 18 lat moze sie domagac alimentów od rodziców biologicznych,ja ze swojej strony zrobiłam wszystko i robie dalej Monika jest jeszce w zpitalu ,ale zapomijmy o ojcu zastepczym ,w tym własnie szkopól ze my zyjemy obie z tego co mamy a nam doliczaja jego rente ,interesuje sie rodzinami zastepczymi
i wedlug mnie nie tylko Monika ale kazde dziecko wychodzace z rodziny zastepczej ,czy domu dziecka powinno miec za co zyc i gdzie mieszkac .Rzad zapomniał o rodzinach i domach dziecka ,mam tez kontakt z osobami które wyszły z domow dziecka jak sie uda dostaja mieskania i odprawy ale to tez zalezy od domu dziecka.gdyby tak Artykól reporterka zrobiła na moje zyczenie ,ale tutaj ogólnie nie chodzi tylko o Monike chodzi o przyszłosc wychowanków rodzin zastepczych i domów dziecka ,ja nie prosze o pieniadze od osób prywatnych bo gdybym o to prosiła podałabym konto Moniki.Monika chce tylko to co jej sie od Panstwa nalezy a tak jak pisze w artykule 153 zl pielegnacyjnego za co ma cały miesiac zyc ubierac sie uczyc sie .kupowac lekarsztwa i wyjezdzac na turnusy rechabilitacyjne.Rzad biecuje tylko a nic nie daje.Zreszta ogladamy dzienniki i widzimy co robia pozdrawiam Janina
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.