Dodaj do ulubionych

Ozorek,jak zdjąć skore??

IP: 80.72.34.* 10.01.04, 18:50
Mowili ,że wystarczy sparzyć,g...prawda,za cholere nie chce się zedjąć
Edytor zaawansowany
  • 10.01.04, 18:52
    Nigdy sama nie chciała zejść:) Zawsze (robiłam to raptem 3 razy:)) musiałam
    delikatnie ścinać ją nożem:(
  • Gość: Asia IP: *.upc-g.chello.nl 10.01.04, 19:23
    Po ugotowaniu ozora skora schodzi. Z wolowego latwiej, z wieprzowego trudniej.
    Trzeba sobie pomoc nozem :)
    Troche trudu, ale zato jaka pycha :) ozorek w sosie chrzanowym :)
  • 10.01.04, 19:25
    A może sparzone,natychmiast polać zimna wodą z kranu. W ten sposób postepuję z
    kiełbaskami parowkami, tymi w sztucznej osłonce.Nie mam wowczas problemu z
    jej usunięciem.
  • Gość: On IP: 80.72.34.* 10.01.04, 19:41
    Ale gdzie z "parówką" do ozorka,w sosie chrzanowym,szarym ew,galarecie
  • Gość: wini3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 10:04
    wyszorowane , sparzone ozorki gotuję w szybkowarze/ bo gotują się długo
    szczególnie wołowy/z warzywami, listkiem laurowym itp do miękkości. Potem skóra
    schodzi łatwo. No a później albo sos chrzanowy albo cebulowy albo galareta.
    I ćwikła.
  • 11.01.04, 19:35
    Nie, nie wystarczy sparzyć - trzeba ugotować. Skóra wtedy schodzi sama.
  • 12.01.04, 10:02
    Ugotuj ozór do miękkości, wtedy skóra sama zejdzie bez kłopotu. Potem (w
    zależności co z niego chcesz) - pokrój w porcje i jeszcze raz krótko zagotuj.
    --
    Samobójcy są czasami bardzo wybredni. Wiem coś o tym.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.