kijem wisły nie zawrócisz - stało się ! rząd chin rozkazał budować samochody elektryczne i basta - ja daję dekadę i będą chętnie kupowane jak spalinowe ( naprawdę wiele rodzin posiada więcej niż dwa samochody i spokojnie znajdzie się miejsce na elektryczy) a to , że dzisiaj w polsce produkuje się energię elektryczną wyłącznie z węgla? to tak jak w austrii!!!! tylko kilkadziesiąt lat temu. dzisiaj oni sobie radzą bez atomu i węgla za to mają mnóstwo strumyków w górach i wiatraków u wyżyny panońskiej. a rezerwowe alektrownie mają na ropę ( łatwiejsze magazynowanie) i to nas też czeka . w 2030 węgiel będzie stanowił już tylko 40 do 60% w naszej energetyce. ja już byłem bliski zakupu ele auta , ale jeszce nie ta jakość i najbliższy serwis w łodzi. ale w przyszłym roku będę oczekiwał premiery elektrycznego hyundaia i 10 - do miasta jak znalazł. a nawet na gazie nie mam szans zbliżyć się do magicznych 5 pln za 100km.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.