Dodaj do ulubionych

grzybki marynowane - do czego?

08.01.04, 12:22
Mam w domu pół słoika grzybków marynowanych i tak sobie leżą w lodówce i
leżą. Pomyślałam, że mogłabym zrobić jakąś sałatkę ale zupełnie nie wiem z
czym je połączyć. Nieśmiało myślę o śledziu. Macie jakieś konkretne pomysły?
Inne sposoby wykorzystania owych grzybków też mile widziane.

Pzdr

Majka
Edytor zaawansowany
  • hania55 08.01.04, 12:30
    Zrób tatara i obok cebuli, ogórków kiszonych, żółtka, pieprzu i soli, dodaj
    jeszcze posiekane grzybki marynowane.
  • Gość: giezik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 13:29
    jakie grzyby?
  • kasiulek10 08.01.04, 13:54
    Dodaj je do sałatki jarzynowej.
  • mmaagg 08.01.04, 14:08
    Zwykłe kupne pieczarki marynowane. Zostały po imprezie i tak sobie leżą. Tatara
    nigdy nie jadłam ani sama nie próbowałam zrobić bo dopiero od niedawna gotuję
    samodzielnie, a jakoś też nie specjalnie mam chęć go spróbować (może to błąd?!)
    Sałatka jarzynowa - dobry pomysł, ale mam nadzieję, że jeszcze na wasze inne
    propozycje mogę liczyć.
  • karmilla 09.01.04, 15:01
    do sałatki jarzynowej nie dodałabym nic, co ma ocet. do tatara - grzybki tak,
    pieczarki nie (właściwie to nie próbowałam, ale pieczarek marynowanych nie
    używam zamiennie z grzybkami marynowanymi). Jestem fanką wszelkich marynat, więc
    chętnie jem mpieczark marynowane bez niczego, ale jeśli już koniecznie chcesz
    sałatkę, to ja lubię taką: pieczarki marynowane, kukurydza z puszki, ryż,
    cebula, czosnek ze słoiczka (taki w oleju, ewentualnie może być w occie),
    majonez, sól, pieprz.
    albo prostszą: ryż, pieczarki marynowane, szczypior, majonez, sól, pieprz.
  • Gość: kiwi IP: *.chello.pl 10.01.04, 11:43
    A my robimy tak: matjasy w kawałki, do "papas hand" wsypujemy osączone grzybki
    w occie (co prawda nie pieczarki, tylko prawdziwe, leśne: najlepiej mix
    maślaków i podgrzybków), rozdrabniamy mocno, smarujemy tym śledzie. Przegryza
    sie minimum godzinę. Ważne, jak to przybrać, bo pyszne jest nieprzytomnie tylko
    wygląda glutowato. Zwykle posypuję szczypiorkiem i odrobinką (łyżeczką) drobno
    posiekanej papryki czerwonej oraz żółtej.
  • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 17:28
    Dodatek pikantny do każdego mięsa, coś jak korniszony, śliwki marynowane i w
    ogóle marynaty.
  • Gość: Aga IP: *.wp3.ptc.pl 10.01.04, 20:37
    Sos tatarski:
    grzybki
    jajka
    korniszony- wszystko drobniutko posiekać + majonez,ew. śmietana
  • Gość: grubababa IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 11.01.04, 01:18
    Jak to do czego, do wodki! Nie marnuj ich na nic innego! Pozdrowienia

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.