• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

ikra

  • 16.09.09, 16:25

    uwielbialam w wedzonym swiezym sledziu,
    niestedy takiego sledzia sie dzisiaj nie dostanie,
    a wiec wedze bez,a za taka ikre placi sie niezle zlotowki,
    szkoda,bo to byl inny smak i taniej,
    Edytor zaawansowany
    • Gość: x IP: *.unitymediagroup.de 16.09.09, 16:45
      smakuje jeszcze lepiej.
      • 16.09.09, 16:49
        Gość portalu: x napisał(a):

        > smakuje jeszcze lepiej.

        to nie dla mnie,nie lubie tego
        • 16.09.09, 21:40
          Uwielbiam i jedno i drugie. Jak robiłam śledzie marynowane, to
          zawsze dodawałam do śledzi i ikrę i mleczko(nie roztarte, jak można
          dawać). Zanim zaczeliśmy jeść śledzie, to najpierw zjadaliśmy
          właśnie ikrę i mleczko, a śledzie na końcu. Pychota.
    • 16.09.09, 18:40
      Ostatnio miałam dwa podejścia do piklinga i dwa razy miał przeogromną ikrę.
      Obrzydlistwo...
      Uwielbiam soloną ikrę, obtoczoną w mące i smażonej w głębokim oleju ale ta
      wędzona była nie do przełknięcia.
      Śledź zresztą też. :)
    • 17.09.09, 14:12
      Podepnę się, bo nigdy nie jadłam, a ostatnio zaczyna mnie kusić kawior.
      Zastanawiam się jak bardzo różnią się między sobą czerwony i czarny, jak go
      przyrządzać i czy można z niego zrobić np. pastę do chleba?
      • Gość: x IP: *.unitymediagroup.de 17.09.09, 15:03
        z polędwicy można zrobić nadzienie do gołąbków.
        • 17.09.09, 15:26
          nawet, jeśli to imitacja? Muszę trochę kombinować, bo wiem, że mąż kawioru do
          ust nie weźmie (uprzedził się), ale jeśli to nie będzie wyglądać jak kawior,
          tylko podane łącznie z czymś, może jest nadzieja
          • 17.09.09, 15:42
            grecka, czyli pasta/dip z ikry dorsza plus chleb i jogurt doprawiany i
            zmiksowany na paste.
            Moze kup puszeczke gotowej takiej i poprobuj.
            • 17.09.09, 16:01
              jak tylko znajdę, to kupię. A jak nie, spróbuję zmiksować z chlebem. Wielkie
              dzięki za namiar :)
              • 17.09.09, 16:14
                lizu. To klasyk w mezedes, taki jak tzatziki czy melitzanosalata (pasta z
                bakłazanów). Smacznego!
                • 17.09.09, 16:16

            • 17.09.09, 17:07
              klasyka to dorsz?
              ile razy sobie zamawiam mezze w greckich loklanych to jest ikra karpia
              --
              Inny Swiat - Zespół Aspergera
              • 17.09.09, 20:05
                ze moze byc z dorsza, czego to czlowiek po paru tysiacach taramas dowie:-)))) Pewnie i ze sledzia mozna zrobic.... W Grecji tylko dorsz raczej.

                Taramosalata (Greek: ταραμοσαλάτα, from taramas (from Turkish: tarama) + salata "salad" [1]) is a Greek and Turkish[2] meze. It is traditionally made from taramas, the salted and cured roe of the cod or the carp, though blends based on other forms of fish roe, particularly cod, have become more common
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.